57.Bölüm

6.5K 798 841
                                    

(Taehyung)

Edindiğim bilgiler sayesinde So Ra'nın ameliyatını yapan James Duff isimli kişi hakkında internet ortamından öğrenebileceğim tüm detaylara göz geçirdim. Seoul'de kendine ait bir hastaneyi yöneten James Duff'ın vesikalık bir fotoğrafını kaydettikten sonra So Ra'ya döndüm.

"So Ra, senin ameliyatını yapan adam bu muydu?"

So Ra hâlâ olan bitenin etkisinden çıkamamıştı. Endişeli olmasına rağmen ekrana dikkatle baktı ve beni onayladı.

"Evet, buydu."

"Pekala, sende Judith'e ulaşabileceğimiz  bir numara var mı?"

So Ra söylediklerime bir anlam yüklemeye çalışırken "Judith ile ne alakası var?" diye merakla sordu.

"Arasındaki bağlantıyı açıklamak için çok zamanım yok," dedim. Kısıtlı bir sürede her şeyin eksiksiz bir şekilde çözülmesi için uğraşıyordum.

"Ella ile ilgili bir durum olursa diye numarasını almıştım," diyerek telefonunu bana uzatan So Ra sayesinde bir miktar rahatladım ve telefonuma kaydettiğim vesikalık resmi Judith'e gönderdikten birkaç dakika sonra Judith'ten gelen aramayı cevaplandırdım.

"Lanet olası herif!"

Telefonu biraz kulağımdan uzaklaştırdım ve sakin bir ses tonuyla konuşmaya başladım.

"Judith, ben Taehyung. Ella'nın sevgilisi. Seninle Kanada'da tanışmıştık."

"Neden bana o adi herifin resmini gönderdin?"

Anlaşılan teorilerim beni yanıltmamıştı. Savunma Bakanı'nın verilerine ulaşmak için So Ra'nın beynini kontrol edebilecek ameliyatı yapan James Duff, yıllar önce Profesör Watson'ın gizli projesini deniz kızları üzerinde deneyen kişiydi. Üstelik tüm bunlar yetmezmiş gibi Profesör Watson'ın üzerinde çalıştığı tüm projeleri ele geçirmek amacıyla onu zehirleyerek öldürmüş ya da öldürtmüştü. Profesör Watson'ın gizli projelerinden biri benim bulduğum flash bellek içinde kayıtlıydı. EASAN'da da James Duff'a işbirliği ve yataklık yapan kişiler vardı.

"Judith, olan biteni sana uzun uzun anlatmalıyım ama inan vaktim yok. Sadece James denen herifin peşinde olduğumu ve yaptıklarının bedelini ödeteceğimi söyleyebilirim. Şimdi daha önce bahsettigin kişinin eşkalini onaylıyor musun?"

Judith derin bir nefes aldı ve "evet, gönderdiğin resim beni sevdiğini söyleyerek deniz kızlarını ele geçirmeye çalışan pisliğe ait," dedi. "Bir sonraki aramanın bana iyi haberler vermek için olmasını bekleyeceğim."

"Teşekkürler Judith. Emin ol sana iyi haberler vereceğim," diyerek aramayı sonlandırdım ve şaşkınlıkla bana bakan Hoseok, So Ra ve Ella'ya kısa bir bakış attım. Onlar olan biteni bilse de Lily deniz kızları hakkında hiçbir bilgiye sahip olmadığından merakla bir şeyler sormayı bekliyordu. Ama Ella'yı açığa çıkarmamak için bir kısım gerçeği saklamam çok daha mantıklıydı.

"Lily, bir şeyler sormak istediğini biliyorum. Ama önce polisi aramamız gerekiyor. Onlarla birlikte siz de öğrenirsiniz," dedim ve Profesör Watson'ın masasına doğru ilerledim. Hâlâ çözemediğim birkaç şey hakkında düşünmek istiyordum.

Blue Side ❧ VHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin