49.Bölüm

7.1K 937 973
                                    

(Taehyung)

Ella'ya yaptığım birtakım deneyler sonucunda kesin bir yargıya ulaşmam çok da zor olmamıştı.

Ella'ya yapılan deneyler sonucunda Ella yavaş yavaş deniz kızı özelliklerini yitiriyordu ve tamamlanmayan deneylere rağmen konuşma, mantık yürütme, öğrenme konusunda oldukça başarılıydı.

Elde ettiğim verilere bakarsak en önemlisi beyninin biyoelektrik hafızasında saklıydı. Dikkat yeteneği, hafızası ve zekâ seviyesi oldukça dikkat çekiyordu. Zaten daha önce varlığından bile haberi olmadığı birçok duruma ayak uydurabilme yeteneği bu durumu açıkça ortaya koyuyordu. İlk kez gördüğü her şeyi ona bir kez öğreten biri olduğu müddetçe Ella ilk seferde kavrıyordu.

Tüm bunlardan yola çıkarsak Ella'nın deneylerde kullanılma amacı büyük bir ihtimalle yapay zekanın canlı versiyonunu üretmekti.

Ella daha önce kendisine liserjik asit dietilamid verildiğini tahmin etmemi sağlamıştı. LSD etkisi altındayken beynin işlevini oldukça arttırmak mümkündü elektrotlar sayesinde gerekli veri akışı da beyne ulaştırılabilirdi. Fakat LSD aslında bir tür uyuşturucu madde olduğundan yarattığı tahribat büyüktü. Bu yüzden aşırı dozda LSD'yi kaldırabilecek bir bağışıklık sistemine sahip olan deniz kızları deneye uygun görülmüş olmalıydı. Ella'nın test sonuçlarına baktığımda dikkatimi çeken ikinci önemli özelliği bağışıklık sisteminin bir insana oranla ne kadar güçlü olduğuydu.

Özetlemek gerekirse Ella, üstün zeka ile donatılmış bir tür araç haline getirilmek istenmişti. Böyle bir deneği nerede ve hangi amaçla kullanmak istedikleri henüz soru işaretlerinin giderilmeyen kısmını kapsıyordu.

Muhtemelen Ella oradan kaçmayı başaramasaydı onu canlı robot haline getireceklerdi. Deneylerin daha ilk aşamasından sonra kaçtığı için fazlasıyla şanslıydı. Tabii ben de.

"Bitti mi?"

Bakışlarımı verilerin olduğu kağıtlardan alır almaz masanın üzerinde oturup sıkıntıdan ayaklarını sallayan Ella'ya baktım.

"Bitti güzelim. Sistemden sana ait verileri sildikten sonra gidebiliriz."

Ella'nın rahat bir nefes verdiğini görmemle birlikte verilerin kopyalarını silmeye başladım. Arkadaşıma, Ella'nın Cambridge'den sınıf arkadaşım olduğu ve onunla bir proje üzerinde çalıştığımıza dair yalan söylemek zorunda kalmıştım. Ella'ya deney yapacağımı bilse bunu araştıracağını düşünmüştüm. Ella hakkında kimsenin herhangi bir bilgi sahibi olmasına izin veremezdim.

Ella'ya ait kan örneklerinin olduğu tüpleri de cebime atarak Ella'nın bulunduğu masaya yanaştım.

"Neden deneylerde deniz kızı kullandıklarını anladın mı?" diye sorduğunda başımı usulca salladım.

"Çok tatlı olduğun için." dedim ve gülüşünün yüzüne yayılmasını keyifle izledim.

"Yalancı." diyerek omuz silken Ella'ya baktım ve ben de onu taklit ederek omuz silktim.

"Neden? Tatlı değil misin?"

"Tatlıyım diye canımı yakmazlardı." dediğinde elimin tersiyle yanağını hafifçe okşadım. "Böyle severlerdi."

"Kimse seni böyle sevemez. Bu durum bana özel." dedim.Ella'nın ihtiyaç duyduğu tüm sevgiyi tek başıma karşılayabilirdim. Kendimde bu potansiyeli fazlasıyla barındırıyordum.

"So Ra, Hoseok, Jimin, Jungkook? Onlar da sevemez mi?" diye merakla sorduğunda yanağında gezdirdiğim elimi çektim ve diğer elimi de kullanarak koltuk altından tuttuğum Ella'yı kucağıma kaldırdım. Anında bacakları belime dolanıp kolları boynumu sımsıkı sardığında gülümseyerek ellerimi beline sardım.

Blue Side ❧ VWhere stories live. Discover now