79

3.3K 268 64
                                    

Met trillende handen veeg ik een plukje van mijn jurk weg en haal ik diep adem. Khadija legt haar hand op mijn schouder en kijkt me diep in de ogen aan.

"Luister, je gaat laten zien wie je bent aan zijn ouders. Je gaat hun bewijzen dat jij zijn vrouw kan zijn. Dat je nog zwanger bent van Wassim, betekend niet dat het afgelopen is.." Ik knik langzaam en voel de tranen in mijn ogen prikken.

"Nora, niet huilen!" Ze knuffelt me stevig en ik kan het niet helpen om de tranen in vrije loop te laten. "Ik d-dacht dat alles voorbij was.. Maar alles begint weer opnieuw. Alles! Ben ik dan zo een slecht persoon dat Allah mij moet straffen?" Huil ik terwijl ik mijn handen kapot knijp.

"Nora! Doe normaal joh! Je weet toch dat Allah degene beproeft waarvan hij het meest houd?" Ik knik langzaam en barst weer in tranen uit. Terwijl ik hard snik, verberg ik mijn gezicht in Khadija's nek.

"Je gaat het pas aan Badr vertellen als jullie weer gaan afspreken. En de squad.. Die vertellen we het wel als de handvraging voorbij is." Ik knik en snuit mijn neus met het zakdoekje die Khadija mij heeft aangegeven.

"Maar ik begrijp het niet! Ik dacht echt dat ik mijn kind was verloren! Hoe kan het nou zijn dat ik dan nog steeds zwanger ben?!" Roep ik gefrustreerd als ik uitgehuild ben.

"Allah beschermt diegene van wie hij houdt.." Mompelt ze terwijl ze alle make-up weer tevoorschijn haalt.

Allah beschermt diegene van wie hij houdt.. Zou Allah echt veel van mij houden? Beschermde hij daarom mijn kindje?

"Maar Badr gaat dit sowieso niet leuk vinden!" "Zit stil en houd je bek." Mompelt ze terwijl ze met een beautyblender wat foundation op mijn gezicht dept.

"Maak me lichtjes op hea! Eerste indruk moet altijd naturel zijn." Ze knikt en gaat met concealer langs m'n wallen. "NORA BEN JE AL KLAAR?!" Hoor ik Youssra van beneden gillen.

"NEE BEN HAAR AAN HET OPMAKEN." Schreeuwt Khadija in mijn plaats. Ik grinnik eventjes en sluit mijn ogen. Khadija heeft gelijk..

Ondanks alles moet ik hiervan genieten. Het gebeurd ook maar 1 keer dat de liefde van je leven jouw hand gaat vragen..

"Klaar." Ik kijk in de spiegel en trek meteen een verbaasd gezicht. Je ziet niet eens dat ik heb gehuild? The power of make-up.. Ik strijk mijn jurk nog eens goed glad (zie omzijde) en spuit nog wat lak op mijn haar die door Nesrine is gedaan;

 Ik strijk mijn jurk nog eens goed glad (zie omzijde) en spuit nog wat lak op mijn haar die door Nesrine is gedaan;

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

"NORA ZE ZIJN ER!" Hoor ik Dina schreeuwen van beneden. Ik vergroot mijn ogen en ren naar het raam. Ik bijt in mijn wang terwijl ik toekijk hoe Badr lachend de bos bloemen aanneemt van zijn moeder en haar een kus op haar voorhoofd geeft.

Ik voel meteen de vlinders in mijn buik als hij zijn familie allemaal een boks geeft en dan voorop naar de voordeur loopt. Hij ziet er zo mooi uit.. Een zwarte nette broek met een witte blouse en een zwarte blazer. Meteen hoor je de bel door het hele huis galmen. "Ik erheen joeee!" Ik slik en Khadija gooit de peace teken naar mij terwijl ze de kamer uit snelt.

"Assalam Alaykoum!" Ik hoor hoe enthousiast kusjes aan elkaar word gegeven en ik sluit mijn ogen.

Ze komen hier voor jouw toekomst, Nora..

Ik haal een paar keer diep adem en open mijn ogen weer als mijn telefoon flitst.

Youss BigBoss: Kom heel rustig naar de keuken. Tot zo

Ik pers mijn lippen op elkaar en kijk nog één keer in de spiegel. Go gurl go!

Ik sluip de trap af naar beneden en kom terecht in de gang. Je hoort gewoon dat iedereen druk en gezellig met elkaar aan het praten is en even droom ik weg naar mijn toekomst.

Zou ik werkelijk met mijn kindjes bij mijn schoonouders op bezoek gaan? Samen met Badr.. Ibtissam wordt mijn schoonzus en dat weet ze niet eens! Ze gaat zo boos worden als ze me binnen ziet komen..

