Capitolul 15- Cand trecutul intalneste prezentul si viitorul

119K 4.5K 372
                                    

Capitolul 15

" I found the one, he changed my life
But was it me that changed
And he just happened to come at the right time"

                                                   Rihanna - What Now

Maya P.D.V.

     Stiti momentul ala traumatizant din viata, cand iti inviti prietenul la cina sa iti cunoasca parintii si totul devine un calvar silentios?  Felul in care tatal iti priveste iubitul, sugrumadu-l mintal sau povestile penibile ale mamei tale despre tine, la care se adauga si niste mancare fara gust, fac din acea situatie o lectie de viata pentru oricine. Bine, eu nu am de unde sa stiu asta, pentru ca mi-am facut parintii fericiti scutindu-i de o astfel de cina, insa, se pare ca nu mi-am scutit si primul iubit de asta -da, oricat de penibil sau imposibil ar suna, Robert este, uh adica a fost primul meu iubit-, dar sa revenim la prezent!

     Cassey isi mesteca cartofii prajiti incet, cu atentie si precizie, fara sa isi ia ochii de pe Robert o secunda. Fiecare imbucatura este mestecata riguros, dar cu miscari lente, aproape reusind sa o aud cum mesteca in linistea apasatoare din jur. Selena pe de alta parte, este mai relaxata, mai civilizata decat cealalta prietena a mea mestecatoare de cartofi.

        Chiar daca m-a inselat cu prima parasuta, imi este putin mila de Robert. Surprinderea, enervarea usor observabila, dar mai ales frica erau vizibile pe fata sa cand ne-a vazut pe toate trei la masa. M-a privit insistent, cerand o explicatie, dar nu vad cum am putea vorbi cu Cassey arzandu-ne cu privirea. M-am rezumat la a ridica din umeri si la a-mi cobora privirea in pamant.

- Care mai e viata ta Robert? intreaba, luandu-ne pe toti prin surprindere.

- Uh, bine, cred, se fastaceste el si ma priveste confuz.

        Ii dau de inteles ca nu am nici cea mai vaga idee ce se intampla si ma incrunt spre Cassey. Ce naiba e in capul ei?! Nu am planuit nicio interogare!

- Serios? intreaba ironica si mimand interesul. Nu ai mai gasit nicio fata sa o prostesti cu farmecele tale de doi bani?

     In sfarsit, dupa toate privirile insistente si intrebarile jignitoare cu subinteles, Robert clacheaza. Se ridica nervos in picioare, facandu-ma sa tresar de la locul meu, pentru ca e prima oara cand il vad sa reactioneze asa. Poate ca Cassey l-a provocat, dar nu ii da dreptul sa faca pe seful cu vreuna din noi. Asta e sigur.

- Stii ceva? Am plecat de aici! Si tu, zice intorcandu-se spre mine enervat, sa ma suni cand vei fi suficient de matura sa nu ai nevoie de insotitori!

    Nici nu apuc sa ii raspund pentru ca Cassey mi-o ia inainte, bucurandu-se cu siguranta in interior ca a reusit intr-un final sa il scoata din minti.

- Sa te sune ?! se ridica si ea la fel de furtunos. Nici nu ar trebui sa te mai salute cand te vede pe strada! Un parazit ca tine...

- Cassey! strig intrerupand-o.

    Deja am atras atentie nedorita asupra noastra si se presupune ca ma ascund de o anumita persoana. Trebuie sa raman in umbra si nu sa devin protagonista unei scene penibile.

- Da, Cassey, calmeaza-te, intervine si Selena, incercand sa o traga delicat inapoi pe scaun.

- Chiar nu am chef sa imi pierd timpul cu o gloata de fetite razgaiate!

The One-Night StandUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum