Capitolul 21 - Familia Evans - partea II

112K 4.1K 416
                                    

Capitolul 21

" I was so high, I did not recognize
The fire burning in her eyes
The chaos that controlled my mind "

                                                          Maroon 5  - This Love

 

Maya P.D.V.

- Glumeste! El doar glumeste! Nu-i asa, Christian?

- Nu, deloc.

        Il lovesc cu piciorul pe sub masa fara prea multa finete si ii arunc o privire furioasa. Ochii ii stralucesc cu amuzament si imi indeparteaza cu miscari blande o suvita de par de pe fata. Degetele ii raman insa, pe obrazul meu, vizibil inrosit si infierbantat sub atingerea sa. In urmatorul moment, mana mea i-o acopera pe a lui si ochii imi raman atintiti pe privirea sa calda. Tandrete. Felul in care ma priveste imi accelereaza bataile inimii si imi taie respiratia.

- Maya? vocea mamei ma trezeste la realitate, exact ca o briza rece de aer.

        Imi retrag mana brusc si ma intorc spre ea, fara indoiala, mai rosie decat leguma insasi. Christian chicoteste si incepe sa deseneze forme cu degetele pe spatele meu, facandu-ma sa vreau sa tresar la fiecare atingere. Prima mea reactie este sa ma feresc dar, ca sa fiu complet sincera, chiar ma ajuta. Ma relaxeaza sa il simt atat de aproape.

- Da, ce spuneam? baigui, abia abtinandu-ma sa nu imi acopar fata imbujorata cu palmele.

        Mama zambeste si se intoarce spre tatal meu cu una dintre acele priviri ale ei. Priviri care, de obicei, inseamna ca pune ceva la cale. Tatal meu insa, nu pare la fel de fericit ca ea de situatie. Se incrunta si isi muta privirea acuzatoare pe tipul ocupat sa imi gadile spatele. Imi musc buzele si implor in minte sa nu faca niciunul ceva imprevizibil. Chiar nu stiu cui i-as tine partea intr-o astfel de confruntare.

        Din fericire, chelnerul de mai devreme revine si un val de usurare ma face sa expir gura mare de aer pe care nici nu am realizat ca o retineam.

- Gata sa comandati? intreaba, privindu-ne pe rand si lasandu-si insa ochii sa ramana mai mult asupra mea.

        Se pare ca nu sunt singura care a observat gestul sau pentru ca, Christian isi duce imediat un brat in jurul taliei mele si ma trage mai aproape cu miscare rapida dar, delicata. Expresia sa devine infioratoare, iar bietul chelner incepe sa isi mute stresat greutatea de pe un picior pe altul si sa evite complet sa ma mai priveasca. Sunt tentata sa fac acelasi lucru, pentru ca acum situatia a devenit chiar si mai tensionata decat era. Si nici nu credeam ca e posibil asa ceva.

- Da, suntem gata. Noi vom lua numerele douazeci si trei si paisprezece, spune tatal meu, verificand inca o data meniul.

- Pisicuta? Christian se intoarce spre mine zambind, de parca nu ar fi fost ocupat sa il sperie pe chelner cu doar cateva momente in urma.

        Ridic meniul si incerc sa gasesc ceva digerabil si suficient de apetisant. Ce vreau cu adevarat? O scapare de aici!

                                                                            ***

        Dupa o ora in care am mancat si am facut conversatie despre subiecte banale, mama imi arunca o privire insistenta si se ridica de la masa.

The One-Night StandUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum