51.Bölüm

7.3K 879 469
                                    

(Taehyung)

''Kesin artık şunu!''

Sesimin bu kadar yükselmesine kendim de inanamasam da kavgaya tutuşmuş çiftin bir süreliğine duraksamasına sebep olmuştum.

''EASAN'ın ve Yoongi'nin ifadeleri birbiri ile oldukça çelişiyor. Sessiz bir ortamda tüm bu dava zımbırtılarını incelemem mümkün mü?''

''Taehyung, ortada bu kadar büyük bir tartışma varken sence dava umurumda mı?'' diyerek ateş saçan bakışlarını bana gönderen abime karşılık omuz silktim. 

''Bence evliliğinizi daha sonra da masaya yatırabilirsiniz,'' dedim. Gerçekten karmaşık bir ilişki içinde olduklarını hatta bu evliliği kendi iradeleri dışında gerçekleştirdiklerini düşünüyordum fakat bir insanın vatana ihanet etmek gibi büyük bir suçla karşı karşıya olmasından daha önemli olamayacağının bilincindeydim.

''Sonrası yok bu işin.'' diye direten abime rağmen Hwa Mi onu duymuyormuş gibi kaşlarını çatarak bana doğru ilerlemeye başladı. Elindeki yastık yavaşça yeri boylarken titrek sesi ile ''Yoongi'nin lehine bir şey mi gözüne çarptı?'' diye sordu.

''Yoongi'nin telefonunda asansör sistemini uzaktan kumanda edebilen bir sistem bulunduğu yazıyor burada.'' diyerek elimdeki dava dosyasını gösterdim.

''Evet ama bu zaten Yoongi'nin bu işi planladığına dair bir kanıt.'' diyen Hwa Mi bıkkın bir şekilde nefesini dışarıya verdi.

''Yoongi ifadesinde telefonundaki otomasyon sisteminden habersiz olduğunu belirtmiş,'' dedim sakin bir ifadeyle. Hwa Mi'nin bana olan bakışları hiçbir şey anlamadığını gösterse de daha önce hatırladığım bir olay sebebi ile aklım bir miktar karışmıştı. Aynı ceketi giyindiğimiz gün kendi telefonumu Yoongi'nin cebinde bulmuştum. O gün birlikte kahve içmeye gittiğimizde ekibin kalan kısmı bizden dakikalar sonra laboratuvardan ayrılmıştı. Bu içime küçük bir şüphe düşürmüştü. Her şeyi göze alıp böyle bir işe kalkışan biri telefonundan delilleri yok edecek kadar aptal olabilir miydi? 

Belki...

''Sırf Yoongi denen herif aksini iddia etti diye suçsuz mu oluyor ?'' diyerek histerik bir gülümseyiş sunan abime karşılık iç geçirdim.

''Aksini düşünmek için farklı sebeplerim var. '' diyerek tek kaşımı havalandırdım. Hwa Mi sabırsızlıkla yanıma ilerleyip bir şey soracak gibi olsa da ''daha sessiz bir ortama geçmek konusunda oldukça ısrarcıyım,'' dedim ve elimdeki dosyaları Hwa Mi'ye uzatırken laptopu ellerimle kavradım.

''Taehyung cidden ben kime ne anlatıyorum!''

''Lütfen abi çok üzün sürmeyecek,'' dedim. Bakışlarını devirene kadar bir an olsun göz temasımızı bozmadım. Durumun ciddiyetini anlamasını istiyordum. Olayın eşinin eski sevgilisine yapmaya çalıştığı bir yardımdan daha öte olduğunu.

''Çok uzun sürmeyecek'' diye kendimi tekrar ederek Hwa Mi'nin ardından çalışma odasına geçtim. Buram buram ahşap kokusu sinen odada sürekli çalışan anne ve babamı az çok hatırlıyordum. 

''Tam olarak Yoongi'nin suçsuz olabileceğini düşündüren şey nedir?'' 

Hwa Mi merak ve telaş içinde gözlerime bakarken sakince laptopu büyük masaya bıraktım ve sandalyelerden birine oturup yanımdaki boşluğa geçmesini bekledim. Hwa Mi sabırsızca yanımdaki yerini alırken elindeki dosyaları işaret ettim.

''Orada gereksiz bir sürü ayrıntı var ve ben hukuk terimlerini çok iyi bilmiyorum. Bu yüzden eksiksiz bir şekilde EASAN'ın ve Yoongi'nin ifadelerini sırasıyla açıklar mısın?'' diye sordum ve ''hiçbir detayı atlamadan'' diye ekledim.

Blue Side ❧ VHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin