1. Kısım GAIA Bölüm 07

2.8K 304 35
                                    

Annem bize içecek ikram etmek için kapıyı araladığında neredeyse oturduğumuz sandalyelerden sıçrıyoruz. Jake, havada uçuşan dosyaların arasından hemen derslerimizle ilgili bir tanesini seçiyor ve annem o sırada içeri giriyor "Size soğuk bir şeyler getirdim gençler," derken yüzünde aptal bir sırıtma beliriyor. Sanırım ona yönelen boş bakışlarımızdan çıkardığı anlam... Yok artık... Jake ve ben mi? Bardaklarımızı masaya bıraktıktan sonra imalı bir ses tonuyla "Sizi daha fazla rahatsız etmeyeyim," diyor ve kapıdan çıkarken başıyla bir anlığına bize dönüp yeniden sırıtıyor. Çok utanıyorum...

Annem Jake'i tanıdığından beri hep sevmiştir. Okuldaki diğer çocukların, özellikle de kızların aksine, annemin arkadaşımı sevme nedeninin, çocuğun popülerliği ve yakışıklılığı değil, zekası olduğuna eminim. Ancak onu bana yakıştırdığını daha önce hiç fark etmemiştim. Jake, kesinlikle üremesine izin verilecek biri ve herhalde annem benim de öyle olacağımı düşünüyor. Anladığım kadarıyla, onunla babam gibi, benim de tanıdığım ve sevdiğim biriyle evlenmem konusunda arkadaşımı bir fırsat olarak görüyor. Tanrım çok utanıyorum... Jake durumu fark etmiş görünüyor ve tam bana dönüp bir şey söyleyecekken, o aptal esprilerinden bir tanesinin hedefi olacağımı hissediyorum ve lafını ağzına tıkıyorum "Hadi ama, klasörün içinde ne olduğunu öğrenmeliyiz."

Yaklaşık bir saatlik çabanın sonunda amacımıza ulaşıyoruz. Sonunda gizemli klasörün içine bakmayı başarıyoruz ve o anda, büyük bir hayal kırıklığına uğruyorum. Çünkü babamın çektiği kısa aile videolarından başka pek bir şey bulamıyoruz. Ulaşmak için birçok risk aldığım klasör, sanırım sandığım kadar gizemli değilmiş. En azından, yeniden babamı görmenin güzel olduğunu düşünüp görüntüleri Jake'le beraber izlemeye başlıyorum.

Hemen hepsi Gaia'nın farklı yerlerinde çekilmiş, geçmişte ne kadar mutlu bir aile olduğumuzu bana yeniden hatırlatan kısa görüntüler. Büyük parkta, o sıralar daha çok küçük olan kardeşimi güldürmeye çalışırken dengemi kaybedip suya düştüğüm görüntü, Jake ve benim bütün sorunları unutup dakikalarca gülmemize neden oluyor. Ancak hemen ardından bedenimi saran üzüntü krizini engelleyemiyorum. Jake beni sakinleştirmek için elinden geleni yapsa da, gözyaşlarımın akıp gitmesine seyirci kalmaktan kurtulamıyor. Bir yandan geçmişin beni ele geçirmesi nedeniyle ağlarken, diğer yandan annemin bizi duymaması için olabildiğince sessiz olmaya çalışıyorum.

Jake önünde duran görüntüde bir şey fark edip heyecanlı bir şekilde aniden bana dönüyor "Videolarda bir gariplik var Lara, sen de fark ettin mi?" Kendimi toplamaya çalışırken neden bahsettiğinden habersizim. O sırada bilgisayarımda açık olan videoda babam, Akademi'de yapılan ilk veliler toplantısından önce annem ve beni görüntülüyor. Bir yandan kayıt yaparken diğer taraftan da espri yapmayı ihmal etmiyor "Kim bilir senin hakkında bize neler söyleyecekler seni gidi afacan!" O anda yüzümün ne kadar kızardığını hala hatırlar gibiyim. Kamera kısa süreliğine bizden ayrılıp etrafta dolaşıyor. Diğer veliler ve eğitmenleri gösteren kareler Christina'ya geldiğinde bir süre duruyor. Christina o sırada, tanımadığım bir adamla konuşuyor. Ardından kamera yeniden bize dönüyor ve kısa bir süre sonra da görüntü sonlanıyor.

Geriye izleyecek bir şey kalmadığında Jake'e dönüp "Bunda ne gariplik var?" diye soruyorum. Arkadaşım gayet sakin bir şekilde "Şimdi bunu izle!" diyor ve Büyük Park'ta benim suya düştüğüm görüntüyü bulup bana yeniden izletmeye başlıyor. Kamera etrafı görüntülemeye başladığı ana kadar her şey gayet normal görünüyor. O sırada Jake'in dikkatini çeken detay benim de dikkatimi çekiyor. Christina ve aynı adam bu sefer parkta konuşuyorlar ve babam onları görüntülüyor.

Jake görüntüyü durdurup "Sen de fark ettin değil mi?" diye soruyor. Sorusunu cevaplarken şaşkınlığım devam ediyor "Evet ama ne alaka? Babam neden böyle bir şey yapsın ki? Christina'nın yanındaki o adam kim? Öğretmenimizle ne konuşuyor? En garibi de babam niye onları görüntülüyor?" Diğer kayıtları da izliyoruz ve çoğunda, farklı yerlerde çekilmiş olsalar bile ikisini görüyoruz. Gerçekten çok garip...

GaiaHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin