Capitolul 44 - Cats, stars and promises

97.4K 2.8K 185
                                    

Capitolul 44

"I don't care, go on and tear me apart
I don't care if you do, ooh
'Cause in a sky, 'cause in a sky full of stars
I think I saw you"

                        Coldplay - A Sky Full of Stars

Maya P.D.V.

- Si, cum te mai simti? intreb amestecand din nou in lichidul fierbinte si puternic aromat din ceasca.

   Ochii ei albastri se dau jucausi peste cap si buzele pline ii iau forma unei grimase. Pare si mai tanara asa, devenind aproape o sosie veritabila a surorii sale mai mici. Cele doua surori Cross sunt fara indoiala adevarate reprezentate ale frumusetii ideale cand vine vorba de aspectul fizic, insa amandoua sunt si posesoarele unor personalitati rasfatate si strengare.

- Toata lumea ma intreaba asta... sunt doar insarcinata, nu am fost lovita de un camion, plescaie ironic si isi incruciseaza picioarele pe canapea.

  Ma rezum la a incuviinta timid din cap si la a-mi abandona ceasca de cafea pe masuta. Un ciocanit discret ne atrage amandurora atentia spre prag, de unde Candice ne intampina cu un zambet larg. Cu pasi eleganti si masurati, ocupa locul din dreptul Evei si isi aseaza delicat palma pe fruntea ei.

- Sper ca o lasi mai usor cu cafeaua, draga mea. Stii ce a spus doctorul despre a avea mai multa grija de tine, o dojeneste cu o voce blanda, continuand sa-si treaca degetele lungi prin suvitele intunecate de par ale fiicei ei.

  Eva imi arunca o privire sugestiva si ma straduiesc sa imi maschez chicotitul printr-o tuse improvizata.

- Sunt bine, mama. Imi ajunge faptul ca Matt imi supravegheaza fiecare miscare ca un soim, speram ca macar acasa sa am parte de putina liniste, surade si isi lasa capul sa se sprijine complet de spatarul canapelei. Singura persoana care nu ma trateaza ca pe o invalida este Maya.

   Zambetul care mi-l arunca este pur recunoscator, asa ca nu ma pot abtine sa nu ii raspund la fel. Asta pare sa ii fi atras atentia lui Candice asupra mea, pentru ca ochii ei sclipesc acum a un entuziasm care ma infioreaza.

- Nu imi pot face sperante la acelasi lucru din partea ta prea curand? intreaba cu ochii fixand vizibil abdomenul meu plat.

   Fata mi-a devenit palida mai repede decat i-a luat ei sa-si termine intrebarea. Gura mi se deschide, doritoare sa protesteze vehement, dar socul ma lasa la propriu fara cuvinte.

- Nu, adica... adica nu, ma fastacesc si ma inrosesc jenata sub privirea ei inca mult prea insistenta.

  Candice isi lasa buzele sa se curbeze intr-un zambet resemnat si ridica usor din umeri. Gestul o face sa para cu nu mult mai in varsta decat fiica ei care acum imi ranjeste de parca ar astepta sa clachez in orice moment.

- Banuiesc ca nu inca, adauga mai mult soptit, ducandu-si in acelasi timp mainile in parul blond si desfacand buclele lejere si naturale.

"Cu siguranta "nu inca"!"

- Cum a fost in vacanta, Maya? Am incercat sa aflu si cea mai mica informatie de la Christian, dar jur ca baiatul ala e imposibil de secretos cand vine vorba de relatia voastra...

   "Imposibil"? Si eu folosesc cuvantul asta des cand vine vorba de Christian. Imposibil de arogant, imposibil de increzut, imposibil de sacaitor, imposibil de atragator, imposibil de seducator... sunt in contradictie cu propria persoana. E de bine sau e de rau?

The One-Night StandUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum