35

3.6K 238 93
                                    

Vandaag is de dag dat we naar Marokko gaan. Iedereen doet super lief tegen me, en met super lief bedoel ik een beetje té lief. Ze slijmen zoveel dat ik het bijna niet eens meer vertrouw.

Maar toch is dit veel beter dan een paar dagen geleden. Alleen doen ze wel alsof er nooit iets gebeurd is..

Alleen mijn moeder doet anders dan hun. Elke keer kijkt ze schichtig om haar heen, alsof ze weet dat er elk moment iets gaat gebeuren. Soms kan ze in één keer in tranen uitbarsten zonder dat er iets is. Ik maak me eerlijk gezegd wel een beetje zorgen om haar..

Ik pak mijn koffer en bekijk mijn kamer nog eens. "Laters insha Allah.." Fluister ik, en sluit de deur waarna ik naar beneden loop.

"Heb je alles?" Vraagt mijn vader als ik eenmaal beneden ben. Ik knik langzaam en geef hem mijn koffer aan. "Ya Allah, wat jij hier in gedaan?!" Ik schiet in de lach en trek mijn adidasjes aan.

Gelukkig is het niet héél koud weer buiten. Beter, want ik wil echt niet in sneeuw op vakantie? "Yallah, iedereen naar de auto." Ik pak nog mijn Chanel tasje waar ik alles in heb gepropt, en loop de deur uit naar de auto.

"Hoe laat komt Zayd nou, papa?" Zayd is het broertje van Youssra, hij haat me, omdat ik ooit zijn koekjes had opgegeten.. "Die zien we bij de tankstation." Ik zucht en kijk uit het raam. Ik zie Mo nog de voordeur op slot doen en samen met zijn hele Gucci outfit loopt hij naar de bestuurderskant.

Ik zeg je eerlijk, hij is wel lekker als hij moe is? Het is inmiddels ook 4 uur s'ochtends. "Saffi, are we ready?" We kijken Mo droog aan en je hoort zelfs mijn moeder snuiven. "Droogerds, yallah bismillah.."

En het eerste wat hij doet is 101-Barz opzetten.

Whatsapp

Mo:
-Aan wie denk je shitan?
U:
-Aan jou?
Mo:
-Kifesh aan mij? Vieze leugenaar😏
U:
-je bent lekker, maar hou je handen aan het stuur?
Mo:
-we praten btw met kapot veel vraagtekens?
U:
-😒

YoussBigBoss:
-EYY EYY EYY
U:
-Jojojo
YousBigBoss:
-Zeg tegen je bradda dat hij lekker is
U:
-Waarom app je hem zelf niet?
YousBigBoss:
-Omdat ik wil dat jij het ook weet..?

"Mo je bent lekker." Hij draait zich om en ineens slaat mijn moeder hem op zijn hoofd. "Handen op het stuur." Beveelt ze hem boos. Mijn vader draait zich om en kijkt me droog aan. "Wat is Mo?" Ik bijt op mijn tong en kijk hem gespannen aan.

"Heel mooi masha Allah." Pers ik met moeite uit. "Mo is niet mooi?" Zegt hij terwijl hij hem strak aankijkt. "Jij bent lelijk." Ineens hoor je een heksenlach uit een hoek van de auto en emotieloos kijken we Zakaria aan.

"We moeten hem echt die lach afleren.." Zucht mijn moeder terwijl ze haar hoofddoek opnieuw zet. "Hoezo? Is puur natuur a sah!" Hoor je Mo roepen. "Ja mijn lach is puur natuur a sah!" Zegt Zakaria verontwaardigd.

"Mena sah?" Bromt mijn vader. "Sah van sahbi?" Antwoord Mo droog. "Ewa dan zeg je toch sahbi a eghjour." Hij slaat hem op zijn hoofd en chapt verder van zijn zonnebloempitten. "Dus jij bent ook een ezel?" Zegt Mo spottend.

"Hoe jij mij genoemen? Ik ben ezel?" Hij legt zijn zonnebloempitten op het dashboard en kijkt mo strak aan. "Nee nee je ze-" Voordat hij nog wat kan zeggen trekt hij hem aan zijn oor. "Yallah zied, parkeer nu langs de weg," Sist hij.

"Jij gaat in de kofferbak zitten."

---

Hayy,

Nora is onderweg naar Marokko met haar Fam! Ze doen alleen heel verdacht.. Denken jullie dat jullie weten waarom?

Ik verga van de honger, ruik zoooo lekker eten... Nog een paar minuten, ya Allah geef mij sabr?

Zit je trouwens nog niet in de ramadan groepschat op instagram, en wil je er graag in? Stuur me dan een privé-berichtje❤️

-Meryam

Verloren Liefde (VOLTOOID)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu