3

8.1K 354 113
                                    

'DIKZAAAKKK!! OPSTAAANNN!' Schreeuwt Youssra in mijn oor. Kreunend word ik wakker, maar ik maak geen een beweging. Opeens springt ze op mij en wajooo, deze dier is 3iyek zwaar. Ik duw haar van me af, wat niet lukt. Want ja, Youssra is altijd natuurlijk veel sterker... 

'YOUSSRAAA JE BENT ECHT EEN SCHANDE VOOR JE MEDEORGANISMEN' schreeuw ik, bijna wil ik huilen, maar ze gaat al van me af. 'Rustig a baby, altijd huil jij. Igh tfoee' ik kijk haar droog aan en sta op. 'Hoe laat is het?' Vraag ik boos. 'Wesh ben ik hier de enige met telefoon?' Ze trekt haar wenkbrauw op. 'En ja hoor.. Ze begint weer te huilen. Was maar grapje a zine' ze trekt me in een knuffel en ik schiet in de lach. 

'Hoe laat is het?' Vraag ik nogmaals. 'Half 7' antwoord ze. 'Okay, wil je douchen?' Ze kijkt me sneaky aan, en eerlijk gezegd word ik aoms echt bang van haar. 'Allang al.. En weet je wie's tandenborstel ik heb gebruikt?' Ze staart me grijnzend aan. 'Wat?! Nee!! Niet met mijn tandenborstel eh!' Roep ik geschrokken. 'Nee tuurlijk niet a hond, wie wil jouw tandenborstel nou likken?' Ik kijk haar gekwetst aan. 'Ik heb die van Mo gebruikt' fluistert ze. Ik rol lachend mijn ogen en loop snel naar de douche.

Ik neem een heerlijke douche en poets mijn tanden. Als ik klaar ben doe ik een badjas aan en ik wikkel mijn haar in een handdoek. Vervolgens loop ik terug naar mijn kamer en ik zie dat Youssra haar haren aan het stijlen is. Ik negeer het en pak uit mijn kast een grijze spijkerbroek. 

'Hoeveel graden word het?' Vraag ik voor de zekerheid. Youssra werpt een blik op haar telefoon. '9 graden' antwoord ze. 'Mmm ze3ma herfst toch?' Mompel ik en trek een witte sweater aan met een roze beer erop afgebeeld. Ik doe mijn lichtroze Uggs aan en stijl mijn haren snel. Verder laat ik het zo en ik doe wat make-up op. Ik pak mijn witte Michael Kors tas en stop daar mijn boeken in die ik vandaag nodig heb. 

 'Tfoeee, vandaag Duits. Ik heb wellou geleerd' ik schiet in de lach. Tja, Youss leert haast nooit. En dat boeit haar ook niet echt... Youssra heeft trouwens een grijze Kenzo trui met een spijkerbroek en haar Adidasjes, haar donkerblonde pijpenkrullen die nu gestijld zijn hangen in een strakke staartje. Ze ziet er zoals altijd prachtig uit. Natuurlijk door mijn kleren en mijn make-up...

Samen lopen we naar beneden waar we mijn broer gierig de overgebleven pannenkoeken van gisteren staat te eten in de keuken. 'Dus je weet zeker dat je hem als man wilt?' Fluister ik in haar oor. Ze schiet in de lach en we geven hem een boks. Ik zet twee tosti's in de tostiapparaat en we kijken droog naar Mo die als een kat eet. 'Maak voor mij ook tosti alsjeblieft' smeekt hij. 'Nanash, ga je Zaka brengen naar school?' Vraag ik. 'Nee, papa gaat hem brengen. Ewaaaaa, paas mijn alsjeblieft een tosti' smeekt hij terwijl hij nog een pannenkoekje in zijn mond propt. 'Ik maak wel' glimlacht Youssra. Meteen beginnen zijn ogen te stralen. En ik weet niet of het voor haar is of voor de tosti...

Als we hebben ontbeten trekken we onze jassen aan en ik sta met puppy ogen voor Mo's neus. 'Liefste, liefste Mo. Zou je ons alsjeblieft mee willen nemen naar school? We zouden dat echt fantastisch vinden, want ik bedoel.. Wie zou nou niet gebracht willen worden door een lekkerding!' Ik kijk hem sneaky aan en hij fronst zijn wenkbrauwen. 'Alsjeblieft doe normaal, je ogen rollen bijna uit je hoofd' hij pakt zijn autosleutels en tas en doet de voordeur open. 'Wesh komen jullie nog of wat?' Meteen kijken Youssra en ik blij op en we huppelen de deur uit naar zijn auto.

Als we op school zijn aangekomen stappen we uit en iedereen staart ons aan. 'Ik weet we zijn lekker' fluistert Youssra in mijn oor. Ik schiet in de lach en we lopen de school binnen. 'Ik ga naar mijn matties, wollah als ik jou met een jongen zie, ik breek je nek' Mo geeft me nog een boks en hij loopt de kantine in. Ik rol mijn ogen en opeens voel ik dat iemand op mij komt springen. 

