8

5.5K 321 31
                                    

Tfoee man, mijn tering familie uit Marokko staat voor de deur. En dan heb ik het over; mijn oma en mijn tante, oh ja en niet te vergeten: mijn moeder, vader en Mo. Igh, waarom moet die tering "tante" ook mee uit Marokko komen? Ik haat haar zo erg.. Netzoals dat ze mij haat. Maar omdat zij mij dus haat, is mijn haat voor haar groter. Een hele conflict dus..

'SALAM A IDJI!' schreeuwt mijn oma blij. 'A sqa a yema, qaneg di Hollanda (stil moeder, we zijn in Nederland)' bromt mijn vader. Ze kijkt hem vies aan en omhelst mij stevig. Ik weet niet wat ze allemaal in het berbers schreeuwt, maar soms is ze echt niet honderd.. Ze loopt door en Mo kijkt me met strenge en grote ogen aan.
Alsof hij wilt zeggen; als je deze chick niet groet, heb je zware problemen swa.

Ik glimlach fake naar mijn "tante" en buig voorover om haar 4 kussen te geven. Maar net voor ik haar wang aanraak, draait ze weg. En bijna val ik op Mo, gatverdamme..

Ze kijkt me vies aan en loopt naar binnen. Een rilling van woede gaat door me heen.

Als Mo net langs me wilt lopen pak ik Hem bij z'n schouders en breng mijn lippen naar zijn oor. 'Ik heb wehed schoonmaak gedaan in jouw kamer' fluister ik in zijn oor. Meteen kijkt hij blij en knuffelt mij stevig.

'Ik houd van je schatje' ik kijk hem raar aan en loop naar de keuken waar mijn moeder alleen staat. 'Ewa yemma, heb ik lekker eten gekookt?' Ze kijkt me dood aan. 'Alleen coush coush?!' Roept ze hysterisch. 'A nee, ik heb ook we7ed lekkere cake gebakken' ik haal trots de cake uit de koelkast en leg hem neer op de tafel. Ze kijkt me goedkeurend aan.

'Trouwens, qa als je weer ruzie gaat maken met die tante van je, ik breek je neus. Laat je vader een beetje genieten van het feit dat ze hier zijn.' sist ze in het berbers terwijl ze nootjes in schalen doet.

Ik rol met mijn ogen en haal de ne3ne3 thee van het vuur. Ik zet het neer op de Marokkaanse dienblad en loop ermee naar de woonkamer. Ik leg het neer op tafel en kijk rond. Soubhana Allah, opeens zijn al mijn neven hier. Ik geef ze allemaal een boks en glimlach fake naar m'n tante aka varken.

De deurbel gaat en ik ren naar de voordeur. Laat het Incha Allah Youssra zijn... Ik doe met hoop de deur open en kijk blij als ik zie dat haar hele gezin er staat.

'Ewa Noor! Lang niet meer gezien, swa!' Roept Hind, de zus van Youssra. 'Ja, alles goed?' Ik geef haar 4 kussen en groet ook de ouders, haar broertje en nog een zusje van haar. Als laatst komt Youssra en we bespringen elkaar zowat.

Ik ga niks zeggen over Badr en mijn tante.. Over mijn tante zeg ik pas als ze me echt heel erg jnoen doet en we gaan vechten, en over Badr pas als er echt iets tussen mij en hem komt..

We lopen de woonkamer in en Youssra groet de hele gang. Als ze bij mijn "tante" is, kijkt mijn "tante" me grijnzend aan en groet Youssra uitbundig. Een golf van woede komt in me. Wollah deze chick spoort niet..

We praten nog even met onze andere tantes die inmiddels ook zijn gekomen en rennen dan naar boven. 'Maar Noraaaa! Ik heb honger a sahbi. Kunnen we niet pas naar boven gaan als we hebben gegeten?' Zeurt ze. Ik kijk haar droog aan en sleur haar mijn kamer binnen.

'Noraaaaa' ze doet alsof ze huilt en ik zucht. Ik loop naar mijn grote kast en haal daar een grote Albert Heijn boodschappentas vol met eten uit. ⬅️ jep, voor noodgevallen zoals dit dus...

Ze springt er meteen op af en haalt er allerlei soorten chipszakken uit. 'Nog wat te vertellen?' Vraag ik terwijl ik op mijn bed plof. Ze geeft me geen aandacht en kijkt met hartjes ogen naar de grote chipszak die in haar handen ligt.

Ze scheurt hem open en begint haar mond vol te proppen en kreunt luid. 'Wow, dat klonk zooooo verkeerd' ze kijkt me vies aan, slikt door en propt haar mond weer vol.
'Eten is mijn leven, als ik geen eten heb kan ik niet leven' zegt ze droog. Ik rol met mijn ogen en maak stiekem een snap van haar.
Ik stuur het naar Hajar en meteen opent ze het.

Ik zie dat ze een screenshot heeft gemaakt en meteen voel ik dat ik het warm krijg...

Youssra en Hajar.. Gevaarlijke meiden.. Altijd ruzie tussen die twee.. Maar wie aan Hajar komt, komt aan Youssra. Adersom precies hetzelfde.

Maar alleen.. Hajar gaat haar nu chanteren, en Youssra maakt me dan dood.. Dus ik ga dood.. Of ben dood...

We kletsen nog wat bij en opeens stormen er mensen mijn kamer binnen met boxen. Rara, wie zijn dat? Mijn neven ofcourse met reggada. Mijn broer stormt boos achter hun aan, en pakt hun bij hun kraag.

Net voordat hij wou uithalen bij Nassim, houd Youssra hem tegen. 'Kom gewoon los gaan!' Zegt ze blij. Hij kijkt haar twijfelend aan, maar laat hem toch los.

We kijken hem schaapachtig aan en hij fronst z'n wenkbrauwen. 'Wat staan jullie dan te kijken?! Kom we gaan dansen!' Roept hij terwijl hij de muziek weer aanzet.

Snel sprint ik er weer naar toe en zet hem uit. 'Zijn onze vaders hier?' Vraag ik peinzend. 'Nope, alleen de vrouwen' grijnst Zayd. Ik knik en zet de muziek weer hard aan.

'ALLAH ALLAH YA BABA, WA-' schreeuwen we dansend mee, totdat de deur open gegooid word. Al onze moeders staan voor de deur en gieren het uit van het lachen. We kijken hun met grote ogen aan en gaan dan weer helemaal los.

~

Nadat iedereen weg is, inclusief Youssra, want die mocht niet blijven, zijn alleen we weer alleen thuis. Daar bedoel ik mee; Mo, Zaka, m'n moeder, m'n oma, m'n "tante" en ik. Ik ruim de hele keuken op en spring dan op de bank. 'MOOOO!!' Schreeuw ik door het huis. Hij komt de woonkamer in en kijkt me vragend aan. 'Wat?' Ik probeer puppyoogjes te zetten en gooi mijn benen in de lucht. 'Wil je me voeten masseren?' Vraag ik zacht. Hij kijkt me dood aan en gaat naast me zitten.

'Niemand wil jouw bavianenpoten ooit aanraken' zegt hij droog. 'Nouuuuuu' huil ik. 'Ik haat mijn leven' probeer ik zo zielig mogelijk te zeggen.

Haha, haat je je leven nu al? Nou, meisje, ik waarschuw je nu al, dat je je tranen moet bewaren voor later...

---
Wie is er zoooo lief om mijn boek te promoten? En stem alsjeblieeefttt❤️

Xx

Verloren Liefde (VOLTOOID)Where stories live. Discover now