-11-

5.5K 213 192
                                    

Medyadaki kolaj hem EmSalcılara(benim sonbaharım kitabımın karakterleri) hemde SavMascılara gelsiin♡
___________
İki hafta sonra(Yazardan):

Alarmın sesiyle gözlerini açtı Masal. Vakit gelmişti. İki haftanın sonunda gücünü toplamıştı ve şimdi dönme vaktiydi.

İki hafta boyunca babaannesinin yanına gitmiş ve asla burayı düşünmemişti. Tedavisine devam etmiş ve güç toplamıştı.

Yataktan doğrulup eline değneklerini aldı. Artık sandalyeye mahkum değildi. Küçük ölçüde de olsa artık yürüyebiliyor ve kendi işlerini yapabiliyordu.

Değnekler sayesinde ayağa kalktı ve lavaboya gitti. Birazda olsa zorlanarak elini yüzünü yıkadı ve odasına geri döndü.

Bugün daha özen göstermek istedi kendine. Sanki yeni bir başlangıç yapmak ister gibiydi. Artık kendini ezdiren Masal yoktu. Güçlü olacaktı, en başından beri olması gerektiği gibi.

Önce akşamdan seçtiği kıyafetlerini giydi üzerine. Lacivert, üzerinde çiçekler olan ince askılı kalp yaka bir büstiyer ve altına da kum beji renginde ip kemeri olan cepli bir şort giydi.

Aynadan görüntüsüne bakınca memnuniyetle gülümsedi

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Aynadan görüntüsüne bakınca memnuniyetle gülümsedi. Yürümekte ne kadar zorlansa da ayağına lacivert bilekten kemerli kalın topuklu ayakkabılarını giydi. Mükemmel bir görünümle dönüş yapmak istiyordu.

Daha sonra aynasının karşısına oturup makyajını yapmaya başladı. Fondötene ihtiyaç duymadığı için önce allığı alıp hafifçe yanaklarına sürdü. Ardından lacivert göz kalemiyle maskarasını sürdü, ardından da eyeliner. Gözleri iyice ortaya çıkmış ve harika görünüyordu. Nar rengi rujunu da sürdükten sonra son olarak parfümünü sıktı.

Sıra saçlarına geldiğinde kenarlardan birer perçem bıraktı. Ardından iki yandan aldığı kalın tutamları hafifçe kıvırarak arkada birleştirdi. Kabarık ve hoş duran kalın saç tutamlarını, salık kalan diğer saç tutamlarıyla birleştirerek aşağıdan bir at kuyruğu yaptı. Toka kullanmak yerine ince bir tutamı, at kuyruğunun çevresinde dolaştırarak tel tokayla sabitledi.

Odasının kapısının tıklatılmasıyla içeri annesi girdi. Esra kızını görünce şaşırarak gözlerini büyüttü. Masal, annesinin bu haline gülerek "Nasıl olmuşum sultanım?" diye sordu.

Annesi "Tü tü tü! Nazar değmesin de. Sen hayırdır, bu neyin hazırlığı?" diye sorunca Masal bakışlarını aynaya çevirip kendini inceledi. Aynı zamanda annesine "Yeni bir başlangıç yapmak ve güçlü olmak istiyorum." diye cevap verdi.

Esra kızının sözleriyle ona yaklaşıp saçlarından öptü ve "Sen zaten güçlüsün anneciğim." dedikten sonra "E o zaman hazırsan hadi aşağı inmene yardım edeyim. Kahvaltı hazır." dedi.

Masal annesini onaylayarak çantasını aldı. Değneklerden ve annesinden destek alarak aşağı indi.

Ablasını gören Anıl'ın içtiği çay boğazında kaldı. Zar zor öksürmesini durdurup "Oha ama. Bu ne?" dediğinde Masal ufak bir kahkaha attı. Babasıyla annesi onları yüzlerindeki tebessümle izliyorlardı.

Siyaha TutkunWhere stories live. Discover now