76- Aile

3.4K 153 12
                                    

Şuraya bir 'Emre' bırakıp kaçıyorum o zaman 😎

——————-



EYLÜL DELEN...


Bir elim ile Yusuf'u sarmıştım. Diğer elimi ile karnımı kavramıştım. Gözlerimi açtım yavaşça. Karşımda kıvranan adama baktım. Kafamı hafif sağa çevirdim. Uraz elinde silahla yanımıza doğru geliyordu. Adamın elini vurmuştu.

"O silahı nereye doğrulttuğuna dikkat edeceksin koçum." Dedi Uraz önüme geçerken. Karnıma deli gibi sancılar giriyordu. Adamın elinden kanlar akıyordu. Arkasında ki adamların elinden silahlarını almışlardı çocuklar. Adam kafasını kaldırdı ve Uraz'a baktı. Daha sonra bana kaydı gözleri. Uraz adamın çenesinden tuttu ve geriye doğru attı. "O gözlerin baktığı yeri bilecek." Dedi tıslayarak. "Eylül abla bırakın gideyim ben." Dedi Yusuf fısıldayarak. "Oğlumu duydunuz." Dedi adam boğuk sesi ile. Uraz adamı bıraktı ve duruşunu düzeltti geri. "Buyur al." Dedi Uraz ellerini iki yana açarak. Yusuf'u mümkünmüş gibi daha çok sıktım. Adam bir adım atacaktı ki Uraz kafasını gömdü. Dedem yanımıza geldi ve kızları biraz daha geri götürdü. Diğer adamlar diz çökmüştü. O yüzden bir şey yapamıyorlardı. "Taşlara dikkat et, takılma." Dedi Uraz. Adam kafasını eğmiş burnunu tutuyordu. Daha sonra kafasını bana çevirdi. Adam kafasını kaldırdı. Uraz Yusuf'a baktı bir süre ve adama geri döndü. "Yusuf'u çıkarın yukarı. Uykusu yarım kalmasın."

Sesinin sakin çıkması ürkütüyordu beni. Yusuf gözlerini bana çıkardı. Beliz Yusuf'un kollarından tuttu. "Hadi Yusuf.." Dedi ve koşar adım merdivenleri çıktı. "Şimdi.." Dedi ve kafasını sağa yatırdı Uraz. Adam yumruk atmak için elini kaldırmıştı ki elini büktü ve ters çevirdi. "İlk hamleden veziri oynatırsan, kaybedersin." Dedi ve ayağı ile diz kapaklarının arkasına vurdu adamın. Adam dizlerinin üstüne çöktü. "Şimdi ben sana birkaç soru soracağım.. Sende usulca cevaplayacaksın anlaştık mı ?" Dedi ağzı yüzü kan olmuş adama bakarak. "Bende öyle tahmin etmiştim."

Sehpanın üzerine oturdu ve elini adamın omzuna koydu. "Benim karıma silah doğrulttun. Doğru muyum ?" Omzunu sıkarak. "Cevap vereceksin." Dedi Uraz daha çok sıkarken. "Ben bir şey sorduğum zaman cevap verilmezse çok gerilirim. Bence beni germe. Olur mu !" Dedi sakince konuşarak. "E-evet" Dedi adam kafasını bana çevirerek. 1 adım geri atmama sebep olmuştu. Uraz adamı çenesinden tuttu ve kendine çevirdi. "Gözlerin bir daha kayarsa, o gözlerinden kendime tespih yaparım. Anladın mı ?"

Adam kafasını salladı. "O çocuğu annesiyle tehdit ederek dilendirdiniz doğru mu ?"

"E-evet." Dedi tekrar. Uraz ayağa kalktı. "Para getirmeyince eşek Sudan gelinceye kadar dövdünüz doğru mu ?" Dedi Uraz. Adam sustu. Dövmek mi! Dövmüşler miydi ? Küçücük çocuğu nasıl dövebilmişlerdi ?
"Cevap vereceksin cevap !"

Adam tekrar "evet." Dedi. Uraz dizini adamın suratına geçirdi. "Ulan orospu çocuğu !"
Adam düştüğü yerden kalktı ve baygın suratı ile Uraz'a baktı. "Sen misin bunların başı ?" Dedi Uraz boğazını sıkarken. "Y-yok abi.. Bana git çocuğu al gel dediler."

Uraz adamın saçlarından tuttu ve kafasını orta sehpanın camına geçirdi. Büyük bir çığlık attım ve adımlarım geriledi. "O çocuğun canı daha çok yanmıştı !" Dedi adamın saçlarından tutarken. Özgür yanıma geldi ve kollarımdan tuttu. "Eylül.."
Gözlerimi adamdan çekemiyordum. "Ölmekten korkuyorsun değil mi ?" Dedi adama bakarak Uraz. "O çocukta korkmuştu." Dedi.


Diğerlerine çevirdi Uraz kafasını. "Peki siz ?" Dedi onlara dönerken. "Siz 'yapma' diyemediniz mi ?"
Bir tanesinin suratına geçirdi yumruğunu. Gözlerimi kapattım sıkıca. "Şimdi ben ne yapayım ?"
Uraz bir süre durdu ve koltuğun üzerinde ki silahı aldı eline. "Uraz.." Kendimi öne attım ama Özgür sıkıca tutuyordu. "Uraz yapma yalvarırım."

Küçük KadınWhere stories live. Discover now