2. Kısım NEXA Bölüm 09

1.2K 191 8
                                    


Sonuçları açıklayacakları zamana kadar, sağlık merkezinde geçirdiğim süre de dahil olmak üzere sürekli bir çözüm arıyorum. Son testte başarısız olduğuma inanıyorum ama neden başarısız olduğumun cevabını verememek... İşte asıl beni çıldırtan bu! Ent'in ve Sleni'nin benimle iletişim kurmak için gösterdiği çabaya tamamen kayıtsız kaldığımın farkında bile olmadan sürekli düşünüyorum. "Beraber sante içelim mi?" "Hayır!" "Dinlenme bahçesine gidelim mi? "Hayır!" "Senaryoda ne yaşadın?" "Anlatmak istemiyorum!"

Bana sorulan her soruyu takındığım negatif tavırla cevaplarken, seçmelerin son aşamasında başarısız olma düşüncesinin beni yiyip bitirdiğini fark ediyorum. Peki birinci testi geçtiğimi nereden biliyorum? O da imkansız bir durumdu ve belki de bulamadığım bir çözümü vardı. Aklım iyice karışmışken, bileklerimizdeki mini iletişim cihazlarına on beş dakika içinde büyük toplantı salonunda olmamız gerektiği ile ilgili bilgi geliyor. Kafedeki diğerleri gibi hızla asansörün yolunu tutarken, son testin üzerinden bana bir dakika gibi gelen dört saatin geçtiğini fark ediyorum.

Sekunar 12'deki ajanla ilgili toplantının yapıldığı salonu dolduran askerlerin bakışları arasında, bize ayrılan en ön sıradaki yerlerimize oturuyoruz. O anda amaçsızca sağa sola bakarken, kapıdan içeri girdiğini gördüğüm kız kalbimin daha hızlı çarpmasına neden oluyor. Minla bizim bulunduğumuz en ön sıraya doğru ilerleyip boş yerlerden birine yerleşiyor.

Ne işi var onun burada? Yoksa... Yoksa bizi bilgilendirirken Komutan Kall'ın bahsettiği seçilmiş sağlık personeli... Minla göreve mi gidecek? Aklımdan bu düşünceler geçerken, içimde bastıramadığım seçilme isteği daha da artıyor. Heyecanlı bekleyiş herkesin yerleşmesi ve salonun sessizleşmesiyle son bulurken, Komutan Kall yine bütün dinleyenleri karşısına aldığı sahneden söze giriyor. "Konuşmama seçmelerin sonuçları ile ilgili açıklama yaparak başlamak istiyorum. Öncelikle bütün adaylara katılımları ve çabaları nedeniyle teşekkür ediyorum. İlk olarak size, seçmeler sırasında girdiğiniz testlerle ilgili bilgi vermek istiyorum. Birinci testteki amacımız çok zor, hatta imkansız görünen bir durumda motivasyonunuzu ne kadar koruyabileceğinizi görmekti. Sonuna kadar savaşmayı tercih edenler bu testin başarılı olanları arasında yer alıyor. Karna ve Tenn'i üstün cesaretlerinden dolayı kutluyorum."

Komutan Kall sözlerine devam etmek için nefeslenirken ilk testin sonucundan oldukça memnun bir yüz ifadesi ile onu izliyorum. "İkinci teste gelirsek, burada da amacımız fiziğinizi çok zorlayacak şartlar sırasında karşılaşacağınız engelleri aşıp aşamayacağınızı görmekti. Tamamen bitkin düştüğünüz bir anda hayatınız için savaşmanız gerekirse neler olacağını da görmek için sizi eğitmeninizle yakın dövüşe mecbur bıraktık. Ancak bunu da aşmanız yeterli değildi. Halen gitmeniz gereken yolunuz, ulaşmanız gereken bir varış noktanız vardı. Ne yazık ki bu testi geçmeyi başaran tek aday arkadaşınız Tenn oldu."

Adam sanki uzunca bir süre daha konuşacakmış gibi derin bir nefes alıp gözlerini yeniden bize diktikten sonra sözlerine devam ediyor. "Üçüncü aşamada ise sizi yine çok zor bir durumda bırakıp, senaryoda gizlenmiş olan iki adet ipucunu fark edip yorumlayarak darbe girişimi olan üssü geri almanızı bekledik. Bahsettiğim ipuçlarının birincisi, orada kötü adam olan benim bir hain olduğumu tuzağa düşmeden anlamanız için, diğer asilerle gizli iletişim kurarken verdiğim açıktı. İkincisi ise, Savaş Kanunu Amira'yla vereceği her karardan önce konuşup müdahale etmemdi. Birinci ipucu biraz daha açık olsa da, ikincisi sadece genel bir değerlendirme yaparsanız farkına varabileceğiniz bir durumdu. Şu şekilde düşünmeniz gerekiyordu. İçimizden bazıları üssü ele geçirmeye çalışıyor. O zaman bu hainlerden aramızda da olabilir. Biraz paranoyakça görünse de, böylesine hassas bir noktada yapacağınız bu değerlendirme sayesinde, kimseye güvenemeyeceğinizi anlayacak ve esas probleme odaklanabilecektiniz. Üçüncü testte başarılı olan arkadaşlarınız Ent ve Sleni'yi kutluyorum. Bana göre seçmelerdeki en zor testiniz olan senaryoda bütün üssü geri almayı başardılar. Size beş kişinin seçileceğinizi söylediğimizi biliyorum. Ancak gördüğünüz gibi bütün testlerden başarı ile ayrılan kişi sayımız oldukça az. Bu nedenle, aramızda yaptığımız toplantı sonucunda Sekunar 12'nin yüzeyine inecek ve bu hayati göreve gidecek ekip için seçilenler Karna, Tenn, Sleni ve Ent olarak dört kişidir. Daha önce o bölgede görev yaptıkları için bu ekibe Lanila ve Merc'i, sağlık personeli kontenjanına ise Minla'yı dahil ediyoruz. Bütün Federasyon adına hepinize şimdiden başarılar diliyorum."

Başardım... Gerçekten başardım... Ent'te başardı... Sleni de... Minla da geliyor... Çok heyecanlıyım... Başarmanın verdiği mutluluktan adeta sarhoş olmuşken, Savaş Komutanı Kall bittiğini düşündüğüm yarım kalan konuşmasına devam ediyor. "Şimdi ise salonu dolduran subaylara seslenmek istiyorum. Zaten hepiniz geçen seferki bilgilendirme toplantımızda da vardınız ve o zamandan itibaren geçirdiğiniz kısa sürede, Sekunar 12 ile ilgili acil durumumuzu neden sizlerle paylaştığımı merak ediyor olmalısınız. Sizler, az önce açıkladığım kırmızı kodla ilgili keşif yapacak olan ekibimizi Sekunar 12'ye ulaştırmakla ve onları korumakla görevlisiniz. Bu görevde uçuracağınız savaş gemisi, üssün göz bebeği diyebileceğimiz en etkili prototipimiz Laterani olacak. Neredeyse federasyonumuzun gezegenlerini koruyan teknoloji ayarında yüksek seviye görünmezlik özelliği bulunan, çevik ve bir o kadar da etkili atış gücüne sahip Laterani'nin amacımıza en iyi şekilde hizmet etmesini umut ediyoruz. Tabii ki sizlerin de Federasyon'a yakışır şekilde bu görevden başarı ile dönmenizi bekliyoruz. Yolculuğunuz bir hafta sürecek ve ihtiyacımız olan bilgilere ulaşır ulaşmaz geri geleceksiniz. Öncelikli göreviniz bilgi edinmek, ikincil göreviniz ise orada mahsur kalmış olan ajanımızı kurtarmaktır. Bugünün geri kalanında ve yarın tüm gün boyunca ailelerinizle rahatça vedalaşabilmeniz için izinli olacaksınız. Ancak bu görev, daha önceden de söylediğim gibi, en üst seviyede gizliliğe sahip olduğu için hepinizin kullanacağı bahane, askeri bir tatbikat için seçildiğiniz yönünde olacak. Eğer bize bu konu ilgili herhangi bir soru gelirse söylediklerinizi destekleyeceğiz."

Toplantı dağılırken bir yandan mutluluktan uçarken, bir yandan da seçilemeyen diğerleri için içim burkuluyor. Sleni ve Ent ile birbirimizi tebrik ederken, Karna yine o rahatsız edici umursamaz tavrı ile yanımızdan geçip yoluna devam ediyor. Bu çocuğu neden seçtiler ki? Ya da soruyu, bu çocuk seçmelerde nasıl başarılı oldu ki şeklinde mi değiştirmeliyim? Neyse ne... Sonuç olarak her ikisi de aynı kapıya çıkıyor ve cevap ne olursa olsun, onun görev boyunca aramızda olacağı ile ilgili duyduğum rahatsızlığı değiştirmiyor.

Benim dışımda kimseyi tanımadığını düşündüğüm Minla'nın yanına gidip onu tebrik etmek istiyorum. Ent içimden geçenleri anlamış olacak ki, kıza bakarken tutulduğumu gördüğünde hemen Minla'ya sesleniyor. Dağılan kalabalığın arasından bizi fark eden ya da daha önceden fark ettiyse de bunu belli etmeyen platonik aşkım yanımıza doğru geliyor. Yüzüm kızardı mı acaba? Ne olur kızarmasın...

Kız benimle ve diğerleri ileselamlaşıp, yinelenen ayaküstü tebriklerimiz son bulduğunda aramızdanayrılıyor. Ent'in Minla'ya hissettiklerim konusunda daha önceden bilgisi olsada, durumdan tamamen habersiz olan Sleni gibi zeki bir kızın, ekibin sağlık personeline karşı ilgimi fark etmesi çok sürmüyor. Yatakhaneye ulaşana kadarbana bakıp sırıtan Sleni, gerçekten sinirlerimi bozmayı başarıyor. Ne güzel... Şimdi onunla da bir şansım kalmadı... Kızlar konusunda çok şanssızım çok... Bu aşağılayıcı durumdan kurtulmak için elimden geldiği kadar hızlı bir şekilde toparlanıp, kimseyi beklemeden eve doğru yola çıkıyorum.    

GaiaHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin