41

3.2K 229 50
                                    

Ik open mijn ogen en knipper even door de zonlicht die vel in mijn ogen schijnt. Ik gooi de lakens van mij af en sta met een bezweet lichaam op.

Dit is dus een nadeel van Marokko. Elke ochtend sta je op alsof je onder een douche hebt geslapen, je plakt, je stinkt en hoort heel de nacht muggen.

Maaaarr, het is het waard!

Ik kijk naar Khadija die naast me lag te slapen en schiet een paar foto's. Kan ik haar ooit misschien ermee dreigen..

Ik loop voorzichtig naar de douche en sluit de deur achter me. Zuchtend kijk ik in de spiegel. Vandaag is de dag dat ik met mijn vader mee ga. Alleen zegt iets tegen me dat ik het niet moet vertrouwen.

Klinkt dat gek? Je eigen familie niet vertrouwen?

Ik plens ijskoud water in mijn gezicht en poets mijn tanden. Ik neem een snelle koude douche en trek een badjas aan.

Met tegenzin open ik mijn kast en ik kijk even naar wat ik aan moet doen. Ugh, eigenlijk heb ik niet eens zin om mee te gaan. En dat, puur alleen door deze voorgevoel.

Uiteindelijk wordt het een wit jurkje tot mijn knieën en een zalmroze blazer tot mijn kont. Ik doe mijn sandaaltjes aan die erbij passen. En ga voor de spiegel staan. Perfect.

Ik pak mijn toilettas erbij en begin mijn huid te verzorgen, waarna ik lichtjes make-up op doe. Mijn haar zet ik in een vlecht en als finishing touch spuit ik wat parfum van Chanel.

Nu eens kijken wat ik als kleren mee ga nemen. Mijn vader vertelde me daarna namelijk dat we naar zijn oma gaan, en daar een paar nachtjes blijven slapen.

Ik pak een Adidastas en gooi er ondergoed in, een paar jurkjes, mijn slippers en een ander soort sandaaltje, een kokerrok en twee topjes. Ik doe mijn toilettas erin en rits mijn tas dicht.

Ik draai me om om Khadija wakker te maken maar merk op dat ze niet meer in bed ligt. Vreemd dat ik dat niet heb opgemerkt.. Met mijn tas loop ik met een heerlijk fris gevoel naar beneden, de trappen af.

Als ik net de keuken in wil lopen ruik ik een heerlijke geur van een typisch Marokkaans ontbijt vanuit de woonkamer. Ik draai me resoluut om maar hoor ineens stemmen die wat smoezen. Snel ga ik tegen de muur aanstaan om af teluisteren.

"Nee ik wil dit niet meer!" Volgens mij is dat de stem van mijn moeder.. "Je hebt er zelf voor ingestemd a Nadia, niet alleen jij, iedereen trouwens." Hoor ik een boze zware stem.

"Ja maar iedereen maakt fouten, laat dat kind gewoon met rust!" "Mama, het is haar eigen schuld. Had ze zich maar moeten gedragen." Over wie de fuck hebben ze het?

Ik probeer voorover te buigen om het beter te verstaan, maar ben vergeten dat ik sandaaltjes aanheb die me haten en val met een klap op de grond. Snel sta ik op en herstel ik mezelf.

Het wordt een blauwe plek, maar geen probleem. Oké jawel, dit doet 3ayeck veel pijn..

"Nora?" Ik loop de woonkamer in en tref heel de familie aan. Ik trek dit niet meer, heel de tijd doen ze geheimzinnig tegenover mij. Nee, klaar. Ik wil niet meer pussy zijn zoals altijd.

"Over wie hadden jullie het net." Zeg ik met een tikkeltje gehijg. Ik kijk mijn moeder aan die haar tranen wegveegt en ze schudt haar hoofd. "Niemand, benti." Ik kijk haar zuur aan en nu is het mijn beurt om mijn hoofd te schudden.

"Waarom liegen jullie tegen mij? Waarom verbergen jullie iets voor mij? Of is het niet zo, want zo een gevoel heb ik wel!" Roep ik boos. "Nora stil gewoon, wollah het was niks." Mompelt Youssra.

"Hahaha, was het niks? WAAROM HEB IK DAN HET GEVOEL DAT HET WÉL IETS IS?! Is het niet zielig dat ik mijn eigen fucking familie niet vertrouw? Is het niet zielig dat mijn eigen bloedverwanten mij haten en mij zwart maken?" Ik kijk naar mijn tante en oma die in een hoekje naar elkaar zitten te lachen.

Ja, natuurlijk. Natuurlijk verstaan ze geen woord.

"Ik heb het wel over jullie ja?!" Schreeuw ik in het Berbers naar ze toe. "NU IS HET GENOEG." Brult mijn vader terwijl hij hard op de tafel slaat. "GA NU ETEN EN DAN KUNNEN WE GAAN WAAR WE NAAR TOE ZOUDEN GAAN."

---

Heyhooi,
Gisteren of eergisteren had ik iets gepubliceerd me de titel "Geflasht", sorry daarvoor, ik had het al eerder gepubliceerd maar had hem nu gewoon bijgewerkt. Negeer dat dus!

60 stemmen en er komt een extra lang vervolgje met heel veel spanning, drama en actie! STEMMEN DUSS!

Want ik heb veel meer lezers dan dat er gestemd wordt.. En ja, dat vind ik eigenlijk best jammer.

Love you all!

Xx Mer

Verloren Liefde (VOLTOOID)Where stories live. Discover now