'Noorrr!!!!' roept Hajar blij. 'Tsss, alleen maar Nora, toch? Ewa dan niet' zegt Youssra terwijl ze ons vies aankijkt. 'Jij ook Youssie poessieee!!' zegt Hajar en geeft haar ook een knuffel. 'Dacht ik al' knikt ze tevreden. Ik rol lachend mijn ogen en doe mijn jas in mijn kluisje. 

'Ewaa Noraa!' Kamal komt aangelopen en geeft me een boks. 'Fakaa Kameel! Hoe gaat het?' vraag ik lachend. 'Gaat z'n gangetjes' en hij schenkt me een knuffel. Vlak daarna komt Ashraf aangelopen. 'Ewa mooiste koeien van Rotterdam' hij geeft ons allemaal een boks en we kletsen nog een beetje bij. Ashraf heeft ooit met Youssra gehad, maar dat waren gewoon 1e klassers dingen. Al gauw gaat de bel en we slenteren naar onze lokaal. Ik ga meteen achterin zitten en Youssra komt naast mij zitten. Hajar zit bij Ashraf en Kamal in de klas.

'Goedemorgen kinders!' zegt de docent vrolijk. Niemand geeft antwoord, iedereen staart hem droog aan. Hij schraapt zijn keel en gaat weer zitten. 'Goed, ehm, laten we maar beginnen met de proefwerk' zegt hij. 'Meneer, het is HET proefwerk' verbeter ik hem. Meteen beginnen die Marokkanen helemaal te joelen. 'Wat is jullie probleem? Ik heb hem niet gedist ofzo? Igh tfoeee' meteen zijn ze stil en we schuiven onze tafeltjes uit elkaar. Meneer de Weerd deelt onze toetsen uit en we gaan meteen aan de slag.

'Noor, wat is opdracht 2 de eerste' hoor ik Youssra fluisteren. Ik kijk haar droog aan en ga verder. 'Tfoee man, okey, ik onthoud deze' ik zucht en doe mijn blaadje aan de rand van mijn tafel. Ze doet alsof ze haar pen laat vallen en kijkt meteen op mijn blaadje. Ik doe moeite om mijn lach in te houden en voor ik het weet heeft ze alles overgeschreven.

Als de bel gaat lopen we samen naar beneden. 'Wollah Noor ich liebe dich' Ik kijk haar droog aan en we nemen plaats aan een tafel. Meteen komt Hajar naar ons toe rennen. 

'OMG, WAJOOOOO NORAAAA!' schreeuwt ze buitenadem. 'Wat is jouw probleem a sah. Je doet b7el je bent zwanger ofzo' zegt Youssra droog. Ik schiet in de lach en kijk Hajar vragend aan. 'Er is een nieuwe jongen bij mij in de klas gekomen. Wollah hij is 3ayeck lekker ik zweer' zegt ze met hartjes in haar ogen.

 'Hoe heet hij?' vraag ik nieuwsgierig. 'Abdel nog wat, ik zweer hij is gruwelijk. Hij heeft wa7ed litteken bij zijn wenkbrauw. Hij past kapot veel bij jou!' roept ze opgewonden. Youssra kijkt haar vies aan. 'Doe rustig a dier, wollah je lijkt op Spongebob ofzo' zegt ze terwijl ze opstaat. 'Waar ga je naar toe?' vraag ik aan haar. 'Eten halen, wat denk je dan?' ik knik en doe oordopjes in. Niemand ~ Ronnie Flex.

Even later komt Youssra aanrennen met 2 broodjes in haar handen. 'Wat doe je a mongool, je lijkt op een haas als je zo rent' zegt Hajar droog. 'Zegt mevrouw Spongebob' ze kijkt Hajar vies aan en wend zich meteen op mij. 

'NOOR, HAJAR HEEFT GELIJK' schreeuwt ze. 'Wat? Dat je een haas bent als je rent?' vraagt ze weer droog. 'A nee, ik heb die mooiboy gezien. Hij staat bij jouw broer en jouw broer' zegt ze terwijl ze naar mij en Hajar wijst. 'Zeg wollah! Oké ik heb een plan' zegt Hajar. 'Jij gaat naar je broer en vraagt om geld. Wij kijken op afstandje naar die Abdel nog wat, om te kijken of hij naar jou kijkt' zegt Hajar. 'Ja, en als hij jou aanstaart dan weten we dat hij jou knap vind' zegt Youssra nu. 'En als hij dat niet doet, zorgen we ervoor dat hij jou leuk vind' maakt Hajar af. 

Ik schiet in de lach. 'Is goed' zeg ik en Hajar en Youssra geven elkaar een boks. 'Lekker' zeggen ze tegelijk.

Ik loop naar het plekje waar die Abdel nog wat staat met mijn broer. 'Faka zusje' zegt Mo als hij mij ziet. 'Haayy' ik geef zijn hele vriendengroep een boks en aan een gast die ik niet ken geef ik een hand. Dat moet vast die Abdel nog wat zijn. 'Noor, dit is Abdel Hasib. Hij is nieuw hier op school' ik knik en schenk hem een glimlach. Hij heeft mij niet eens een blik.. Gek genoeg vind ik dat niet leuk.

Wacht, wat?!

---

Vote and comment, nog een happy izandag

Verloren Liefde (VOLTOOID)Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt