25- Koca Yürekli

11.3K 401 39
                                    

Multimedia: URAZ DELEN.

YAZARDAN..

Genç adam kızın evinin önünde ki sokağa arabasını park ederken içine oturup sigarasını dudağını götürmüştü ve derin bir nefes almıştı.
Düşünüyordu. Küçücük bir kızın bunları nasıl kaldırdığını düşünmemek elde değildi zaten.

Elinde olsa onu o evden söküp alırdı. Ama götürdüğü yer ne kadar güvenli olabilirdi ki ? Eylül'e tecavüz edilmeye kalkılması ve onu kurtaran kişinin bizzat kendisinin olması daha da koyuyordu.

Genç kızın uyduğunu tahmin eden adam arabasından çıkıp bahçe kapısına girdi. Kızın camının önüne gelirken merdiveni duvara dayamıştı. Merdivende duyduğu çığlık ile olduğu yere çivilenen adam kendine gelmeyi akıl edip hızla camın önüne gelirken demirlerin başında ki çiçek saksılarından birini alıp cama fırlattı.

Aslında kapıyı sessizce açabilirdi ama bu fazla vakit alırdı. Camın belli kısmı kırık olurken genç adam içeri girmekte zorluk çekmişti.

İçeri girdiğin de dehşete düşerken kalbinin acıdığını hissetmişti.

Selim bey elinde demir ile aynalı gömme dolabın önünde otururken Eylül yüz üstü yerde yatıyordu. Işık hızında oraya giderken kapının önünde ki ufak dolabı hızla kenara itti ve kapıyı sinirle açtı. Daha doğrusu kilitli olan kapıyı kırdı.

Genç adam kızı korku ile kucağına alırken koşarak merdivenleri indi. Annesinin ağlayışlarını görmezden gelirken arabasına bindirdi ve son hız da hastaneye gitmeye başladı. Kız yolda hafif hafif inlerken sayıklamaları adamın küçük bir küfür mırıldanmasına neden olmuştu.
Bu halde bile nasıl onları düşünebilirdi ki ?

--------

"Sol ayağında ki kırık oldukça büyük. Kaburgalarında çatlaklar var. Ve ensesinde ki darbe yüzünden bazı şeyler eskisi gibi olmayabilir. Daha 19 yaşında bir genç kız. Her şey onun moraline bağlı. Ben sizinle gerçekten bir psikolog olarak değil, Eylül'ün ablası olarak konuşmak istiyorum.
Bunu kim yaptı neden bilemiyorum ama emin olun ağır bir ceza alacaktır. Tekerlekli sandalye ile yaşamak zorunda. Yani şu anlık ayakta durma ihtimali yok. Kırık ve çatlakları çok fazla. O bunu psikolojik olarak çok etkileyecektir. Sizden isteğim onu ne kadar sevdiğinizi ona belli edin. Eminim desteğinize ihtiyacı olacaktır. Yaşaması bile, onun yaşamak için nedenleri olduğunu gösterir. Lütfen bu nedenleri Eylül'ün elinden almayın"

Doktorun söylediklerini camdan genç kızı izleyerek dinliyordu genç adam. Bir saniye ayırmamıştı gözlerini. Ayırdığı her an biri bir şey yapacak gibi hissediyordu.

"Şey, bir karışıklık oldu sanırım. Biz Nazlı Akayın yakınlarıyız." Diye araya girmişti Ender hanım.

O içeride yatanın hâlâ Nazlı olduğunu düşünüyordu.

"Şey, bilgiler Eylül Akay olarak verildi. 109 numaralı odadaki hasta değil miydi ?"

"Evet ama Eylül bir büyüğüm. O yurt dışında. Yani içeride ki Nazlı."

"İyi de hanım efendi. Bilgi-"

Sonat bey buna dayanamazken "Doktor hanım. Karışıklık olmuş işte. İşine bak." Demişti sert sesi ile.

"Baba ne oluyor ?"

"Yok bir şey kızım? Ben bir gidip şu işi temizleyeyim."

Çalan telefon ile genç adam gözlerini genç kızdan ayrımadan hızla telefonu çıkarıp kulağına götürdü.
"Abi adam elimizde." Ses Emreye aitti.

Küçük KadınHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin