2

8.6K 371 76
                                    

Half herschreven, had geen zin meer.

*

'Er is niks gebeurt idioot. Ik wou het alleen maar zeggen' zegt hij terwijl hij me raar aankijkt. '3la varken! Ik schrok me kapot dood! Waar zijn ze eigenlijk naar toe?' vraag ik nieuwsgierig. 'Naar Youssra's ouders' zegt hij terwijl zijn blik op Youssra hangt. 

'En waarom kom je dit vertellen?' ik kijk hem droog aan en hij zoekt naar woorden.
'I-ik. Gewoon. Ik wou je het even vertellen. Thala dikke!' en met die woorden doet hij de deur weer dicht. Ik kijk Youssra met een grijns aan. 'Hode, hij vindt je leuk!' roep ik terwijl ik op haar spring. 

'Ga ga a mongool. Natuurlijk niet.' zegt ze terwijl ze mij van haar afduwt. 'Tuurlijk wel a izaaaan. Zag je hoe rood hij werd toen jij je t-shirt omlaag deed!' roep ik enthousiast. Ze kijkt me droog aan en geeft me een klap. 'Hoe dom kun je zijn, natuurlijk wordt hij rood als hij een meisje ziet die zo snel mogelijk haar kleren omlaag trekt. Dus hou nu maar op met die onzin' 

'Ma-' ze kijkt me boos aan. 'Geen gemaar. Oké?' ik zucht en knik. 'Stiekem wil je wel dat het waar is' grijns ik breed. 'Ze knipoogt naar me en gaat languit op mijn bed liggen. 'Hoe laat is het?' vraagt ze zuchtend. '4 uur s'middags' antwoord ik terwijl ik van mijn telefoon opkijk. 'Hoezo?' vraag ik verbaast. 'Kom we gaan naar Appie ofzo, heb honger man' kreunt ze. 'Honger? Nanam, kom we gaan eten máken' ik geef haar een tik op haar hoofd en ren snel mijn kamer uit voordat ze mij een 10 keer hardere terug geeft.

Als ik de keuken binnenkom pak ik alvast alle ingrediënten voor een vis bestilla. Ik ben altijd al een keukenmeisje geweest, ik ken alle Marokkaanse gerechten. Gewoon perfecte schoondochter you know?

'Youss, waar ben je a homo!' schreeuw ik als ze er na 10 minuten nog steeds niet is. 'Rustig, rustig.' ze komt relax binnen en ik zie dat ze een legging heeft aangetrokken. 

Ze loopt naar me toe en duwt mijn gezicht naar beneden waardoor ik over mijn voeten struikel en ik beland met mijn gezicht op de grond. 'Zeg sorry Youssra' ik hap naar adem en ik kreun van de pijn. 'S-sorry Youss' probeer ik te zeggen. 'Je bent de lekkerste' 'J-je bent de lekkerste' zeg ik haar na. 'Je past bij Mo en Mo is ook lekker' zegt ze terwijl ze nog steeds mijn hoofd vasthoud. 

'Je p-past bij Mo en... Wat was het ook al weer?' 'Dat Mo ook lekker is' sist ze. 'Mo is heeeeeel erg lekker' zeg ik overdreven en eindelijk laat ze me los. Ik wrijf over mijn neus, wajoooo. Volgens mij is ze gewoon half gorilla ofzo. 

'Ik heb hier mijn neus gebroken, kom jij hier met je Mo' zeg ik terwijl ik haar scheef aankijk. 'Wat zei je?' ze kijkt me dreigend aan en ik besluit maar mijn mond te houden. 'Nou, vandaag krijg je een lesje visbestilla maken!!!' roep ik enthousiast terwijl ik in mijn handen klap. Ze kijkt me droog aan en ik stop meteen. 'Begin nou maar met maken a bolle' lacht ze, ik rol glimlachend mijn ogen en we gaan samen aan de slag.

'Wajo, het lijkt alsof ik hier een kleuter leer verven' zucht ik als ik de bestilla in de oven gooi. 'Stil maar a koe, wie heeft jou hier als aller eerst geleerd hoe je een omelet kunt bakken?' zegt ze terwijl ze me scheef aankijkt. 'Kill! Toen was ik 8, jij bent hier bijna 18 en kunt niet eens patat bakken!' roep ik verontwaardigd. 

'Okey, rustig a baby. Niet huilen' zegt ze terwijl ze haar handen wast. 'Mmm, pak sla, komkommer en tomaat uit de koelkast. We gaan salade maken' zeg ik terwijl ik in de kast zoek naar een blikje mais. 'Wajoooo! Nog meer?!' roept ze. 'Ja' ze doet alsof ze huilt en opent de koelkast.

Algauw zijn we klaar met alles en we dekken de eettafel. Zakaria en Mo spelen op de playstation en als Zakaria ziet dat we het eten neerleggen rent hij meteen naar ons toe. 'NOOOO!!!' schreeuwt Youssra. 'Eerst kusje' zegt ze terwijl ze hem naar zich toe trekt. Hij likt haar gezicht vol en meteen laat ze haar grip los. Hij rent snel weg en springt op Mo. 'Jeh mongooltje! Ik ga nooit meer een cadeautje voor jou kopen Zaki!' roept ze terwijl ze haar gezicht afdroogt. Ik schiet in de lach en leg 4 borden neer. 

'Kom eten dikzakken' zeg ik terwijl ik ga zitten. Rechts van me zit Zakaria, tegenover me zit Mo en naast hem zit Youssra. Ik grijns breed naar haar en ik zie dat ze rood word. 'Bismillah,' Zeggen we allemaal tegelijk, en beginnen aan de heerlijke maaltijd. 

'Wollah deze bestilla is gruwelijk! Wie heeft dit gemaakt, wie?' zegt hij terwijl hij zijn mond vol propt. 'Youss' zeg ik met een grijns en hij kijkt haar glimlachend aan. Ik help Zakaria met eten, omdat hij gewoon een monstertje is en geniet van dit heerlijke sfeer...

Jammer genoeg is dat niet altijd zo...

Na het eten ruimen we af en gooien we alles in de vaatwasser. 'Wollah kom potje Fifa spelen met Mootje' zeg ik als we net naar boven willen lopen. 'Saff' en zo lopen we weer naar de woonkamer waar ik Mo niet zie, maar Zakaria. 

'Waar is Mo?' vraag ik als ik hem GTA 5 zie spelen. 'Boven, we hadden ruzie, want ik wou GTA en hij Fifa. En toen zei ik dat hij een eigen playstation heeft en toen zei hij ohja' zegt hij in een keer, waarna hij hapt naar adem. 

'Mmm, okeeey! Geen gekke dingen doen op die playstation!' roep ik nog en we lopen weer naar boven. We gaan naar de kamer van Mo en zonder te kloppen gooi ik de deur open. Ik tref hem aan in alleen zijn boxer, terwijl hij Fifa aan het spelen is. Meteen rent Youssra weg. Hij springt op en geeft me een paar stoten op mijn arm. 

'DIKZAK! SINDS WANNEER MAG JIJ MIJN KAMER BINNENKOMEN ZONDER TE KLOPPEN?!' schreeuwt hij boos. 'Eweh rustig, ik ben je zusje maar a sah' zeg ik droog en hij gaat weer zitten. 'Sorry' mompelt hij terwijl hij in zijn nek krabt. Ik ga naast hem zitten en staar hem grijnzend aan. 'Niet zo eng kijken' waarschuwt hij mij. 

'Jij vind Youssie leuk ehhh!!!' zeg ik terwijl ik in zijn wangetjes knijp. 'Wat?! Wat zeg jij? Teh qowed senita (donder op van hier) ' Hij duwt me uit zijn kamer terwijl ik hem kusjes probeer te geven. 'Wollah Noor, beter voor je je gaat weg. Wil je klappen?' zegt hij terwijl hij me dreigend aankijkt. Ik kijk hem met open mond en trek een sprintje naar mijn kamer.

'HMARA!! IK HEB HEM IN ZIJN BOXER GEZIEN!' schreeuwt Youssra als ik de kamer binnenloop. 'Dus?' vraag ik droog. 'Ten eerste, wollah die six-pack van hem is 3eyek lekker a mattie. Ten tweede, misschien schaamt hij zich nu voor mij. Tfoe gem!' roept ze. Ik schiet in de lach en trek haar in een knuffel. 

'Ey dombieuw, ik moet je wat vertellen. Ik vroeg zo aan hem of hij je leuk vind, hij werd helemaal rood en stotterde nee. Dus hij vind je leuk' grijns ik, ze begint helemaal te springen en te dansen. 'ZEG WOLLAH?!' schreeuwt ze. 'Woelai' knik ik en ze kijkt me scheef aan. 'Nog een filmpje kijken?' vraag ik. Ze knikt en we pakken mijn Mac Book er weer bij...

Na de film zijn we allebei moe en we trekken onze kleren uit. We duiken mijn tweepersoonsbed in en houden een kussengevecht. 

'Shit! Morgen school!' roept Youss opeens geschrokken. Ik sta haar droog aan. 'Grapje, ik heb mijn boeken mee. Ewa lach, lach nou maar mee. LA-HAAAG!!' ik lach nep mee en ik ontvang een tik. We maken allerlei snaps en houden nog ruzie om wie de mooiste van ons twee is.

Maar vlak daarna, vallen we in een vredige slaap...

Tja, toen wisten we nog niet wat voor problemen er zouden komen...

---




Verloren Liefde (VOLTOOID)Où les histoires vivent. Découvrez maintenant