2.33

3.2K 193 148
                                    

ECHTE ECHTE LAATSTE HOOFDSTUK
(lees weer de a/n onder aan het hoofdstuk a.u.b xx)



Met knikkende knieën sta ik voorzichtig op en bekijk ik mezelf in de spiegel. "Je bent prachtig.." Fluistert Khadija me toe. Ik kijk om en voel de tranen prikken.

Vandaag is de dag. De dag dat ik officieel een nieuwe start ga maken. De dag waar bijna ieder meisje naar verlangt.

Samen met de liefde van je leven door het leven gaan. Je familie achterlaten, en een gezin stichten.

"Niet huilen, anders moet ik ook huilen." Zegt Youssra zacht terwijl ze op me af komt lopen. "Ik hou zoveel van jullie.." Huil ik als ook Dina, Nesrine, Nilab en Khadija op mij aflopen en een groepsknuffel geven.

We hebben allerlei tegenslagen meegemaakt. Maar we zijn er doorheen gegaan. We hebben gewonnen. Ik heb gewonnen.

"Jullie zien er zo leuk uit." Lach ik dan, terwijl ik mijn meiden aankijk. Allemaal hebben ze een prachtige zalmroze jurk aan en hebben ze de zelfde opgestoken kapsel. Ze zijn zogenaamd bruidsmeisjes.  

"Pfff heb jij jezelf gezien, Nora? Je lijkt op een prinses!" Oppert Nilab kreunend. "Aawh dankje.." Antwoord ik blozend. We schrikken op als we allerlei toeters horen.

"Badr.." Fluister ik, en zoek snel mijn telefoon. "Kaulo knappe boys." Mompelt Nesrine die samen met Dina uit het raam gluurt.

Ik grinnik en open snel mijn whatsapp.

Badr❤️ (14:09):  Schatje, over 10 minuten zijn we bij jou thuis. Kan niet wachten om je te zien😭
Ik (14:23): Ik hoor het, hihi. Tot zo xx

Ik glimlach en sluit mijn ogen. Even nog genieten van het moment dat ik in mijn kamer ben. De dakka marrakchia die ik plotseling hoor, geven me weer allerlei kriebels in mijn buik.

"Lieverd, ben je klaar? Je moet in de woonkamer gaan zitten, zodat je man kan komen." Zegt de moeder van Youssra die de kamer binnentreed. "Ja, is goed." Zeg ik zenuwachtig, en laat de ziana mijn gezicht bedekken, door de kanten sluier.

"Goodluck, je kan het." Fluistert de ziana nog in mijn oor, en leid me langzaam naar de woonkamer. Van alle kanten hoor ik de bekende vreugdekreet.

Ik doe mijn best om niet weer te huilen als ik Amir in de armen van Mo zie en neem plaats op de mooi versierde bank. Ik bijt hard op mijn kiezen als Mo naast me komt zitten om een foto te maken, en laat de tranen dan maar lopen als hij mijn sluier omhoog doet.

Hij kust mijn voorhoofd en meteen word ik verblind door een flits. "Ik hou van je, zusje." Hij kijkt me doordringend aan en slaat een arm over mij heen, waarna hij naar de camera lacht. Ikzelf zet ook mijn lach op en glimlach als Nasr mijn zoontje in mijn armen drukt.

"Zakaria! Kom snel." Roept Mo naar Zakaria, mijn broertje, die iets verderop snoept. Geïrriteerd kijkt hij op en haalt hij z'n schouders op. "Vooruit dan maar." Mompelt hij terwijl hij naast me komt zitten.

"Vieze homo. Je zus gaat trouwen, en jij doet zo?" Bijt ik hem toe, en zet weer een lach op als de fotograaf mij roept. Flits. Nichtjes erbij. Flits. Een paar tantes aan de beurt. Flits. Foto met neven. Flits.

"ZE ZIJN ER!" Hoor ik Youssra ineens schreeuwen. Iedereen gaat meteen goed staan, en zo snel als ze maar kan, zet de ziana mijn bruidsjurk recht en mijn sluier weer over mijn gezicht.

"Slaat oe slaam 3la rasoulah, ilaah ja ila jah siedna mohammed, allah m3aa jah l3ali! Joejoejoejoeeej!" Hoor ik alle vrouwen ineens gillen. Mijn hart zakt naar mijn kont als ik Badr strak in pak met een boeket naar me toe zie lopen.

Zenuwachtig sla ik mijn blik neer en wacht ik tot hij mijn sluier optilt. Voorzichtig plant hij een kusje op mijn voorhoofd en geeft hij het boeket aan. Een bom van vlinders ontploft in mijn buik.

"Hey.." Fluistert hij zacht in m'n oor, als hij eenmaal naast me zit. Ik glimlach breed als zijn vingers aan de mijne verstrengelt en kijk toe hoe iedereen uit z'n dak gaat.

Ik groet mijn schoonmoeder met een kus op haar voorhoofd als ze naast me komt staan, en samen met mijn familie schieten we nog een paar foto's. We staan op als we elkaar dadels en melk moet geven, en zie Saber ergens achterin een paar meisjes fixen.

"Wat is je broer aan het doen, joh." Grinnik ik naar Badr, die geconcentreerd een mooie dadel uitzoekt van de grote schaal. "Hij is jaloers, dus hij wilt ook trouwen, alleen heeft hij geen vrouw. Yallah, open je bek." Glimlacht hij, en plaatst de dadel in mijn mond.

"Auw!" Roept hij als ik in z'n vinger bijt. "Sorry.." Mompel ik met volle mond. Na elkaar ook de melk hebben gegeven, lopen we samen met een hele groep achter ons de trappen van het appartementencomplex af.

Als de dakka weer zijn werk doet, trekt Badr me mee naar het midden van de parkeerplaats en beginnen we samen te dansen met allemaal vrienden van hem om ons heen.

En wow, hij heeft véél vrienden en neven. Veel..

Ik besluit er maar van te genieten en doe volop mee, en schiet in de lach als zijn vrienden hem oppakken en keer op keer in de lucht gooien.

"Wowowow, ik hoef niet!" Zeg ik meteen als mijn neven mij ook willen pakken. "Jeh schande die jullie zijn, tfoe!" Bijt Mo ze toe. Hij pakt mijn handen en begint met mij te dansen. Meteen pakt Nilab van elk van ons één hand en langzamerhand wordt de groep weer groter.

Als we uit gedanst zijn leidt Badr mij naar de witte Porsche. Ik ga zitten en zet de boeket op mijn schoot.

"Ik zei toch dat alles goed kwam." Hij pakt mijn met henna versierde hand vast en drukt er een lange kus op.

"Ik heb trouwens nog wat voor je." Hij pakt een opgevouwen blaadje uit zijn zak en geeft het aan mij. Verbaasd open ik het en laat mijn ogen over de regels glijden.

Mijn prinses.
Mijn beste vriendin.
Mijn wederhelft.
Mijn vrouw..

Dat ben jij. Nadat ik dat lang heb mogen dromen, is het eindelijk waar gekomen. En, lieve Nora, jij weet niet hoé blij ik daarmee ben.

En je weet half nog niet hoe trots ik op je ben. Na alles wat je hebt meegemaakt, is er toch iets moois uitgekomen. En dat is trouwen met mij :) Oké nee grapje.

Dit is jouw dag. Laat dat door niemand kapot maken, want deze dag draait helemaal om jou.

Ik hou zielsveel van je, en dat moet je niet vergeten, liefje.. Wollah je gaat mij pussy noemen, maar er zit nu wahed traan op mijn blaadje? Ok, geef me nu maar een kus, aangezien ik hayeck lieve woorden voor je heb geschreven.

Skuuuuurt, Badr.

---

Oké jullie mogen xmarien nu allemaal gaan bedanken, aangezien ze me uiteindelijk -na lang nadenken- toch heeft overgehaald om nog een hoofdstuk te schrijven over Nora's bruiloft..😜❤️

Als je nog geen vragen hebt gesteld voor de q&a, omdat je het niet wist, dan kun je dat in het vorige deeltje wat ik online had gesteld doen.

OHJA. Ik ben Verloren Liefde een beetje gaan koppelen aan Dark Future, maar dat zullen jullie langzamerhand wel merken😄

Hierna komt dus nog een q&a en vervolgens de epiloog!

Dikke kus, Meryam

Verloren Liefde (VOLTOOID)Where stories live. Discover now