17

5.5K 267 50
                                    

WAARSCHUWING: Er komen veel plaatjes in dit hoofdstuk voor. Bereid je dus maar voor :)

---

3 dagen later

'Hind gaat trouwen, morgen is het haar bruiloft!' Ik dans met Youssra in mijn kamer en luidkeels genieten we van ons momentje thuis. 'Noraaaa!!' Hoor ik mijn moeder opeens gillen van beneden. 'Jaaaa??!!' Ik steek mijn kop uit de deur en wacht op antwoord.

'Ik ga naar Hayat, helpen met de voorbereidingen voor vanavond. Zorg dat je met Youssra daar bent om precies 5 uur, want jullie moeten ons ook helpen. En doe die muziek uit!' Roept ze in het berbers. Ik schiet in de lach en vertel haar dat het goed komt.

Het is vrijdag ochtend en Youssra's zus gaat trouwen! Ik heb er natuurlijk héél veel zin in... Op school is er niks bijzonders gebeurd en ik heb Mo heel de week genegeerd. En tot mijn verbazing begint Abdel Hasib steeds knapper te worden...

'Is je ma weg?' Vraagt Youssra als ik naar de boxers loop. Ik knik en zet de muziek nog harder. 'Okee, planning van today: douchen, nagels, kapsel, eten, make-up, eten, jurk, eten en gaan met die banaan!' Roept Youssra blij. Ik knik instemmend en ik pak schoon ondergoed voor mezelf.

'Jij gaat in de normale badkamer, dan ga ik wel in die van mijn ouders,' Vertel ik haar. 'Over half uurtje zien we elkaar weer in mijn kamer. Al right?'
'Nee man, doe kwartier erbij!' Ik zucht en knik dan. 'Saff, dan doen we drie kwartier.' Ze kijkt me lachend aan en we racen de badkamers in.

Ik trek mijn kleding uit terwijl ik de douche aan zet. Ik pak mijn favoriete shampoos en laat het water over mijn lichaam glijden. Zachtjes zing ik terwijl ik mijn haren was. Ik scheer mijn lichaam helemaal tot ik glad ben als babybillen.

Hahahaha...

Als ik klaar ben trek ik mijn badjas aan en ik kijk op mijn iPhone hoe laat het is. 'Wow, ik heb alles in 20 minuten gedaan.' Fluister ik trots tegen mezelf. Ik grinnik en gris een gezichtsmaskertje uit een la van mijn moeder. Ik zet hem op en doe meteen wat muziek aan. Snel wikkel ik mijn haren in een handdoek en ik raap al mijn spullen bij elkaar. Ik slenter half dansend naar mijn kamer en pak al mijn nagel spulletjes bij elkaar.

Net op het moment dat ik begin met vijlen komt Youssra binnenstormen. 'Ayewaaaa!!' Ze danst mee met haar dikke reet op de beat van de muziek en gaat helemaal los. 'Saff, rustig.' Zeg ik lachend en trek haar mee naar mijn bed. 'Wil jij mijn nagels doen? Dan doe ik ook die van jou!' Ze rolt met haar ogen, maar knikt uiteindelijk toch.

'Maar eerst kijken welke jurk we nemen!' Roep ik voordat ze mijn handen pakt. 'Ohja, ik heb deze mee.' Ze pakt een mooie lichtroze, witte kaftan (jurk) uit haar weekend-tas en ik kijk er bewonderend naar.

'Bitch, wij gaan deze dagen matchen!' Ik ren als een gek naar mijn kledingkast en pak er ook een roze kaftan uit. (Zie hieronder foto, rechter is jurk van Youssra en linker van Nora)

 (Zie hieronder foto, rechter is jurk van Youssra en linker van Nora)

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Verloren Liefde (VOLTOOID)Where stories live. Discover now