Capitolul 20 - Familia Evans - partea I

112K 3.8K 612
                                    

Capitolul 20

"You're an asshole but I love you
And you make me so mad I ask myself
Why I'm still here, or where could I go
You're the only love I've ever known"

                                                          PINK  -True Love

   Maya P.D.V.

        Asta nu se poate intampla. Trebuie sa fie unul din acele cosmaruri care te terorizeaza si pe timpul zilei si din care te trezesti cu greu.

  " Ei bine Maya, nu ar strica sa te trezesti acum!"

        Ma rostogolesc din pat si continui sa ma holbez la ecranul telefonului. Asta e real. Parintii mei chiar vin in vizita pentru prima oara de cand m-am mutat de acasa si nu pot face nimic ca sa aman asta. Partea cea mai proasta, vin pentru ca au aflat de la televizor ca am devenit "noua jucarie" a unui miliardar cu reputatie de afemeiat. Nu, asta este mult mai rau decat un cosmar. Este crudul adevar. 

- Maya, esti bine? vocea lui ingrijorata ma readuce la realitate.

- Sunt terminata, soptesc cu o voce slaba.

- Oh haide, ce e atat de rau in asta? Oricum trebuia sa iti intalnesc parintii mai devreme sau mai tarziu.

- Christian, cum ar trebui sa le explic parintilor mei relatia noastra? Tu si cu mine suntem la fel de diferiti ca apa si focul si nici modul in care ne-am cunoscut nu mi se pare unul demn de povestit.

        Se ridica in picioare si ma imbratiseaza. Am observat ca mereu face asta cand sunt suparata sau furioasa, dar nu ma plang. Functioneaza perfect. Imbratisarea sa ma face sa ma simt in siguranta si  ma calmeaza. Imi inchid ochii pret de o secunda si imi las capul pe pieptul sau. Mahmureala si oboseala isi scot la iveala roadele. Ce n-as da sa imi petrec tot restul zilei asa, dormind in imbratisarea sa protectoare si nu sa ma duc la intalnire cu parintii mei care sigur ma vor interoga ca pe un suspect de crima. Tatal meu e politist, deci stie exact cum sa faca asta.

- Totul o sa fie bine. Era si timpul sa imi intalnesc viitori socri, nu? glumeste si imi face cu ochiul.

- O nu, nu, nu, nu! Sa nu spui niciun cuvant de genul asta in fata mamei mele. Nimic! Logodna, nunta, mireasa, nimic care sa aiba legatura cu casatoria! Te avertizez, Christian, jur ca te castrez daca indraznesti!

        Maraie si ma priveste enervat, lasandu-si bratele sa cada din jurul meu.

- De ce ideea de a te casatori cu mine ti se pare atat de imposibila? intreaba iritat.

        Cum dracu' se presupune ca ar trebui sa raspund la asta? Chiar daca e adevarul, ar fi prea dureros sa admit ca sunt constienta ca relatia noastra nu are viitor. Este prostesc si daca doar imi imaginez ca ar avea. Deja vad titlurile din ziare: "Seducatoarea materialista se casatoreste cu tanarul miliardar pentru bani". Am de gand sa fiu realista si sa ma bucur de ce avem cat tine. Nu sa visez la cai verzi pe pereti.

- Nu e asta, Christian, incerc sa gasesc un motiv care sa nu il enerveze, e doar faptul ca... ca niciunul dintre noi nu e gata pentru un astfel de angajament.

        Merit aplauze pentru scuza salvatoare. Imi masez tamplele cu miscari obosite si pornesc spre baie pentru un dus revigorant.

- De unde stii ca eu nu sunt gata? vocea sa rece ma opreste din inaintat.

        Ma intorc spre el plictisita. Chiar vrea sa facem asta acum? Inteleg ca nu-i convine cand cineva il citeste ca pe o carte deschisa dar nu este timp acum sa ne certam pe tema asta.

The One-Night StandUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum