❄ 20. BÖLÜM ❄

3.1K 275 19
                                    

"Arşimed ile olan görüşme nasıl gidiyor, Hector?"

Hector, elindeki sigara izmaritini yanındaki altın işlemeli kaba usulca bastı ve ağzında kalan dumanlı pis havayı dışarı üfledi. Amelia hafifçe öksürmüştü.

"Berbat. Bir hafta sonra arenaların açılacağını söylüyor..."

General sıkıntı içinde, ellerini masaya vurarak bağırınca Düzenbaz ve Amelia ürkmüştü.

"Ve sende bu kadar rahatsın öyle mi?!"

"Ne yapmamı istiyorsun? Elimden gelenin fazlasını yaptım ancak Efendimiz Mavris, bu durumu onaylamakta kararlı."

Amelia "Bu bir katliam olur!" diyerek öne atıldı. "Hiçbiri hazır değil. Neden biraz daha bekleyemiyorlar ki?"

Sağ bacağını, sol bacağının üzerinden nazikçe indiren Victoria, ellerini birbirine kenetleyerek başını onaylar bir ifade içerisinde salladı.

"Amelia haklı. En az üç hafta daha eğitilmeliler. Çoğu teknik hareketlerden bile bir haber."

Cam kenarındaki İsimsiz, yüzünü sıkıntı içerisinde sıvazladı.

"Cinayet soruşturması bitmeden yarış başlayamaz. Neler olduğunu anlamamız şart. Ne malum, yarış esnasında katilin ortaya çıkmayacağı. Cinayetin nedeni bile birer tahminin önüne geçemiyor."

"Haklısınız. Ben de bu duruma karşıyım. Ancak elimden hiçbir şey gelmiyor. Katliam ya da değil. Her ne olursa olsun, bu yarış başlayacak."

Duygusuz, Hector'un sözüne derince bir kahkaha attı. "Yarışın bir kazananı olmayacak. Bu işine gelir mi komutan?"

"Ne demek 'İşine gelir mi?' ?

Duygusuzun imasını, cümlelerin içinden dikkatlice seçen General, sakince araya girdi. "Her ne ise... Sanırım bize düşen, önümüze bakmamız. Ne olursa olsun bir kazanan olacak. Bu durumda siz eğitmenlere daha fazla görev düşüyor."

Hilebaz, bıyık altından gülerken gözlerini kısmış General'e bakıyordu. Ellerini cebinden çıkarıp Amelia'nın arkasında durdu. Hedefi Generaldi elbette. "Her zamanki gibi..." Bu cümle genç kadını ürkütmüştü. "Yük bizim omuzlarımızda."

General, genç adamı onaylayacakken İsimsiz sinirle araya girdi.

"İçimizde bir katil var diyorum."

Victoria, uzun dalgalı kumral saçlarını elleri ile geriye çekerken "Bu cinayeti Mavris'e açsaydık, yarış ertelenebilirdi."

Duygusuz, arkadaşının yerine cevap verdi. "Unut bunu, kadın."

Victoria, kaba adamın araya girmesi üzerine gözlerini devirerek homurdanmıştı.

General bunaldığını hissederek sırtını geriye verdi. O sırada konuşmaya dahil olmak yerine kara kara düşünen Oyuncu'ya takılmıştı gözleri. Pencereden dışarıya bakarak derin düşüncelere dalmış gibiydi.

"Sen ne düşünüyorsun Oyuncu?" Dedi dikkatini dağıtmaya çalışarak. Ancak genç adam kendisine bakmak yerine halen düşünce aleminde dolanıyordu. Sinirden kızardığı sırada "Oyuncu?" dedi.

General'in, sonuç alamayacağını anlayan toplantı sakinlerinden İsimsiz, yanında bekleyen dostunun kolunu dürttü ve sessizce "Hey." dedi.

Oyuncu, Mehir'li düşüncelerden ve dünün etkisinden sıyrılarak kafasını İsimsiz'e çevirdi. Bakışları ne olduğunu sorar gibiydi. İsimsiz, başı ile General'i işaret ediyordu.

Oyuncu, umursamazca kollarını önünde birbirine geçirdi ve keskin bakışları altında "Bu zamana kadar hiçbir şeyde bize danışmadınız. Yine aynısını yapın. Sonuçta arenalar, önünde sonunda haftaya başlayacak."

Asperatus Nevm ✓Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin