55.Bölüm

6.7K 827 1K
                                    

(Taehyung)

Ne kadar süredir profesörün odasındaki koltuklardan birinde başımı ellerimin arasına almış bir şekilde oturduğumu bilmiyordum. Boş boş zemini izlerken bir türlü zihnimi toparlamayı beceremiyordum.

"Polisi arayalım."

Lily'nin çatlayan sesi kulaklarıma ulaştığında ellerimi başımdan çektim ve dirseklerimi dizlerimin üzerinden yavaşça çekip bir miktar doğruldum. Bakışlarım Lily'i bulduğunda derin bir geçirerek olduğum yerden kalktım ve cebimden çıkardığım selpak mendili ona uzattım.

"Sil gözyaşlarını."

Lily, uzattığım selpak mendil ile gözyaşlarını silerken bakışlarım henüz içindekilere bakamadığım kutuya kaydı ve alt dudağımı dişlerimin arasında sıkıştırıp oraya doğru ilerlemeye başladım.

Kutunun içindeki dosya ve fotoğrafları titreyen ellerimle tek tek masanın üzerine boşaltmaya başladığımda Lily merakla sordu.

"Polisi aramalıyız, ne yapıyorsun?"

Elimdeki dosyayı masaya yavaşça bıraktıktan sonra dudaklarımı ıslattım ve söyleyeceklerimi zihnimde kısa bir süre toparlamaya çalıştım.

"Henüz aradığım şeyi bulamadım," diye başladığımda Lily başını olumsuzca sallayıp olduğu yerden yanıma ilerlemeye koyuldu.

"Babam bir cinayete kurban gitti ve senin tek düşündüğün şey hâlâ aradığın  şeyi bulamamış olman mı?"

Gözlerinde gördüğüm öfke ve hayal kırıklığı içinde yanıma ulaştığında yavaşça omuzlarından tuttum.

"Lily, Profesör Watson her zaman örnek aldığım, hayran olduğum birisiydi ama her şeyden öte arkamda durduğunu hissettiren bir babadan da farksızdı. İnan bana onun bir cinayete kurban gittiğini bilmek canımı fazlasıyla acıtıyor," dedim ve derin bir geçirmek için kısa bir es verdim. "Öte yandan olan biteni düşündüğümde Profesör Watson'ın patentini almadığı çalışmaları kimseyle paylaşmadığını biliyor olmalısın. O, bilimi kötü amaçla kullanacak insanlar yüzünden ürettiği birçok projeyi herkesten gizli tuttu. Sana attığım mailde, uzaktan kumanda edilebilen asansör projesinin altında Profesör Watson'ın imzası olduğunu söyledim fakat bu projeyi ne patentli projeleri ne de bloğunda paylaştığı projeleri arasında göremedim. Yanı bu demek oluyor ki; EASAN'da birileri tarafından kullanılan bu proje Profesör Watson'ın gizli tuttuğu çalışmalarından biriydi. Profesörün ölümü ve EASAN'da olup biten arasında bir bağlantı olmalı ve bunu polisler ortaya çıkarana kadar masum birinin hapse mahkum edilmesi söz konusu. Üstelik bu kişi vatan hainliği ile suçlanıyor. Profesör hayatta olsa Yoongi'nin suçsuzluğunu ispatlamak için elinden geleni yapardı. Değil mi?"

Blue Side ❧ VHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin