53.Bölüm

7.4K 896 1.1K
                                    

(Taehyung)

Asansörü uzaktan kumanda eden sistemin Profesör Watson'a ait olduğunu öğrendiğimden beri dakikalardır ekrana boş boş bakıyordum.

"Taehyung, üzerini değiştirmemişsin."

Kapıdan yalnızca kafasını sokmuş merakla bana bakan Ella'yı henüz fark ettiğimde şaşkınlığımı üzerimden atmaya çalışarak yatağa iyice kurulup yanımda Ella'ya yer açtım.

"Gelsene yanıma," dedim. "Ufak bir işim  var."

Ella merakla laptop ekranına bakarken aynı zamanda ağır adımlarla yanıma ulaştı ve onun için ayırdığım boşluğa yerleşip bana doğru eğilerek yanağıma minicik bir öpücük kondurdu.

"Bu yazılar ne?"

"Profesörümün tasarladığı bir projeye ait," dedim ve anında aklıma daha önce hiç böyle bir projesine rastlamadığım gerçeği geldi.

"Profesörün sana mı vermişti?" diye merakla soran Ella'nın elini tek elimle kavrayıp dudaklarıma görürdüm ve "sorunu aklında tut, birazdan yanıtlayacağım," diyerek Profesör Watson'ın patentini aldığı tüm projelerini yayımladığı bloğuna giriş yaptım. Daha önce defalarca incelememe rağmen asansörü uzaktan kumanda eden bir sistem tasarladığına tanıklık etmemiştim ve bir süre bloğu inceledikten sonra doğru hatırladığımdan emin oldum.

"Yayımladığı projeleri arasında yoksa..." dedim ve duraksadım. Kaşlarım çatılırken "yayımlamadıkları arasındadır," diye cümlemi sürdürdüm. Böylece ortada büyük bir problemin oluştuğunu idrak ettim.

Profesör Watson'ın daha nice projeleri olduğunu biliyordum ve bunları kötü amaçlarla kullanacak kişiler yüzünden yayımlamadığını ve bu çeşit çalışmalarını herkesten saklı bir şekilde yürüttüğünü de. Öldükten sonra eşyalarının kızına teslim edildiğini düşünürsek ona ulaşmam gerektiğini fark ederek dudaklarımı dişlerimin arasında sıkıştırdım. Hafta sonu için Cambridge'e uçuş bileti almalıydım. Eğer kızı gizli çalışmalarının yerini biliyorsa durumun ehemmiyetini anlatarak onlara ulaşmama yardım edeceğini düşünüyordum. Başka türlü işin içinden çıkamazdım. Eğer onları birisi gizlice kopyaladıysa veya çaldıysa kim olduğunu bulmalıydım. Çünkü bizzat EASAN'da yaşananlar ile bağlantılı olduğunun farkındaydım.

Derin bir iç geçirerek birçok eksiği bulunan olaylar zincirini zihnimden geçirmeye başladım.

EASAN'daki bilim insanlarının tasarladığı çeşitli böcek, yılan, kamplumbağa gibi hayvanların şeklinde üretilecek robotlar askeri alanda Güney Kore'yi oldukça avantajlı hale getirecekti fakat bu tasarım ABD'ye bir ajan tarafından sızdırılmış, ABD bunu kendi tasarlamış gibi medyaya duyurmuştu. Bu büyük bir suçtu ve bu suç çeşitli kumpaslarla Yoongi'nin üzerine atılmıştı. Biraz kapsamlı düşünürsek; ajanlık yapan kişi, üzerinden şüpheleri çekmek amacıyla Yoongi'ye kumpas kurmuş olmalıydı. Tüm oklar Yoongi'yi gösterirken kendisinin güvende olacağını düşünüyor olmalıydı. Bu durumda projeyi çalarken bir hata yapmış olmalıydı.

EASAN'da elektrikler yalnızca o gün kesintiye uğramıştı ve bilim insanlarının bulunduğu kata başka türlü geçiş sağlanması mümkün değildi.  Öyleyse mavi dosyanın bulunduğu odanın kapısı nasıl ve kim tarafından açık bıraķılmıştı? Ve yine bahsi geçen kata geçmek mümkün değilken Yoongi'ye kumpas kuran kişi ya da kişiler o katta gizli bir kamera olduğunu nereden biliyordu da kamera kayıtları üzerinde montaj yapabilmişti? O kat ile ilgili her şeyi yalnızca oradaki bilim insanları bilebilirdi. Fakat yıllardır ülke adına birçok faydalı buluşlar kazandırmış bilim insanları bunu neden yapacaktı ki?

Blue Side ❧ VHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin