77

3.4K 243 135
                                    

"Faka ezel." Ik geef Khadija een knikje en met 2 grote tassen loopt ze naar binnen. "Wat the fuck heb jij allemaal in die tassen?"

Ze haalt haar schouders op en loopt direct door naar mijn kamer. Zuchtend slenter ik achter haar aan en plof neer op m'n bed.

"Ik heb voor jou dus deze jurk meegenomen." Ze pakt uit de tas een mooie zalmroze avondjurk met zilveren tinten. (Zie omzijde) "Wauw.." Met hartjesogen kijk ik ernaar.

"Sinds wanneer heb jij zo een prachtige jurk?" "Gehuurd." Zegt ze snel. Een beetje té snel.

"En wat heb je voor jezelf dan?" Uit de andere tas pakt ze een donkerblauwe jurk die tot de kont strak loopt en verder dan wijder wordt. "Mijne is mooier."

"Ja zal wel. Ga zitten, dan begin ik met je haar." Zegt ze neusophalend. Lachend sluit ik mijn telefoon aan op de boxen en zet Loca Loca - DJ Saïd op.

"Wie is die vriendin eigenlijk?" Vraag ik als ze mijn haar kamt. "Uh.. Uhm uuhhh ze heet.. Nada! Ja, ze heet Nada." Met gespleten ogen kijk ik haar aan via de spiegel en zie dat ze zenuwachtig stylingmousse in mijn haar begint te smeren.

Ze begint met het krullen van mijn haar en steekt het op. Ze laat nog een paar lokken van voor nog los en spuit het onder de lak. Vervolgens haalt ze al mijn make-up eraf die ik al op had en begint ze helemaal opnieuw met contouren.

Ze doet nog een smokey-eye met de kleuren grijs, zalmroze en zilver en laat me dan zelf de eyeliner doen. Mijn wenkbrauwen maakt ze helemaal on fleek en mijn lippen stift ze met een lichte kleurtje.

"Je ziet er zo mooi uit, Nora." Snikt ze emotioneel en lachend trek ik mijn jurk aan. Eronder doe ik mijn hoge zilveren pumps en voilá!

Voordat ik verder ga met mijn sieraden style ik Khadija's krullen glad en maak ik haar mooi op. Ook zij trekt haar jurk aan en snel doe ik mijn zilveren sieraden om.

We schieten een paar foto's en ik gooi er meteen een op mijn whatsapp profielfoto. "OEHEY HEY YAA A TU REPOND PAS?!" We gaan nog helemaal los op de muziek en spuiten ons helemaal onder de parfum.

We proppen wat kauwgom in onze mond en ik gooi wat spulletjes in een zilveren tasje.

"Zijn we klaar?" Ik knik hevig en sluit het hele huis af. Mo is er namelijk niet. Alsof we gaan trouwen lopen we de trappen van de flat af. (Alleen de Marokkanen begrijpen deze..)

We wandelen naar Khadija's auto en stappen snel in. Sike, auto is van Nasr.

"Hoe gaat het eigenlijk tussen jou en Nasr?" Vraag ik als we eindelijk aanrijden. "Goed hoor, hij wilt binnenkort mijn hand gaan vragen." Zegt ze glimlachend met haar blik gericht op de weg.

"Omg super leuk man!" Ze smakt op haar kauwgom en knikt. "Ewa ik ben benieuwd of dat vriendinnetje van jou mooier is dan mij. Tuurlijk ben ik knapper? Haha ik heb een vriend die Badr heet en hij is kaulo knap."

Zuur blijf ik haar aan maar geef het op als ze me aankijkt met een 'I don't give a fuck about what you saying-blik'

Ik zet de muziek harder en zing hard mee. "WESH HADAAA, LALALALAA WESH HADA. BLAALAAAALALALALAA, WESH HADAAA."

Struggle van Marokkaanse muziek is dat je 6/10 nooit de tekst kent.

"Nora, er zit wahed jongen naast ons hayeck eng te kijken." Kauwend op mijn kauwgom kijk ik langzaam opzij en sta oog in oog met een gozer die me grijzend aanstaart.

Kauwend als een lama kijk ik Khadija aan en trek ik mijn wenkbrauw op. "Zie je me boeien dat er een baviaan staat te kijken? Jeejtje zeg."

Ze schiet in de lach en geeft gas. "We zijn er bijna." Ik knik en pak mascara uit m'n tasje. Ik smeer nog een beetje op mijn wimpers en stop het weer in m'n tasje.

Random shit.

"We zijn er." Ze parkeert voor een gebouw en we stappen uit. Ik tuur over de parkeerplaats heen en vreemd genoeg komen alle auto's mij bekend voor.

Ik doe mijn jurk goed en houd de hand van Khadija vast. "Kom." We lopen de hal binnen van de zaal en precies als we net de zaal in willen stappen, vallen alle lichten uit.

"What the fuck gebeurt hier?" Ineens voel ik de greep van Khadija niet meer en paniekerig kijk ik om me heen. Als ik me weer wil omdraaien om naar buiten te lopen, kom ik keihard tegen een deur aan.

Snel probeer ik het open te doen, maar natuurlijk staat hij op slot.. "HALLO? A ZEMMERS, WIE MIJ DIT FLIKT GAAT DOOOOD. BEGREPEN? MIJN BADR GAAT JULLIE ALLEMAAL IN ELKAAR S-"

"SUPRISEEEEEE!" De lichten springen ineens allemaal aan en de hele familie en alle vrienden staan verspreid over de hele zaal.

"W-wat?" Geschrokken kijk ik om me heen en voel de tranen in mijn ogen prikken. "Wat heeft dit te betekenen?" Vraag ik zacht.

"Nora, je bent wél jarig. We hebben de datum in je telefoon gewoon stiekem veranderd." Lacht Youssra. Mijn blik blijft hangen op Badr die in z'n eentje helemaal bij mij staat, voor mijn neus.

"Gefeliciteerd prinsesje van me. Deze hele feest is voor jou. Dit heb je verdiend." Glimlacht hij.

Hij zakt door zijn knieën en haalt wat uit z'n zak, waarna hij het achter zijn rug verstopt.

De hele zaal valt stil en je hoort enkel het gekuch van Badr.

"Lieve Nora, ik weet hoeveel je hebt meegemaakt. Ik weet hoevaak je kapot bent gemaakt. Ik weet dat jaloezie jouw grootste vijand was.. Sinds de eerste keer dat ik je zag, viel ik meteen voor je. En naar mate ik je steeds meer leerde kennen.. Viel ik nog méér voor je. En omdat je nu eindelijk volwassen bent, vind ik dat de tijd rijp is."

Hij houdt een doosje voor hem en opent het. Ik sla mijn handen voor mijn mond terwijl ik staar naar de ring.

"Prinsesje van me, wil je met mij trouwen?"

---

JOEJOEJOEJOEJ! CHICKS, WE GONNA PARTY!🎉🎊🎉

Badr heeft Nora gewoon ten huwelijk gevraagd jongeeee

Maar goed, -kuch kuch- ik heb dus goed nagedacht. En er zijn een aantal mensen die een nieuw boek willen en een grotere aantal mensen die een deel 2 willen.

Ik denk dat ik voor allebei ga.

Prettige dag verder!❤️

Verloren Liefde (VOLTOOID)Where stories live. Discover now