Ik glip naar de keuken en zie Youssra druk bezig met lekkernijen in bordjes te doen. "Maak jij snel de thee klaar." Ik knik en ga aan de slag.

Normaal zou ik nu keihard zingen, maar nu doe ik het gewoon bijna in m'n broek? Ik heb niet eens een broek aan maar goed.

Ik zet de Marokkaanse theeglazen op het mooie dienblad en leg de theepot erbij. "Are you ready?" Grijnst Youssra die een dienblad met lekkers vasthoud. "No.." Zeg ik zacht en ze rolt met haar ogen.

"Ik loop achter je aan. Ga snel, want de deur van de woonkamer staat open." Ik knik en pak voorzichtig de zware dienblad. Snel doe ik een dua in de hoop van dat er geen blunders ontstaan en loop met trillende benen naar de woonkamer.

"NORA?!" Ik kijk langzaam op en zie Ibtissam haar ogen vergroten. Ik leg het dienblad rustig neer en glimlachend kijk ik haar aan. "Suprise." Ze staat op en vliegt me om mijn hals waarna ze miljoenen kusjes op mijn gezicht drukt.

"Ewa saffi, Ibtissam. Ik moet je ouders nog groeten." Sis ik terwijl ik haar langzaam van me af duw. Ik begin bij rechts en geef Badr's vader een hand.

"Dus jij bent Nora?" Ik lach vriendelijk en hij knikt goedkeurend. "Masha Allah." Ik voel dat ik begin te blozen en snel geef ik een hand aan de jongen die precies op Badr lijkt. Dat moet dus Saber zijn..

"Aangenaam." Glimlach ik en hij geeft me een hand. "Mooie chickie heb je uitgekozen, broer." Ik voel dat ik nog roder begin te worden en laat snel zijn hand los. Hallo? Vinden zijn ouders het niet erg dat hij zoiets zegt?

Ik sla Mo over die me strak aankijkt en kom dan bij Badr. Meteen voel ik mijn hart uit mijn borstkas bonken. Zo hard klopt het dus.. Als mijn hand de zijne aanraakt, voel ik overal tintelingen. Ik kijk hem diep in de ogen aan en glimlach automatisch breed.

"Salam." Zegt hij zacht, maar smooth. "Hey." Stotter ik alsof dit onze eerste date is en laat hem snel weer los. Als ik bij zijn moeder aankom, trekt ze me meteen in een knuffel terwijl ze me uitgebreid kust.

"Ik ga jou behandelen als mijn eigen dochter." Fluistert ze terwijl ze mijn handen vasthoudt. Ik klem mijn kiezen op elkaar als ik weer moet denken aan mijn ouders. Nee, niet weer. Alsjeblieft laat me niet precies nu huilen..

Gelukkig laat ze me al zitten waardoor ik snel met mijn vingers over mijn oog kan gaan.

"Dus, Badr en Nora." Begint mijn oom serieus. "Badr vind ik een goede en nette jongen, dus van mij part mag Nora als ze wilt met hem in het huwelijksbootje stappen."

"Nora, weet je zeker dat je met Badr wilt trouwen?" Ik kijk Mo aan en zie dat hij het er echt moeilijk mee heeft.. "Ja." Floept er gemakkelijk uit mijn mond.

"En jij Badr?" Badr staart me lang aan en draait zijn hoofd dan weer naar Mo. "Ja, ik weet het heel zeker." En keert zijn hoofd dan weer om naar mij.

Meteen hoor je mijn tante, nichten, aanstaande schoonmoeder en Ibtissam helemaal joelen en juichen. Ik glimlach zwakjes en kijk dan naar de grond.

Waarom ben ik zo sip? Ik ga trouwen met Badr.. Is dat niet fantastisch?

---

Haaaaay

Er worden heeeeeel veeeeeel vragen gesteld over Nora haar zwangerschap. Even voor de duidelijkheid: NORA HEEFT HET NIET MET BADR GEDAAN!

Ze is nog zwanger van Wassim, en dacht dat ze een miskraam had gekregen ZONDER dat ze naar de dokter was gegaan.

Ik hoop dat het nu duidelijk is.. Als je vragen hebt, kun je ze nog steeds stellen.

Ik ga denk ik weer met de stemmending beginnen, want ik merk echt dat heel veel mensen gewoon niet stemmen, wat ik super jammer vind!

Ik begin weer makkelijk; 90 stemmen is tot maximaal zondag een vervolgje.

Heb morgen lekker bruiloft. Ik ga shaken jongeeee!💃🏽

Mohiem, dikke kus Mery💜💜 

Verloren Liefde (VOLTOOID)Where stories live. Discover now