3. Kısım GAIA Bölüm 07

1.3K 170 4
                                    

Daha önce yaşamadığım türden garip duygular beni ele geçirmeden önce, Nexa ile ilgili merak ettiğim bilgileri öğrenmeyi ilerleyen günlere bırakıp, Tenn'e ilgisi için teşekkür ettikten sonra odadan ayrılıyorum. Ruhumun gerçekten dinlenmeye ihtiyacı olduğunu hissediyorum. Şu anda bana ne iyi gelir acaba? Kısa bir süre düşündükten sonra, kardeşim ve annemle zaman geçirmek üzere odalarına doğru ilerliyorum.

Annem kapıyı açtığında, küçük Lena sanki beni yıllardır görmemiş gibi koşup adeta üzerime atlıyor. "Ablaaa, anneyle oyun oynuyoruz. Gel sen de oyna. Lütfennn." Şimdiye kadar olanları ona hissettirmemek için elimizden geleni yapsak da, birçok olumsuz duruma şahit olmuş bir çocuk için gerçekten çok neşeli görünüyor. Belki de kardeşimin zorluklarla başa çıkma şekli de budur. "Tamam, hadi oynayalım." Annem, küçük afacan ve ben yaklaşık bir saat boyunca, sanki Gaia'daki evimizdeymişiz gibi, geleceğimiz için kaygılanmayı bir yana bırakarak zaman geçiriyoruz. Bu yapay durumun nedeni Lena'nın varlığı olsa da, şu anda yaşadığım mutluluğun hiç bozulmaması için neler vermezdim. Kardeşim kendi başına oynadığı bir oyuna dalmışken, annemle baş başa konuşma fırsatı buluyorum. "Gaia'ya vardığımızda onlara ne söyleyeceğimize, ya da nasıl bir strateji izlememiz gerektiğine karar vermemiz gerek. Bu konuda sen ne düşünüyorsun?"

Annem, olgunluğunun ona kazandırdığı sakinlikle soruma cevap veriyor. "Sen benim biricik kızımsın ve ne olursa olsun benim için hep öyle kalacaksın. Ancak bir yandan da, kaderleri senin elinde olan bir grubun liderisin. Bu yük omuzlarına bindiğinden beri hep mantıklı olmaya çalıştığını biliyorum. Onlar için doğru kararlar vermek için çabalıyorsun ve bence bu konuda gayet başarılısın. Yine de benim tanıdığım Lara, mantığından çok hislerini takip eden bir kızdı. Sadece bunu bir düşün tamam mı? Sonunda doğru cevabı bulacağına inanıyorum."

Annem, sözlerini bitirmesinin ardından bana sıkı sıkı sarılıyor ve ben de ihtiyacım olan bu sevgiyi doyasıya kucaklıyorum. Ailemle biraz daha zaman geçirdikten sonra köprüye dönmek üzere yola çıkıyorum. Yavaş adımlarla ilerlerken annem ve Tenn'in söyledikleri yol boyunca aklımda dönüp duruyor.

Bir yandan her geçen gün Gaia'ya biraz daha yaklaşırken, diğer taraftan da Nexalılarla olan ilişkilerimizi güçlendiriyoruz. Onlar hakkında öğrendiğimiz her yeni bilgi, hepimizi hayretler içinde bırakıyor. Gezegenlerindeki kısa mesafeli ışınlanma cihazları, dilimizi konuşmak için kullandıkları arayüz, görünmezlik teknolojileri ve onlarla sohbet ettikçe öğrendiğimiz daha birçok şey, bize sanki bir bilim kurgu romanı okuyormuşuz gibi hissettiriyor. Tanıdıkça her birinin ne kadar düzgün insanlar olduklarını, insan hayatını ne kadar önemsediklerini, kültüre ve bilgiye ne kadar değer verdiklerini görüyoruz.

Christina ve bay Lowen birer bilim insanı olarak, Nexa teknolojisi ile ilgili sorularını ardı arkası kesilmeden sorarlarken, ben daha çok karakterlerine yoğunlaşıyorum. Şimdiye kadar anladığım kadarıyla, Lanila çok güçlü, ne yaptığını bilen ve zor kararlar alabilen bir asker gibi duruyor. Ent teknolojiye ilgili, bilime yatkın ve eğlenceli biriyken, Karna bunun tam aksine genelde içine kapanık ama verilen görevi her zaman yerine getiren, sadakat sahibi biri gibi görünüyor. Minla ve annem beraber zaman geçirdikleri her fırsatta tıp üzerine sohbet ediyorlar ve gördüğüm kadarıyla kız oldukça içten birine benziyor. Tenn'in ise nazik, bazen iletişim kurmakta zorlanan ama zeki ve çekici biri olduğunu düşünüyorum. Onlarla geçirebildiğim bu kısa zamanda sahip olduğum izlenimlerin doğruluğu, eminim ilerleyen günlerde daha net bir şekilde ortaya çıkacaktır.

Yine köprüde, standart görevimin başındayım ve hemen hemen gölgem haline gelen düşünce içimi kemirmeye devam ediyor. Gaia'ya varınca ne yapacağız? "Merhaba, biz geldik. Yokluğumuzda bizi özlediniz değil mi? Hadi sarılalım ve hasret giderelim," mi diyeceğiz? Biz Gaia'dan ayrıldıktan sonra orada neler yaşandığını bilmiyoruz. Irinda'nın başına ne geldi? Geriye kalan Mavi Özgürlük üyeleri, muhtemelen başlattıkları isyanı hayatlarıyla ödemişlerdir. Bay Pablov hala koruyucuların lideri mi? Lanet olsun... Elimizde tahminlerden başka bir şey olmaması, karar vermemi ne kadar da zorlaştırıyor.

GaiaHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin