2.19

2.9K 212 261
                                    

Luister tijdens het lezen van dit hoofdstuk, het liedje in de beschrijving!

Ik wens jullie veel leesplezier!!

---

Versuft open ik mijn ogen als ik een baby hoor krijsen. Ik knipper een paar keer met mijn ogen en het eerste wat ik zie is Khadija's hoofd.

"ZE IS WAKKER!" Schreeuwt ze meteen als een gek. Duizelig ga ik overeind zitten en kijk ik de kamer rond.

Badr die op een stoel zit te huilen en me aankijkt, Wassim die met z'n handen in z'n haren uit het raam staart en zich ineens omdraait, Youssra en Nilab die op een matras aan het slapen waren en meteen wakker schrikken, en tot slot Mo die bezorgt naar me toe rent.

Ik kijk naar beneden en zie dat m'n buik plat is. Ik ga met mijn hand erover heen en kijk Mo met tranen in mijn ogen aan. "W-waar.." Voordat ik verder kan praten knuffelt hij me stevig en ik laat een paar snikken horen.

"Nora.." Hij huilt terwijl hij z'n gezicht in mijn hals begraaft. "Waarom zakken we elke keer weer in de diepe put, als we nét weer omhoog gehesen zijn?" Ik pak z'n gezicht met mijn hand en kijk hem met betraande ogen aan.

"I-k weet het niet, Mohammed.. Ik weet het niet." Ik schud met mijn hoofd terwijl ik m'n lippen op elkaar pers. "Waar is mijn kindje?" Zeg ik zacht en kijk via mijn ooghoeken naar Badr die Wassim een schouderklopje geeft.

Kijk.. Precies daarom hou ik dus van hem.

"Hij ligt in couveuse, hij is namelijk 2 maanden te vroeg geboren," Zegt Wassim schor, terwijl hij een traantje wegveegt. "En ja, het is een jongetje." Ik glimlach van oor tot oor en leg mijn handen op mijn mond.

"Oh mijn god.." Ik kijk Khadija aan en ze schenkt me een warme lach. "Gefeliciteerd, mama Nora." Ik gooi mijn spierwitte dekens weg en wil net opstaan, tot Badr me tegen houd.

"Nora! Blijven liggen, je hebt net een uur geleden een keizersnee gehad. Ben je gek ofzo?" Ik kijk hem diep in de ogen aan en ga gehoorzaam weer onder de dekens zitten.

"Ik kom wel naar jou toe, joh." Ze knuffelt me stevig en streelt me door de haar. "Ik ben tante a sahbi." Ik kijk op als Youssra dat gapend zegt en ik schud glimlachend mijn hoofd.

"Ik wil eerst antwoorden, want hoe wisten jullie waar ik was? En daarna wil ik mijn baby zien. God, heb niet eens een naam bedacht!" Ik kreun en klap m'n voorhoofd.

"Dat komt straks wel." Ik voel een sterke arm om mij heen en kijk Badr aan als hij naast me is komen zitten. Hard kuchend gaat Wassim bij mijn voeteinden zitten en een steek van medelijden gaat door me heen.

Die mafkees houdt gewoon nog steeds van me..

Ik zucht even en kijk op als Ilias binnen komt lopen. "IS MIJN BFF WAKKER NIGH?!" Ik kijk hem lachend aan en hij geeft me een dikke knuffel.

Ik kijk even opzij en zie Badr hem dodelijk aankijken. "Niet zo kijken jij, ik ben oom geworden. Hij is net zo knap als mij man." Hij kijkt even naar Youssra en geeft haar een vette knipoog.

"Nou nou, als hij een meisje was, was hij net zo knap als moi." Met opgetrokken wenkbrauwen kijken we allemaal Nilab aan. "Uit welke fucking hoek kom jij?" Ilias kijkt haar scheef aan en plotseling proest ik het uit van het lachen.

"Wat heb ik dit gemist.." Fluister ik met tranen in mijn ogen, en kijk glimlachend naar Mo. "Waar is Zakaria eigenlijk? Ik heb hem echt gemist.." Hij stopt z'n handen in zijn zakken en haalt z'n schouders op.

"Hij wou natuurlijk in Nederland blijven." "Helemaal niet? Je zei tegen hem dat we naar Italië moesten vluchten, omdat er mensen zijn die me willen vermoorden aangezien je zogenaamd een maffia bent." Verraad Nilab hem.

Verloren Liefde (VOLTOOID)Where stories live. Discover now