26.Bölüm

8.4K 1.1K 930
                                    

Not: Hayran Kurguda 3 numaraya yükselmişiz. Çok mutlu oldum 🙏💙 Umarım daha çok kişiye ulaşır böylece kurgu 🤗 Sizden ricam 1 numara olması için bol bol yorum yapmanız ve yıldıza tıklamanız 🙌 Destek olan herkese çok teşekkür ederim 💙

(Taehyung)

Bana şans getirsin diye Profesör Watson'ın hediye ettiği saati koluma takmıştım. Sonunda EASAN'da çalışabileceğim için oldukça mutlu hissediyordum.

Kendimden emin adımlarla beni yönlendirdikleri Elektro Optik Sistemler departmanına geçtim. Bunun öncesinde parmak izi okuyucu tarafından yalnızca kendi çalıştığım kısma geçebileceğim bir tür imza kazanmıştım ve birkaç evrak işi ile uğraşmıştım.

Parmak izimi okutarak açtığım kapının ardında çalışmaya odaklanmış gruba baktım ve dikkatlerini çekebilmek adına hafifçe öksürdüm.

"Merhabalar" dedim ve dikkatin üzerimde olduğundan emin olduktan sonra devam ettim. "Yeni takım arkadaşınız olarak iyi işler başarabilmeyi umut ediyorum. İsmim, Kim Taehyung. Elektrik Elektronik Mühendisi olarak aranızda görev yapacağım."

"Öyleyse neden görüntü yoğunlaştırıcılı gece görüş cihazımızın test aşamasını izlemiyorsun?"

Üzerimdeki beyaz önlüğün yakasını düzelterek yanlarındaki yerimi aldım. Yaka kartına bakarak az önce oldukça ciddi bir ifadeye sahip adamın adının Min Yoongi olduğunu gördüm. Elektro Optik Sistemler Mühendisi olarak muhtemelen departmandaki en yetkili kişi olmalıydı.

Aslına bakılırsa; beni bu departmana almalarının sebebi burada mühendise daha çok ihtiyaç duyulmasıydı ve sanırım lisans tez projemi termal görüntüleme üzerine yapmam da buna büyük bir etkendi. Burada birkaç beyaz yaka (zihin gücü gerektiren çalışma grubu) dışında diğerleri mavi yakalı (beden gücü gerektiren) çalışanlardı ve aradaki cam bölmenin ardında mavi yakalılar lehim işlemi ile uğraşıyordu.

"Görüş daha net olmalı" diyerek bakışını mercekten çeken Min Yoongi'nin ardından bir de ben baktım. Ardından geri çekilip düzeneği inceledim.

"Geçirgenliği arttırmalı mıyız?"

Dosyadan kullanılan mercek geçirgenliğini incelemeye koyulduğumda içeriye birinin daha girdiğini fark etsem de dosyayı incelemeye devam ettim. Teori üzerinde hiçbir eksikliğe rastlamamıştım. Muhtemelen düzenekte bir hata yapılmıştı. Düşüncelerim derinleşirken bakışlarım dalga boyu yakaladığımız cihaza düştü 10^-6'yı gösteriyordu ve bu görünür ışık tayfıydı oysa gece görüş cihazlarında kullanılan merceklerin algıladığı ışık tayfı biraz daha kızıl ötesi ışığa yakın olmalıydı.

"Işık dalga boyunu 10^-5 alırsanız problem kalmayacaktır."

"Kim Taehyung daha ilk günden dikkatleri üzerine çekiyorsun."

Sesin sahibine doğru döndüğümde herkesin saygıyla selam verdiğini fark ettim. Yaka kartında Mekanik-Optik Tasarım Müdürü yazmasını beklemiyordum.

"CV'ni inceledim ve Profesör Watson ile ortak projelerde çalıştığını hatta kendisinin danışman hocan olduğunu duydum."

"Doğru, efendim" dedim. Profesör Watson'ın ününü duymamanın imkansız olduğunu biliyordum. Kendisi birçok teknolojik ilerlemeye imza atmıştı ve birçok pantenti vardı.

Blue Side ❧ VOnde histórias criam vida. Descubra agora