2.7

3.1K 227 60
                                    

Waarom doe ik dit? Heeft shitan dan zoveel macht over me? Wollah ik zeg jullie één ding, ik stemde in zonder erbij na te denken. Het leek alsof ik totaal geen zelfbeheersing had..

Ik sluit even mijn ogen en zucht diep. "Nora, kom je nog of hoe zit dat?" Er zit een raar gevoel in mijn buik. Alsof er iets gaat gebeuren, alleen weet ik niet wat.

"Ibtissam.. Z'n moeder ligt in het ziekenhuis; we gaan niet meer." Lieg ik tot ik barst. "Serieus? Hoke." Ze schopt haar schoenen weer uit en ik plof gespannen neer op de bank, terwijl ik m'n telefoon ontgrendel. Meteen zoeken mijn vingers naar whatsapp, en drukken ze op Amine's naam.

Nora: Hey Amine, uhm ik wil je even laten weten dat er wat tussen is gekomen.. Ik kom niet meer, sorry.

Wat is er toch mis met me? "Ibtissam.. Paas is even komkommer ofzo." Mompel ik terwijl ik een kussen opschud, zodat ik er op kan liggen.

"Nora dafack is jouw probleem man? Kifesh je doet zo emo?" Ik kijk haar aan en vang de komkommer op die ze naar me gooide. "Ik weet het niet.. Waarschijnlijk gewoon de hormonen." Dus niet.

Maar dat is dus het fijne van zwanger zijn. Je kunt alles zogenaamd de schuld aan je zwangerschapshormonen geven, terwijl het soms niet eens zo is. Ik wrijf over m'n buik en denk goed na.

"Waar is Badr naartoe?" Vraag ik terwijl ik een hap neem. Ze kijkt me geheimzinnig aan en haalt haar schouders op. "Maar luister dan, gaan we nog iets doen of niet? Verveel me dood asahbi.."

"Jaaa maar wat?" Ze denkt even na en grijnst. "Aangezien jij en Badr over twee maanden gaan trouwen, wordt het tijd dat we een bruidsjurk uit gaan zoeken!" Ik kijk haar aan en schiet in de lach, waarna ik me ineens iets besef.

"Over twee maanden beval ik a idioot.. Het is pas over drie maanden." Ik kom overeind en ze rolt met haar ogen. "Wollahma boeit mij? Drie, vier, acht.. Allemaal hetzelfde." Yeah, right.

"Asalaam 3alaykoum!" Geschrokken ga ik weer zitten en doe ik snel m'n haar goed. "Uhm.. Wa3alaykoum salam 3ami." Pers ik ongemakkelijk eruit. "Ewa Nora, hoe gaat met jou?" Badr's vader wandelt de woonkamer in en ploft zich neer op een bank.

"Hamdoullilah met u?" Ik glimlach als ik besef dat ik een superschoonvader heb. "Goed, goed. Alhamdoulilah. Ewa, hoe gaat met die baby?" Hij wijst naar m'n buik die al aardig dik is en ik knik lachend. "Ook goed hamdoullilah." "Ewa hamdoullilah."

Kennen jullie ook dat ongemakkelijke gevoel, wanneer er alleen hamdoullilah gezegd wordt?

*Akward stilte*

"A Hafsa! Doe beetjie thee voor ons?!" Wollah waar komen deze twee ineens vandaan man? Ze waren ergens heen gegaan, en zomaar staan ze nu weer hier.. 3la ninja's die Marokkanen kunnen zijn?

"Noraaaa benti!!!" Ik kijk op en zie m'n schoonmoeder bij de deur staan met gespreide armen. Lachend sta ik op en loop ik op haar af, waarna ik haar stevig knuffel. "Alles goed, nigh?" Ik knik glimlachend en haar ogen glijden naar beneden.

"Masha Allah, masha Allah." Ze slaat zachtjes op m'n buik en als ze m'n verwarrende hoofd ziet, schiet ze in de lach. "Mama, laat Nora asahbi." Ibtissam wandelt de keuken uit met een kwart van Marokkaans brood die ze in haar bek propt.

"A bent lhram! Jij eet alleen, en Nora?! Nora meskina heeft baby in bouk, ze moet eten en wat doe jij?!" Met haar handen in de zij kijkt ze haar dochter kwaad aan. "Ma3lish a gelti, ik heb niet eens honger." Lach ik liegend. Want wollah die komkommer zorgt er echt voor dat je honger krijgt..

"Maar mamaaaa we gaan zo naar de stad voor bruidsjurk, en dan gaan we daar wel eten. Bhel ze wilt Marokkaans brood met Nutella?" Hoofdschuddend en trek ik m'n Nikes aan. Ik ga je heel straight zeggen: Wie heeft nou geen zin in oude basisschoolpauzeMocrobroodmetchocola-tijden

"Wat is bruidsjurk?" Ibtissam schenkt haar moeder een droge blik waarna ze in de lach schiet. "Ewa die witte jurk als je gaat trouwen?" "Oooowh, ewa roh. Waar is mijn schat?" Ik strik m'n veters en volg geamuseerd het gesprek. "Wie is jouw schat?" Vraagt Ibtissam die haar jas aandoet. "Badr inou, wat denk jij dan?"

En alsof de duivel erbij is, gaat ineens de deurbel. Ik kijk Ibtissam verbaasd aan en loop naar de voordeur, waarna ik hem open doe. "Badr!" Hij kijkt me glimlachend aan en knuffelt me stevig. "Oh uhm.. Hoi mama inou!" Zegt hij als hij z'n moeder uiteindelijk ziet en snel laat hij me los. Akward as fuck.

"Nora, ik heb een verrassing voor je." Terwijl ik m'n haar opnieuw in een staart doe, kijk ik hem vragend aan. "Kijk eens wat ik hier heb.." Hij graait wat in z'n kontzak en duwt dan een opgevouwen papiertje in m'n handen. 

Ik open het en kijk er met open mond naar. "Je hebt tickets geboekt naar Marokko.."

---

Misschien een beetje kort en saai, ja sorry ik weet het. Mijn leven is ook saai, en ja soms is dit wereldje nou eenmaal hard.

Maaaaar die inspiratie komt nog wel hoor! Believe me.. Volgend hoofdstuk wordt leuker, I promiseee

Kissesss

Verloren Liefde (VOLTOOID)Where stories live. Discover now