45

3.3K 301 70
                                    

"Blijf uit mijn buurt! Door jou is mijn hele leven verpest!" Gil ik als hij naast me wilt zitten. Zijn onschuldige blik veranderd hij meteen naar een kwade, boze gezicht met donkere ogen.

"Pardon? Luister, jij gaat met mij trouwen. Of je wilt of niet. En kom naar beneden om mijn moeder te helpen." Ik kijk hem vol ongeloof aan en haal diep adem.

Nora, niet er op in gaan. Hij wil stoer doen, laat hem stoer doen.

"Saffi, geef me een minuut of tien om me op te frissen." Zeg ik zacht. Hij knikt en staat op. "Dit is trouwens je kamer tot we naar Nederland gaan. En dat is al over een paar dagen."

Ik bijt in mijn wangen en kijk hem met tranen in mijn ogen aan. Ik blijf hier dus vast zitten aan deze familie..

Hoofdschuddend loopt hij de kamer uit en sluit de deur achter zich. Ik sluit even mijn ogen en ineens begin ik alles te realiseren.

Mijn fucking familie heeft me uit de familie gezet.. Ik heet dus geen Nora Bennani meer, maar binnenkort Nora..

Zaidi.

Nora fucking Zaidi.

Ik ga binnenkort trouwen met een man tegen mijn wil. En het ergste is nog.. Dat mijn beste vriendin me gewoon heeft bedrogen.

Hoe kon ze?

En wat ik al helemaal niet snap is waar ik dit allemaal aan te danken heb. Heb ik iemand iets aangedaan? Deed ik iemand pijn? Heb ik iemand bedrogen?

Nee. Zover ik weet, heb ik niks geflikt. Normaal hoor ik nu op het strand te zonnebaden en te genieten van het warme weer. Ineens spreiden mijn ogen open.

Hoe zit het dan met school?

Ik bedoel, het is maar de kerstvakantie. Dat duurt maar 2 weken. Aanstaande maandag begint school weer. Ach ja, sowieso is dat allemaal geregeld.

Ik open mijn koffer en zuchtend pak ik alles uit. Gelukkig heb ik een beetje extra spullen meegenomen.

Ik kleed me uit tot een nette Marokkaanse huisjurk en loop naar het badkamertje die gelukkig bij de kamer hoort. Ik plens ijskoud water in mijn gezicht en kijk mezelf gebroken aan.

Jammer Nora.. Liefde bestaat voor jou niet meer. Geen Badr, geen Ilias.. Zelfs geen Abdel Hasib. Geen liefde van mijn broer, broertje en neven.. Niet eens van mijn vader en misschien ook niet van mijn moeder.

Alle liefde die ik vroeger had in mijn leven is nu wég.

Verloren liefde

Mijn haar zet ik in een strakke staart en ik veeg mijn tranen weg.

Weet je wat? Ik ga hier tegen aan. Ik kom hier uit. Met of zonder liefde. De enige van wie ik alleen liefde kan verwachten is Allah. Hij is de enige die ware liefde toont. En daarom moet ik hem net zoveel liefde teruggeven.

Snelletjes haal ik mijn make-up eraf en smeer nog alleen een beetje concealer en mascara op voor een fris uiterlijk. Ik stap in mijn birkenstocks en ga zitten op mijn bed. Het gaat zo gewoon gebeuren.. Ik ga Hajar weer onder ogen komen.

Diep ademhalend sta ik weer op en loop naar de deur. Met trillende handen zet ik mijn handen op de deurklink en duw hem naar beneden. Het liefst zou ik nu die deur weer dichtslaan, naar het raam rennen en eruit springen.

Althans, eigenlijk is het wel een goed idee? Maar hoe moet ik dan verder, ik heb namelijk geen geld. Met een diepe zucht loop ik voorzichtig mijn kamer uit. Ik hoor al allerlei lawaai van beneden wat me nog zenuwachtiger maakt. Het lijkt alsof mijn maag rondjes draait.

Met kleine stapjes ga ik de trap af en zie dat Wassim in de tussengang (weet niet eens of dat woord bestaat, lmohiem je weet toch tussen twee trappen? Dan heb je toch een soort kleine gangetje?) tegen de muur geleund staat.

Als hij doorheeft dat ik de trap afkom kijkt hij mij goedkeurend aan. "Kom." Bromt hij en haalt zijn handen uit zijn zakken waarna hij me naar beneden leid.

Gelukkig kan hij nog een beetje normaal doen..

We lopen de woonkamer in en zie dat zijn moeder strak voor zich uitkijkt.

Bismillah. Allah spaar me alstublieft ellende..

---

Dit kon een XXL deel zijn als ik 64 stemmen had. Maar ja, natuurlijk weer spooklezers🙂

Dit hoofdstuk is speciaal voor mijn trouwe lezers! Met name: xmvinsta _Schrijfster

Deze dames sporen echt niet, maar jullie kunnen hun wel aansporen door hun te volgen! Volg hun dus.

60 stemmen in één dag en er komt morgen meteen een vervolgje op!

Xx Meryam

Ps: iamyoussra #MERYSAIF #MERYSAIF

Verloren Liefde (VOLTOOID)Where stories live. Discover now