18

4.5K 273 38
                                    

'R7ENNI NGA DAMIMOEEEEEEEEENN!' Schreeuwen we luidkeels mee met de muziek  (Zie bijlage) terwijl we toekijken hoe Hind staat te janken met haar moeder. 'One day insha allah.' Fluister ik in Youssra's oor, waarna ze me aankijkt met een lelijke blik. 

'Nora?!' Ik kijk vragend naar mijn moeder die met haar telefoon staat te praten en loop naar haar toe. 'Ja?' Ze hangt op en kijkt me droog aan. 'Ga naar de mannen en maak thee klaar. Neem Zakaria gelijk mee, want hij wilt naar zijn vader.' Ik zucht overdreven en kijk haar jammerend aan. 'Waarom moet ik dat doen? Wollah tfoeee, mijn eigen nicht gaat trouwen en ik moet hier thee maken bij de MANNEN.'
Ze kijkt me aan met zo een blik die zegt: Beter voor je ga je nu naar buiten lopen en houd je je bek, want je tante vroeg het mij.

Ik slik hoorbaar en knik dan. 'Waar zitten de mannen dan?' 
'In het huis van je oom Hassan.' Zegt ze in het berbers en knikt dan als teken dat ik moet gaan. Ik pak Zakaria bij zijn hand die een paar leeftijdsgenootjes aan het fixen is, en sleur hem mee naar buiten.

'Waar gaan we heen?' Vraagt hij jammerend. 'Naar je kaulo ooms en neven.' Snauw ik. Ik doe een sjaal om mijn hoofd heen, zodat mijn haar niet wordt verpest en hijs mijn jurk een beetje omhoog. 'Saffi, loop.' Ik pak weer zijn hand en samen lopen we gezellig naar een paar straten verderop. Ik vlog een beetje op snapchat en stuur het naar een paar rare nichten. 

Als we zijn gearriveerd bij het huis, bel ik aan en doe de sjaal snel af. De deur vliegt open en met een bonzend hart staar ik met grote ogen naar de deuropening. 

Badr...

'Hahahahahahaha.' Hij kijkt me vreemd aan en weer lach ik droog. 'Hoi.' Ik voel me rood worden en kijk beschamend weg. 

Waar ben ik mee bezig?

'Hey? Uhm, je weet toch wel dat dit de kant is voor de mannen?' Ik knik langzaam en lach mijn tanden bloot. 'Ik moet thee maken voor jullie.' Zucht ik en duw Zakaria zijn richting op. 'Breng hem naar zijn broer en leid mij naar die fucking keuken zonder dat iemand mij ziet.' Zeg ik in één adem. Hij kijkt me droog aan, maar knik uiteindelijk toch.

'Je ziet er goed uit.' Ik kijk hem betoverend aan en het liefst wil ik mijn neusgaten vergroten.

Wat inmiddels een gewoonte is...

'D-Daaankje!' Ik giechel weer en voel mezelf weer rood worden. Ik weet echt niet wat er is met mij?

Hij ziet er trouwens kapot lekker uit? Maar dit keer bespaar ik jullie de details. LOL

'Ewa Zaka, ken je me nog?' Hij wend zijn blik van mij af en kijkt Zakaria lachend aan. 'Jaja, tuurlijk a sah!' Hij geeft hem een boks en Badr gaat met zijn hand door zijn haar. 'Faka a mattie! Het zat net zo goed.' Badr kijkt me weer aan en schiet in de lach.

'Die taalgebruik heeft hij zeker van je broer, en die charmes van jou.' Hij schenkt me een knipoog en blozend kijk ik weg. Mijn hartje klopt harder dan een haas die op en neer springt?

'Is het hier nog een beetje leuk?' Vraag ik om van onderwerp te veranderen. Eigenlijk moet ik thee zetten, maar ik zit hier doodleuk buiten in de kou, voor mijn ooms deur, te kletsen met een beeldschone jongen.

'Nee man, wollah kapot saai.' Ik schiet in de lach en duw hem opzij. Tjaaa, als hij mij zelf niet binnen wilt laten. Dan ga ik toch maar zelf naar binnen? 

Ik snelwandel naar de keuken en zie daar Nasr zowat in de koelkast zitten. 'Faka Noor.' Ik negeer hem en loop sierlijk met mijn mooie hakken naar de kasten. Ik haal er 2 grote Marokkaanse theepotten uit en leg ze op de aanrecht. 

'Is de bruidegom hier ook?' Vraag ik afwezig. Hij knikt en likt aan zijn danoontje. 

Nee, hij is niet 10. Hij is fucking 18. 

'Wat doet de bruidegom hier nou weer dan?' Vraag ik terwijl ik water in de waterkoker doe. 'Hij is zeg maar ook mijn neef. Dus Youssra is van mijn moeders kant, en hij is van mijn vaders kant.' Zegt hij droog en gaat verder met likken. 'Oh.' Is wat eruit komt en zet het aan. 'Maar is het hier zo rustig dan? Bij de vrouwen gaan we helemaal los!' 

'Nah, ze zitten gewoon. Zodra al die mannen weggaan gaan we helemaal los.' Ik knik dan begrijpelijk en doe de ne3ne3thee routine.

Als ik klaar ben zet ik alles op de dienbladen en Nasr kijkt me droog aan. 'Pak jij een? Dan pak ik de andere.' Hij kijkt me geschrokken aan en schud zijn hoofd. 'Zeg wollah je gaat daar naar binnen?' Ik knik terwijl ik mijn wenkies ophaal. 'Whats the problem? Is toch maar familie?' Hij haalt zijn schouders op en ik til de zware dienblad op terwijl ik achter hem aanloop.

Als de deur nou eenmaal open is, valt het stil. Ik voel allerlei blikken op mij branden en ik slik hoorbaar.

Shit, shit, shit, shit. Dit is echt een vieeeze actie van Nasr. Hij zei niet eens dat hier imams zijn!

Ik loop langzaam de woonkamer verder in en zie opeens mijn vaders hoofd vanuit een hoek. Ik glimlach zwakjes en leg het dienblad rustig op de tafel.

Maar wat heb ik weer? In plaats van dat ik het écht rustig op tafel neerzet, valt het met een plof op de tafel en je hoort alle glazen rinkelen. Ik voel dat ik rood word en snel race ik weg. Ik doe mijn sjaal weer om en ren als een gek naar Youssra's huis. 

En natuurlijk scheld ik als de kaulo mezelf uit...

Ik heb niet alleen mezelf, maar ook mijn vader en mijn ooms... Ik bedoel? Ik had een hele erge inkijk, ik heb bijna glazen kapot gegooid, ik kwam doodleuk een kamer bomvol mannen binnen, en... Mijn vader keek me met een kaaaaaaaaapot vieze blik aan. 

Ik hoor een pling een snel grijp ik mijn telefoon uit mijn bh.

Whatsapp

Badr:
Mooiste fail die ik ooit heb gezien..



---

Vote and comment, want dan heb ik ook het gevoel dat ik niet voor niets schrijf..

Heb cover en titel trouwens veranderd :)

XO Meryam




Verloren Liefde (VOLTOOID)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu