3. Kısım GAIA Bölüm 06

1.2K 179 2
                                    

Eminim Krenon mühendisleri Osiris'i tasarlarken, köprüyü toplantı salonu olsun diye bu kadar büyük inşa etmediler ama sayıca az olmamız nedeniyle hemen her kararı burada alıyoruz. Otomatik kapı benim gelişimle birlikte açılıyor ve Nexa askerleriyle bizimkiler arasında halihazırda başlayan hararetli konuşmaya hiç zaman kaybetmeden dahil oluyorum.

Lanila kendinden emin bir ses tonu ile bay Lowen'a çıkışıyor. "Anlamıyorsunuz. Nexa'ya sinyal göndermeliyiz. Yaşadığımızı bilmeliler. Böylece bizim için bir kurtarma operasyonu düzenleyebilirler." Adam bu çıkışa eşit derecede benzer bir yanıt veriyor. "Doria'nın neyi tespit edip, neyi edemediğini bilmiyoruz. Hepimizi öldürtmek mi istiyorsunuz. Ayrıca diyelim ki sizin dediğinizi denemeye karar verdik. Peki bunu nasıl yapmayı planlıyorsunuz?"

Lanila beklemediği bu sorunun ardından, adı Ent olan çelimsiz çocukla yine kendi dilinde bir şeyler konuşuyor. Sanki biz burada değilmişiz gibi yaptıkları bu konuşmalara artık bir son vermem gerektiğini düşünüyorum. "Lütfen bundan sonra bizim dilimizde konuşur musunuz? Tamam, size güveniyor olabiliriz ama yine de bu yaptığınız hiç hoş bir davranış değil."

Kadın bana bakarak özür dilediğini ve beni onayladığını gösteren yumuşak bir baş hareketi yaptıktan sonra yeniden söze giriyor. "Az önce Ent'e, çatışma sırasında zarar gören sinyal cihazımızı tamir edip edemeyeceğini sordum. Bana gerekli bütün donanıma sahip olsa bile bunun uzun bir süre alabileceğini söyledi. Ancak elimizde başka bir seçenek olmadığını da sözlerine ekledi."

Kızıl saçlı kadın durumu bize açıkladıktan sonra aklıma gelenleri, üzerlerinde çok da düşünmeden dile getiriyorum. "Bay Lowen, yanlış hatırlamıyorsam Gaia'da Krenon ırkıyla haberleşmenizi sağlayan bir teknoloji bulunuyordu. Bu durumda eğer Gaia'ya geri dönersek, hem onları olası Doria tehdidine karşı uyarmış oluruz, hem de Nexa'lı dostlarımızın kendi dünyalarıyla haberleşmesini sağlayabiliriz."

Adam, aralarına katılır katılmaz sunduğum damdan düşme fikir karşısında yüzünü buruşturuyor. "Gaia'ya geri dönmek mi? Bunun bizi nasıl bir riskle karşı karşıya bırakacağının farkındasın değil mi?" Off, sanki önümüzde tercihlerden oluşan bir liste varmış gibi davranması, özellikle dün yaşadıklarımızdan sonra bana kaldırabileceğimden daha ağır geliyor. "Ne yani? Ömrümüz boyunca Osiris'te mi yaşayacağız? Kaçarak, korkarak, varlığımızı anlamsızlaştırarak ölümü mü bekleyeceğiz? O zaman hiç zahmet etmeyelim. Dün ayak bastığımız karaya yeniden çıkalım ve Minx'e yaptıkları gibi bizim de hayatımızı sonlandırmalarını sağlayalım. En azından zaman kaybetmemiş oluruz."

Adama hiç beklemediği bir şekilde çıkışmamın ardından, içinde bulunduğumuz köprüyü sessizliğin orduları ele geçiriyor. Lanila'da bu durumdan en az benim kadar rahatsız olmuş olacak ki, bay Lowen'la yaşadığımız diyaloğun tam olarak ne anlama geldiğini soruyor. Doğru ya... Biz kendi aramızda tartışırken, onların varlığı tamamen aklımdan çıkmış. "Ben konuya dahil olana kadar, eminim size hakkımızda bilmeniz gerekenlerin en azından bir kısmını anlatmışlardır. Ancak izninizle baştan almak istiyorum. Biz Gaia adındaki bir su altı şehrinden geliyoruz. Bu şehir Krenon adındaki dünya dışı bir medeniyetin yardımıyla, yaklaşık üç yüz yıl önce inşa edildi. Şu anda bizi taşıyan Osiris adındaki denizaltı da Krenon bilim adamlarının insanlığa bir hediyesi. Ancak bunca yıl boyunca Gaia'da yaşayan insanlara dünyanın tamamen sular altında kaldığı ve tek güvenli yerin Gaia olduğu yalanı söylendi. Gerçi güvenli yer konusunda çok da haksız sayılmazlarmış... Neyse konuyu dağıtmayalım... Burada gördüğünüz insanlar için Gaia'dan kaçmış olan isyancılar diyebiliriz. Varmak istediğim nokta şu ki, geri dönüşümüz asla hoş karşılanmayacak. Ancak hala birçoğumuzun ailesi Gaia'da yaşıyor ve zaten doğru zamanda onlar için geri dönmeyi düşünüyorduk. Onları asla arkamızda bırakamazdık... Pardon, konuyu yine dağıtıyorum galiba... Eğer bunu yapacaksak en kötüsüne hazırlıklı olmalıyız. Ayrıca sizden gelen bir söze ihtiyacım olacak. Sizinle gelmek isteyen herkesi kurtaracağınız konusunda bana söz vermenizi istiyorum. Yoksa... Yoksa ne yaparız gerçekten bilmiyorum. Doria'nın Gaia'yı bulması, özellikle olası arttırılmış güvenlik önlemleri nedeniyle çok da uzun sürmeyecektir. Bizler savaşçı değiliz ve bu senaryo, dünya üzerinde geriye kalan bütün insanlığın sonu olur." Şimdi kendi aranızda istediğiniz dilde konuşabilirsiniz...

GaiaHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin