3. Kısım GAIA Bölüm 10

1.2K 163 21
                                    

Bay Pablov ve bana eşlik eden koruyucularla birlikte asansöre binerken, Lanila'da görünmez bir şekilde aramızda yerini alıyor. Bir an onu fark edecekler diye çok korksam da, neyse ki öyle bir şey olmuyor. Eminim Lanila ilk fırsat bulduğunda, ekibinin geri kalanını tam olarak hangi katta bulunduğumuz konusunda bilgilendirecektir.

Büyük parkın merkezine doğru yavaş adımlarla ilerlerken, burasının her an daha da kalabalıklaştığını fark ediyorum. Anlaşılan o ki, yönetim Gaia halkını durumdan haberdar etmiş ve herkesten işini gücünü bırakıp buraya gelmesini istemiş. Birazdan yüzleşeceğim görüşmeye olan ilgiye bakılırsa, kısa bir süre içinde burada adım atacak yer kalmayacak.

Bütün bunlar aklımdan geçerken, bay Lowen'ın ben yola çıkmadan önce yaptığı uyarıyı hatırlamam düşüncelerimi bölüyor. Her şey bu kadar da istediğim gibi gitmemeliydi değil mi? Yönetim kesin bir şeylerin peşinde ama önümde ve arkamda yürüyerek beni aralarına almış olan koruyucuları takip etmekten başka bir şansım yok gibi görünüyor. Her ne planlıyorlarsa da, sanırım onlar planlarını devreye sokana kadar bununla ilgili bir şey yapamayacağım.

Bir an için derin bir nefes alıp, arkadaşlarım ve ailemle büyük parkta geçirdiğim güzel zamanları hatırlıyorum. Bundan sonraki hiçbir ihtimalin sonunda, ne yazık ki Gaia'yı bir kez daha görmek bulunmuyor. Bunca anı... Zamanla onları hatırlamakta zorlanacağım ve bir süre sonra büyük kısmının bilincimin derinliklerine gizleneceği bunca anı... Bu nedenle içimi kaplayan hüzne engel olmak elimde değil.

Tahmin ettiğim gibi, kalabalık gruplara hitap edilirken kullanılan platformun önünde duruyoruz. Büyük parktaki insan sayısı artmaya devam ederken, hala yönetimden birinin ortaya çıkmamış olması kaygılanmama neden oluyor. Gerçekten burada neler dönüyor? Sanırım birazdan anlayacağız.

Geçen yaklaşık on beş dakikanın ardından, büyük park tam da beklediğim gibi, neredeyse tıka basa doluyor ve o sırada arkamda duran koruyuculardan biri beni itekleyerek platforma çıkarıyor. Kendimi ölüm cezası almış bir mahkum gibi hissediyorum. Beni izleyen Gaia sakinlerinin üzerinde gözlerimi gezdirirken, Mert'in babasını fark ediyorum. Adamın "Oğluma ne yaptın? Hain!" diye bağırdığını, ortama hakim olan uğultu yüzünden zar zor fark ediyorum. Anlaşılan kaçışımız gerçekleştikten sonra ön gördüğümüz şekilde, halkın beyni iyice yıkanmış. Bu kadar ön yargılı bir topluluğu bizimle birlikte Nexa'ya gelmeye nasıl razı edeceğim? Söylediklerime nasıl inandıracağım?

Karamsar ruh halim yüzünden zihnimde koşuşturan kötü düşünceleri büyük parkın hoparlörlerinden gelen ses bölüyor. Adamın daha ilk kelimesinden, Osiris'ten konuştuğum kişiyle aynı insan olduğunu anlıyorum. Garry Maison önce kalabalığa, sonra da bana hitap ediyor. "Sevgili Gaia halkı. Şehrimize büyük zarar veren ve birçok insanın hayatını kaybetmesine neden olan hainlerden biri şu anda karşınızda duruyor. Kendi ayaklarıyla buraya gelirken, yüzsüzce tehditler savurmayı da ihmal etmedi. Eğer Gaia'ya gelmesine izin vermezsek hepimizi öldüreceğini söyledi. Siz karşınızda bulunan bu aciz canlıya insan der misiniz? Ben diyemiyorum. Lara Nitts, sadece beş dakikan var. Sözlerini özenle seçsen iyi edersin. Karşında gördüğün insanlar, bu şehirdeki topluluğumuza gönül vermiş kişiler ve seninle ilgili fikirlerini değiştirebileceğini sanıyorsan yanılıyorsun. Yine de denemene izin vereceğim. Ama unutma ki, konuşmanın sonunda kaderine, ihanet ettiğin bu insanlar karar verecek. Bol şanslar."

Garry Maison, bay Lowen'ın beni uyardığı gibi davranıyor ve bana hitap ederken aslında açıkça 'Sen ne söylersen söyle bu insanlar bana inanacak' demek istiyor. Beni ne kadar zor bir duruma soktuğunun farkında ve eminim şu anda oturduğu yerden halime kıs kıs gülüyordur. Aslında bir konuda haklı olduğunu söyleyebilirim. Eğer bu insanlara yönetimin onları nasıl kendi çıkarlarına alet ettiğini anlatmaya çalışırsam, sanırım asla başarılı olamayacağım. Bu nedenle konuya dünyadan ve Doria'dan başlamalıyım. Bunlar aklımdan geçerken, bay Pablov ne için geldiysem onu yapmamla ilgili beni uyarıyor. Aslında yönetimden birisinin burada olmasını umuyordum ama problem yok. Derin bir nefes al Lara ve inandır onları...

GaiaHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin