38

3.5K 245 46
                                    

''HAHAHA BIJNA JANK JE.'' Ik kijk Youssra niet begrijpend aan en ze laat me los. ''We gaan naar Marjane a jankerd inou.'' Ik kijk ze schaapachtig aan en schiet dan ineens in de lach. ''Zeg dat dan.'' Ik zwaai nog naar de squad en ontwijk Zayd die naar me toe rent. 

''NORAAA IK WIL SNOEP!'' Schreeuwt hij terwijl hij aan mijn been trekt. Ik kijk met een huilende blik naar Mo en Youssra die met een pedoface wegrennen naar de garage. ''KHADIJOUUU, DINAAA, NESRINE?!'' Schreeuw ik naar de woonkamer. ''HELP MEEEE. ZAYD BIJT ME!'' Ik zie hoe Zayd me verontwaardigd aankijkt en ik steek mijn tong uit. ''Goed zo, ga door Zayd.'' Hoor je Nasr droog zeggen. Ineens voel ik een pijnscheut door mijn been gaan. 

''ZAAAAYD.'' Kerm ik uit van de pijn. ''Tfoe 3la hmar!'' Ik geef hem een platte hand in zijn gezicht en hij kijkt me met een huilend gezicht aan waarna hij wegrent.

Shit, shit, shit. Hij gaat naar zijn moeder.

''ZAYD SORRY! ALSJEBLIEFT GA NIET NAAR JE MOEDER IK SMEEK HET JE.'' Ik ren als een gek achter hem aan, alleen willen mijn sandalen niet meewerken en val ik kéi en kéihard op de trap. 

Karma is een bitch..

Mijn ogen vullen zich met tranen en ik begin keihard te huilen. ''WAJOO ZAKARIA EN RIDA KOM SNEL KIJKEN. NORA IS GEVALLEN EN ZE HUILT!'' Even later staat letterlijk iedereen om me heen, zelfs Nasr is komen kijken hoe ik op mijn bek viel. ''HAHA WACHT IK MAAK SNAPCHAT.'' Snel pakt Dina haar telefoon en vergrendeld hem met een bigsmile.

Juist, Dina is het ik-moet-alles-wat-er-gebeurd-filmen-meisje. Met haar korte haren en grote ogen lijkt ze in de eerste instantie heel lief en schattig, maar haar innerlijk is een DUIVEL. But.. Ik hou nog steeds heel veel van haar. Als ik ruzie heb met iemand, is zij de expert van exposen.

''Dina niet doen, wollah is zielig?'' Zegt Nesrine terwijl ze een broodje tonijn naar binnenwerkt. Nesrine is zo een wollah-ik-heb-honger-meisje, ik hou van haar want ze komt letterlijk altijd voor me op. En.. Ze heeft altijd eten bij zich.

Ik sta op en veeg stof van mijn kleren weg. ''Jullie gaan als jullie thuis komen alle trappen dweilen.'' Zegt mijn moeder terwijl ze naar ons wijst. ''Oh gaan we mee? YALLAH LEGGOO'' Schreeuwt Khadija die naar de garage rent. Ik zucht diep en slenter achter de andere aan. 

Dacht ik dat ik eindelijk een beetje rust zou krijgen met Youssra en Mo, en dan gaan de anderen ook ineens mee. ''Noraaa wacht op mij!'' Roept Zakaria die zijn veters strikt. ''Tfoeee nee maaaann!'' Jankend ga ik tegen de muur staan. ''Saff kom.'' Hij rent de garage deur in en ik loop snikkend achter hem aan naar Mo's auto. 

''NORA HEB IK OOIT GEZEGD DAT JE DEZE DIEREN MOET MEENEMEN?!'' Mo kijkt me met een dreigende blik aan en ik snuif mijn neus. ''Mama heeft ze gestuurd.'' Ik open de portier van de auto en zie iedereen gepropt zitten. ''En waar moet ik zitten?'' ''Hieronder'' Nasr wijst naar zijn voeten en zuchtend ga ik op de grond in de auto zitten. ''Kunnen we?'' Voordat iemand antwoord kan geven zet ze keihard Broederliefde op. 

Ik voel mijn spieren niet meer dus ga ik snel op de schoot van Nasr zitten. Ik voel de blik van Khadija branden en langzaam kijk ik haar aan. Boos kijkt ze weg en peinzend kijk ik Nasr aan. ''Volgens mij is ze nu boos op me..'' fluister ik in zijn oor. Hij knikt en zegt dat hij sowieso met haar zou praten. Zuchtend kijk ik uit het raam. Ik wil niet dat Khadija boos op me is..

''Nora heb jij misschien iets lekkers?'' Ik kijk opzij naar Nesrine en pak een zakje gepofte maïs uit mijn tasje. ''Thank you!'' Ik kijk haar raar aan en open het zakje waarna ik een paar in mijn mond stop. ''Tfoe misgunner.'' Ze kijkt me vies aan en pakt haar telefoon erbij.

3 mensen die boos op mij zijn nu.

''Noraaa mag ik heel misschien inloggen op je snapchat? Mijn telefoon is leeg en ik wil heel graag snappen.'' Vraagt Dina die heel de tijd op mijn schouder tikt. ''Nee man, ik weet mijn wachtwoord niet meer.'' ''Leugenaar, nooit vergeet jij iets. Je mag ook gewoon zeggen dat je het niet wilt hoor? Tfoe.'' Ik kijk haar met open mond aan en kijk zuchtend weg. 

4 mensen die nu boos op mij zijn. 

''Eyy Mo, kun je even stoppen b-'' ''Houd je bek.'' Kapt Mo Youssra af. ''Allemaal door jou.'' Sist ze terwijl ze naar mij kijkt. ''Sorry hoor, maar wollahma ik weet waarom hij boos op mij is. Het is mijn schuld niet eens dat heel deze dierentuin meekomt?''Ik voel dat Nasr me van zijn schoot duwt en ik val op de grond. 

6 mensen die nu boos op me zijn. Iedereen dus. 

Dit wordt een laaaaange rit naar Marjane..

---

Haaaayy!

Stemmen en reageren is gratis :)

Ik krijg trouwens veel berichtjes over dat ze het jammer vinden als ik dit boek in de steek zou laten door de nieuwe boeken. 

NEEEEE!! Dit boek is en blijft mijn nummer 1! 

School is eindelijk klaaaarrr, omg ik verlangde zooo erg naar vakantie.. Nu kan ik eindelijk gerust hoofdstukjes publiceren. 

Waar zijn al mijn uppers trouwens gebleven? Hahaha grapje.. Maar ik meen het, blijf uppen. Dat vind ik leuk

Ik luister oeroude berbers muziek, idk why?

Doeeeggg, Meryam


Verloren Liefde (VOLTOOID)Donde viven las historias. Descúbrelo ahora