❄ 62. BÖLÜM ❄

1.6K 210 18
                                    

Gençlerin ve eğitmenlerin bakışları bir süre üzerilerinde gezindi. İki taraf da neler döndüğünü kafasında tartıyor, yine de bir sonuca ulaşamıyordu. Etraftaki nefes seslerinin gerginliği arttırmaktan başka hiçbir işe yaradığı yoktu. Gün ışığı, içinde bulundukları odayı yarılamış, neredeyse çekilmek üzereydi. Sükunetini koruyan sorgulama işlevi son bulduğunda, Oyuncu konuştu.

"Kafes derken?"

Oyuncu'nun, ses tonundaki karmaşıklık ile sorduğu soruya, yanıt Poyraz'dan geldi. O da en az diğerleri kadar gergin ve tedirgindi ancak bugün çoğu şey açığa kavuşmuşken bu ufak sırrın ortada bulunması doğru değildi.

"İsimsiz'in, Hannah'a bıraktığı bir bekçi." 

Gözleri şaşkınlıkla açılan eğitmenler, aynı anda arkadaşlarına baktılar. Bakışları sorgu ve merak doluydu. İsimsiz ise hiç istifini bozmadan, bir Poyraz'a, bir Hannah'a bir de güvendiği kuzeni Nolan'a bakıyordu. Düz ifadesini koruyarak "Ben onu Nolan'a verdim," dedi. Sesinde sitem yoktu. Dediği gerçekti çünkü.

"Güvenilir birilerine vermemi istedin. Sana en başından ona bakamayacağımı söylemiştim."

"Haklısın," demekle yetindi, İsimsiz. "Hannah'a güvendiğine göre iyi bakıyor olmalı."

"Bakıyoruz," diyerek düzeltme yapan Poyraz'a kaşlarını çattı, Nolan. Her şeye karışması son zamanlarda sinirlerini bozmaya başlamıştı. Gerginlik yaratmamak adına düşüncelerini dizginledi ve "Evet," dedi. "Kolaylık olması için ikisi birden bakıyor çünkü Kafes diğer kuşlara nazaran oldukça farklı bir bekçi."

"Birisi neler döndüğünü açıklayacak mı?"

Sinirlenmeye başlayan Duygusuz, huysuz sesi ile araya girdiğinde sıkıntı içerisinde nefes aldı, İsimsiz. Belirsizlikler sadece diğerlerinin değil, kendisinin de sinirlerini bozuyordu ancak her zaman, her şey söylenmezdi. Bazı şeylerin yeri ve zamanı olurdu. Bu yüzden, bu zamana kadar bunca şeyi saklamıştı. Tıpkı diğerlerinin sakladığı gibi.

"Zırh dişiymiş. Duyunca, daha doğrusu görünce aklımı kaçıracağımı sandım. Yani bu kuşlar cinsiyetsizdir. Evet, erkek diye adlandırıyoruz ama üreyemiyorlardı. Bu durumu halen araştırıyorum. Kendim bir şeyler öğrenmeden, kimseye anlatmak istemedim. Dikkat çekmemek için de Nolan'a teslim ettim. O da Hannah'a vermiş."

"Nasıl, dişiymiş?" dedi, Duygusuz. "Asperatus'un mutlaka haberi vardır."

Oyuncu araya girdi. "Ölmesine izin vermediğine göre, önemli olmalı."

Başını Nolan'a çevirdiğinde bir süre eli çenesinde dolandı. Gözleri kısıp başını kaldırdığında bir şeyler daha yerine oturuyordu. "Asperatus onu Mehir için yolladı." Bakışları Hannah ve Mehir arasında gidip geliyordu. "Kafes kurtuluşu olacak." Bekledi. Gözleri, yeşil gözleri bulduğunda ekledi. "Asperatus, Mehir'in. Mehir, Kafes'in olacak."

Yüzü buruşan Doris "Anlamadım," dediğinde birkaç kişi arka çıkmıştı. Oyuncu başını Doris ve yanındakilere çevirdi. "Mehir'i, Kafes yönlendirecek," derken, olaylar akıllarına yatmaya başlamıştı. "Bağlayıcı rolünü Hannah üstleniyor. Mehir ve Kafes arasında köprü görecek. Yani bir bakıma şöyle. Kafes, Hannah'a ait. Mehir de, Kafes'e. Kafes'i yönlendiren Hannah olacak. Hannah'ın düşünceleri Mehir'e ulaşırken, Kafes ile toparlanacak."

"Bu defter her şeyi planlamış ha?" Duygusuz, bedenini yeniden masaya bıraktı ve hayretler içindeki ifadesini yüzünden silmeye çalıştı. 

"Öyle görünüyor," demekle yetindi, İsimsiz. Bakışları donuktu çünkü bir günde bu kadar sır fazlaydı.

"O halde, bir hafta sonrasına hazır olun. Oldukça temkinli hareket etmeliyiz."

Asperatus Nevm ✓Where stories live. Discover now