2. Kısım NEXA Bölüm 02

1.7K 214 31
                                    


"Birazdan duyacaklarınızın hepsi gizli bilgidir. Tarafınızdan üçüncü kişilerle yapılacak herhangi bir paylaşım orduya ve gezegene ihanet olarak değerlendirilecektir." Dinleyen herkesin dona kalmasıyla sonuçlanan bu ifade, devamında duyacaklarımla ilgili içimde yeşermesine izin vermemeye çalıştığım korkunun, köklerini sağlamlaştırıp dallarıyla beni sarmasına neden oluyor.

"Kaşifler Organizasyonu adıyla anılan ve sivillerle beraber yürüttüğümüz, diğer galaksilere yapılan standart keşif görevlerini herhalde Nexa'da bilmeyen yoktur. Ancak bu görevlerin keşif ve bilgi edinmek dışında başka bir amacının olduğu tamamen gizli tutulmuştur. Galaksimizde barışın egemen olmasını, üzerinde yaşam olan yedi gezegenin tek bir federasyon ve bayrak altında toplanmasını sağlayan anlaşmanın, sadece taraflar arasında bilinen bir şartı var. Gezegenlerdeki askeri gücün azaltılmasıyla ilgili olan anlaşma sadece tek bir şartla imzalandı. Diğer galaksilerle ilgili bilgiler toplanacak, eğer mümkünse yaşam olan gezegenlere ajanlar bırakılacak ve sürekli risk analizi yapılacaktı. Herhangi bir tehdit oluşması durumunda, Federasyonun üst konseyine bilgi verilecek ve yeni kararlar alınabilecekti. Üzerinde ajanlarımızdan birinin olduğu, Sekunar Galaksi'sindeki Sekunar 12 adlı gezegenden dün bir tehlike sinyali aldık. Şimdiye kadar birçok gezegenden birçok sinyal almamıza rağmen, daha önce hiç kırmızı kodlu bir sinyalle karşılaşmadık."

Komutan Kall hem nefeslenmek, hem de üç boyutlu anlatım cihazını açmak için bir süre duraklıyor. Salonu tamamen kararttıktan sonra, bulunduğumuz geniş alanı olduğu gibi kaplayan, üç boyutlu Sekunar Galaksisi yıldız haritasında Sekunar 12'yi işaret eden adam konuşmasına devam ediyor. "Gördüğünüz gibi Sekunar 12 çok büyük bir gezegen değil. Ancak sizleri buraya toplamamıza neden olan özel bir duruma sahip."

Yıldız haritası kaybolduktan sonra karşımıza çıkan yeni görüntü sanırım mikrobiyolojik bir canlıya ait ve açık konuşmak gerekirse hiç de sevimli durmuyor. Gösterdiği şeyin sevimliliğini zerre önemsemediğinden emin olduğum Savaş Komutanı, bizi bir süre hareketli görüntüyle baş başa bıraktıktan sonra kaldığı yerden devam ediyor.

"Sizi Sankira virüsü ile tanıştırayım. Nexa'da yaşayan herkes için ölümcül olan bu virüsten Sekunar 12'de bol miktarda bulunuyor. Bizim için çok tehlikeli olan bu organizma ile ilk karşılaştığımızda, gerekli çalışmaları yapan bilim adamlarımız antidot görevi gören bir aşı ürettiler. Yüzde yüz başarılı koruma sağlayan aşının çok önemli bir eksikliği olduğunu, yapılan testler sırasında yaşadığımız acı bir tecrübe sonrasında öğrendik. Eğer denek yirmi yaşından büyükse aşı başarısız oluyordu. Mikro biyologlarımız antidotun üzerinde gecelerini gündüzlerine katarak çalışmalarına rağmen bahsettiğim zayıflığın bir çözümünü bulamadılar. Sonuç olarak, üretimi uzun zaman ve yüksek maliyet gerektiren bu aşının sadece oraya gidecek olanlara uygulanmasına karar verdik. İşte bu nedenle, aranızdan seçmeleri geçebilen beş kişi ve doğrudan bizim seçeceğimiz bir sağlık personeli, bahsi geçen kırmızı kodun ne olduğunu öğrenmek üzere Sekunar 12'ye doğru yola çıkacaksınız. Söylediğim gibi, sizlerden bazılarının arasında bulunacağı, altı kişiden oluşan keşif ekibi on gün sonra yola çıkacak. Seçmeler ise hemen başlıyor. Bu arada, konuşmanın başında da söylediğim gibi, burada öğrendiğiniz her şey gizlidir. Arkadaşlarınız ve aileniz size soracak olursa, ilerideki keşif görevleri için yeterliliğinizi ölçtüğümüzü söylerisiniz. Son olarak aklınızdaki soruları yanıtlandıktan sonra sizleri yeni eğitmeninize teslim edeceğim."

Savaş Komutanı Kall konuşmasını sonlandırdıktan sonra salonda yeniden ışıklar yanıyor. O sırada arkamda oturan sarışın kız ilk soruyu sormakta gecikmiyor "Peki istersek bu görevi reddedebilir miyiz?" Bu ne rahatlık böyle? Böyle bir soru aklımdan geçse dahi asla sormaya cesaret edemezdim. Salondaki herkes bu dangalakça sorunun cevabının gelmesini beklerken, Savaş Komutanı Kall salonun kapısında bulunan iki askerden birine gözüyle kızı işaret ediyor. Kendisine verilen talimatı anlamakta gecikmeyen orta yaşlı asker, hızlı adımlarla kızın yanına gidiyor ve dehşet dolu bakışlarımız arasında onu kolundan tutarak zorla salondan çıkarıyor. Aklımdan geçen ve sormak istediğim herhangi bir soru varsa bile artık ondan eser yok...

GaiaHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin