❄ 78. BÖLÜM ❄

1.8K 186 39
                                    

Herephia'da saat gece yarısını geçmek üzereydi. Yırtıcı kuşlar akademinin etrafına konumlanmış, gökyüzü bulutlaşmış ve karlarla kaplı boyut büyük sisin etkisi altında kalmıştı. Yerli halk olmak üzere Oyuncu, Duygusuz ve İsimsiz'in de öğrencileri bu durumdan hoşnut değildi çünkü Herephia yıllar sonra böylesi bir tehdidin etkisi altındaydı. Bayan Hemmings ve Altair kimseye hissettirmeseler de yakında boyutun yıkılacağından adları kadar emindiler.

Asperatus rahat durmayacak, boyutlara da el atacaktı. Bura ve bura gibi yüzlerce boyutu yıkıntılarla dolu bir toprak yığından farksız bir hale getirmeyecekti. O kötüydü ve kötülük var oldukça, ne iyiliğin bir önemi vardı ne yaşamanın. Böyle olmayı ister o seçsin, ister o seçmesin kötülük hüküm sürmeye devam edecekti.

Yaşlı kadın elindeki kalemle tuttuğu ritmi bozup arkasına yaslandı ve odada büyük ve ürkütücü bir sessizlik oluştu. Kulaklarına ulaşan tedirginlik, bir boşluk hissi yaratırken aynı dakikalarda yan tarafında duran aynadan anlamını bilmediği bir takım sesler çıkmaya başladı. Başı yana kaydı ve üzerine doğru ilerleyen sisi inceledi. Beyaz teni mümkünmüş gibi biraz daha renk atarken sis kendisinden uzaklaştı ve buzdan kapıya doğru yol aldı. Yaşlı kadın kapının gürültüler eşliğinde açılması ile yerinden kalkarak sisin izlediği yolu takip etmeye başladı. İlerledi ve merdivenlerden aşağı inen sisle olduğu yerde kaldı. Sisin tepkisizce yerinde saymasına bakarken o korku hissi yeniden bedenini ele geçirdi. Uğultular devam ediyor ve sesler yükselip alçaldıkça Bayan Hemmings neler olduğunu anlamaya çalışıyordu. Fakat bu durum son bulmadı ve sis yeniden harekete geçti. Yaşlı kadın ağır adımlarla aşağı doğru inerken sis bahçe kapısına doğru ilerlemeye devam etti. Alçalıp yükselirken içeri düşen karanlık karşısında müdire oldukça tedirgindi. Buzlara vuran kara bulutlara nazaran daha beyaz ve göz alıcı olan sis, bahçe kapısında durdu ve birkaç kez gürültülü bir şekilde çarparak kapının etrafına dolandı.

"Neler oluyor?"

Genç kadın Oyuncu olduğunu düşündüğü kişiye bakmadan eli ile sessiz ol işareti yaptı ve sise odaklandı. Saniyeler içerisinde Duygusuz, İsimsiz, Altair, Mehir ve diğer gençlerde geniş salonda toplanmışlardı. Hepsi dikkatli bir şekilde sisi inceliyordu.

Sis kapıyı zorladı. Başlarda yavaşça sarılan dumanlar maviye çaldı ve uğultular şiddetlenerek geniş salonun büyük duvarını adeta laciverte boyadı. Bakışlar yana doğru çevrilirken sesler alçaldı ve uzaklardan bir çocuk sesi duyuldu. Ses küçük bir kız çocuğuna aitti ancak net bir şekilde duyulmuyordu. Duvarda beliren belli belirsiz görüntüler birleşti. Hemen sonra "Anne," dedi kız. "Sence de yağmurun yağması muhteşem değil mi?" Gözleri ışıldayan küçük kızın dalgalı saçları bir anda kayboldu ve görüntü o noktadan itibaren ağır ağır silindi.

Hemen ardından başka bir görüntü ortaya çıktı. Bu kez ki karede bir oğlan çocuğu vardı. Az önceki kıza elini uzatmış gülümsüyordu. "Ben Jake. Tanıştığımıza memnun oldum." Kız sıcacık gülümsemişti.

Görüntü bulanıklaştı ve bu sefer az önceki kızın kesik kesik ağlayışları salonu doldurdu. Bir yanda yağmur sesleri ve gök gürültüsü diğer yanda ahşap kapıya yaslı, beyaz gecelik içindeki küçük kızın sarsılarak ağlayışı. Otuz saniyelik süren bu görüntü, küçük kızın başını hızla kaldırıp yeşil ve sulu gözlerini korku içinde açması ile son buldu.

Tekrardan laciverte bulanan görüntülerden hiçbir şey anlamayanlar bir tarafta, anlayıp da konuşmak için bir neden bulamayanlar bir taraftaydı. Bayan Hemming'in gözleri Mehir'i buldu ancak genç kız yeniden o zamanlara gitmiş olacak, oldukça dalgındı. Dalgınlığını, etrafı saran aydınlık bozdu ve ardından hızla yükselen koşuşturma sesleri duyuldu. Çıplak ayak sesleri karanlık ancak giderek aydınlanan koridorda gittikçe yükseliyordu. Bir çığlık yükseldi ardından ve koşmakta olan kız korku içinde durdu. Küçük kıza nazaran daha büyük olan o kişi titrerken ekran yeniden karardı ve karanlıkta insanın içini yakıp kavuran alevler etrafı sardı. Tanımadıkları bir ses "Yanıyor!" nidaları koparıyordu. Hıçkırık sesleri tekrardan kesilirken ekran aydınlığa kavuştu ve az önceki küçük kızın saçlarını tarayan kızıl saçlı bir kadın göründü. Görüntünün üzerine bir görüntü daha konarak kızıl saçlı kadının yanağını öpen sarı saçlı, yeşil gözlü bir adam, üniformalı kıyafeti ile hamile eşine sarılarak dışarı çıktı.

Asperatus Nevm ✓Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin