Capitolul 40 - The "sweet" taste of being engaged

83.2K 2.7K 171
                                    

Capitolul 40

"I'll be your light, your match, your burning sun,
I'll be the bright, in black that's makin' you run.

And we'll start a fire, and we'll shut it down,
'Til the love runs out, 'til the love runs out."

                                            OneRepublic - Love Runs Out

Maya P.D.V.

        Terminandu-mi machiajul prin aplicarea unui strat subtil de luciu, nu reusesc sa imi controlez ochii cand acestia insista sa imi analizeze intreaga imagine atat de schimbata din cauza bijuteriei nesuferite de pe mana stanga. E ca si cum ar fi un semn de circulatie pe care nu ai cum sa il ratezi. Ezitand de doua ori, il inlatur cu o alunecare rapida si il asez grijuliu pe suprafata masutei. Nu are nicio sansa sa il port la lucru.

        Au trecut trei zile de la petrecerea de cosmar care acum mi-a creat o fobie pentru astfel de adunari. Data viitoare cand Christian va mai vrea  sa il insotesc undeva, jur ca mai intai va trebui sa imi dea in scris ca nu va face nimic atat de ... de imposibil. Si daca evenimentul in sine nu a fost de ajuns, ceea ce a urmat m-a fortat sa ma inchid in casa pentru urmatoarele trei zile.

"Miliardarul Christian Cross renunta la burlacie pentru misterioasa Maya Evans"

"Maya Evans, singura femeie care a reusit sa il faca pe Christian Cross sa o duca la altar"

"Dragoste adevarata sau doar planul unei materialiste norocoase? Maya Evans va avea onoarea de a deveni in curand Maya Cross.."

"Nunta neasteptata pentru burlacul Christian Cross si iubita sa, Maya. Vreun copil surpriza pe drum?"

        Da, ultima m-a facut la propriu sa imi vina rau... Si daca majoritatea stirilor si barfelor m-au facut sa vreau sa ma mut in Canada, mai rele mi s-au parut insa tachinarile lui Ryan, insotite de rasul isteric a lui Cassey si de absenta bizara a Selenei din ultimele zile. Dar nu as putea spune ca m-am plictisit cat am stat inchisa aici. Parintii mei au ramas in oras dupa petrecere, iar mama nu a ratat nicio ocazie sa aduca in discutie cataloage de nunti, liste de invitati si alte subiecte care imi dadeau la propriu fiori. M-am prefacut de fiecare data ca ma apuca o durere de cap si am reusit sa o fentez pana cand in sfarsit a plecat ieri. Nu ma intelegeti gresit, ii iubesc entuziasmul, dar nu cand il foloseste pentru a-mi organiza nunta mea neprevazuta. Si inexistenta.

        Incaltandu-mi balerinii albi, ma indrept spre living verificand in acelasi timp daca nu cumva am uitat vreo ceva. Ma opresc brusc cand realizez ca nu imi port medalionul, insa de indata ce imi ridic ochii de la geanta, acesta se afla la doar cativa metri in fata mea. Christian isi poarta ranjetul specific cand ridica medalionul in aer, insa devine inocent cand mi-l intinde si isi arcuieste o spranceana.

- Am uitat, murmur pe acelasi ton iritat pe care am conversat in toate cele trei zile in care am fost blocata aici.

        De ce? De ce nu putea sa faca ce e normal si pur si simplu sa ma intrebe ca la orice cerere in casatorie obisnuita? De ce nu a putut sa copie o scena de aia din filme siropoase si sa ingenunchieze galant in fata mea in timp ce imi pune intrebarea cea mare? Cer chiar atat de mult?

        Imi face semn sa ma apropii si sa ma intorc si execut ordinul fara sa comentez. Nu sunt suficient de suparata pe el incat sa vreau sa o pornesc o noua cearta, dar nici nu il pot ierta pentru scena facuta la petrecere.

The One-Night StandUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum