2.4

3.3K 235 100
                                    

Met een hart die als een gek tekeer gaat, gebaar ik dat ik het later uit zou leggen. Ze knikt dan en trekt er verder niet zoveel van aan.

"Badr.. M'n komkommer is op." Zeg ik sip terwijl ik het laatste stukje komkommer nog in m'n mond prop. "Wil je nu een ander soort komkommer?" Grijnst hij en snel ga ik van hem weg.

"TFOEEE!" Gillen Ibtissam en ik tegelijk. "Dan moet je maar wachten op onze huwelijksnacht hea." Zeg ik dan tenslotte, en hij kijkt me met pruilende lippen aan.

"Maar dat duurt zo laaaang!" Roept hij gefrustreerd als een kleuter, en ik kan het niet laten om ik z'n wangen te knijpen. "Au a hma, j doe me pij- AUW NOOR!" Hij slaat m'n handen weg en geamuseerd druk ik teder een kusje op z'n lippen.

"Haram." Mompelt Ibtissam, ik draai me om en kijk haar grijnzend aan. "Of je bent gewoon jaloers." "Jaloers? Waaaat? Pff neee.. Haha." Lachend kruip ik weer tegen Badr aan met m'n rug naar hem toe. Hij wrijft met z'n handen over m'n buik, waarna hij een kus op m'n oorlel drukt.

"Weet je het zeker?" Ik hoor aan z'n stem dat hij zowat stuk gaat in zichzelf. Jeetje.. Boys be like. Ze hebben een chick en meteen denken ze dat ze alles zijn!

"Ja, heel zeker. En trouwens, Badr? Zou je me niet afmaken als ik dit deed bij een jongen, wat Nora nu bij je doet?" Mijn wenkbrauw schiet omhoog en ik hoor Badr kuchen. "Ik zou je niet alleen afmaken.. Ik zou je eerst alle hoeken van dit huis laten zien, daarna pak ik die groooote Marokkaanse pan voor bruiloften, ik hak je bhel shi schaap, doe er wat zout en peper bij, gooi je in de kook en daarna voer ik je aan de eenden." Mijn mond valt dicht en ik kijk Badr aan die m'n blik negeert.

"Ik denk dat Mo hetzelfde bij mij zou doen." Sus ik Ibtissam die hem kwaad aankijkt. "Hond." "Dikzak." "Homo." "Dafack? Ik ben een meisje?!" Geïrriteerd trekt ze me van Badr weg en geeft ze hem een harde klap in z'n gezicht.

"Amanakoydem." Boos staat hij op en duwt hij haar tegen de muur aan. Oké, nu komen mijn bestfriend moves aan. "MOB!" Gil ik terwijl ik op Badr's rug spring. Ik bijt hem in z'n arm, zodat hij Ibtissam loslaat en algauw rent ze weg.

"REN VOOR JE LEVEN!" Ik spring van Badr af en ren achter Ibtissam aan. Snel doen we onze schoenen aan en rennen we het huis uit. "Zullen we naar de Appie? Ik moet komkommer hebben man.." Fluister ik als we eenmaal in de auto zitten. "Dan moet je wel opschieten, want Badr komt achter ons aan." Ik steek de Marokkaanse middelvinger op naar Badr die al dichterbij, schakel naar 3, en race weg.

"Dat was net op het nippertje.. Althans, hij verkracht ons als we thuis komen." Mompel ik terwijl ik m'n blik op de weg hou. "Ja, jou ja. Mij gaat hij denk ik voeren aan de hond van de buren." Zegt Ibtissam chagrijnig terwijl ze haar nagels bestudeerd.

"Maar ja, was wel goeie actie van mij hea?" Grijns ik, en ze kijkt me lachend aan. ''Maar wie was die Amine nou?'' Vraagt ze ineens zuur. ''Jaa dat gesprek was eigenlijk gewoon een grapje, ik had mijn oude vriendin weer ontmoet, genaamd Amina. Maar voor de grap noem ik haar altijd Amine.. En zij noemt me altijd Nourdinne, dus jah.'' Verzin ik snel. Ze kijkt me even aan, en knikt dan. ''Dacht al..'' 

Als we er zijn stappen we uit en kopen we snel wat lekkers en mijn komkommers. ''Kom je anders bij mij slapen?'' Ze kijkt me met puppyogen aan en ik schiet in de lach. ''Dat kan toch niet zomaar?'' ''Natuurlijk wel, Nora! Dat ik Badr z'n zusje ben, betekend niet meteen dat je niet bij me kan slapen?!'' Ik zucht en knik dan. ''Is goed, maar dan rijd ik wel eerst langs mijn huis.'' Meteen juicht ze en zet ze keihard Lijpe op. 

'' Boze ogen maar ik heb niet eens m'n doelen bereikt
Hater, je kijkt me aan alsof je moeder me pijpt
Doe haar de groeten van mij, 
Maar vaker obstakels, toch leg ik wat op tafel
Ik doe geen moer voor de shine, hoe bedoel je ik shine?
Je lacht in m'n gezicht, maar voel je m'n pijn?
En welke mattie ga je vinden in die moeilijke tijd?
In deze moeilijke tijd  ''

Zuchtend rijd ik mijn straat in en we stappen meteen uit. ''Ibtissam?'' Ze kijkt me vragend aan als we in de lift stappen. ''Hoe gaat jouw liefdesleven eigenlijk? Al iemand op het oog?'' Ze kijkt me grijnzend aan en schud haar hoofd. ''Nee, man. Ben op die MOB dingen..'' Ik schiet in de lach en druk op het knopje. ''Beter toch, boys geven alleen maar hoofdpijn.. Behalve mijn Badr'tje.'' Ik trek een lief gezicht, waardoor ze met haar ogen rolt en de uit de lift stapt als we er zijn. 

Half huppelend kom ik aan bij mijn huis, en vlugjes steek ik de sleutels in het gat. ''Gaan we shi ninja actie doen nigh?'' Ik kijk Ibtissam verbaasd aan, en spring weg als ze de voordeur ineens een harde trap geeft, waardoor het open vliegt. ''Moge Allah jou leiden.'' Droog loop ik achter haar aan naar binnen. ''Faka Nilab!'' Ik gooi de peace-teken naar haar en ze gooit de westside-teken terug. Lachend doe ik een paar komkommers in de koelkast, de andere 4 houd ik voor bij Badr thuis..

''Ewa pak snel je kleren zodat we kunnen gaan!'' Ibtissam ploft naast Nilab neer op de bank en ik ren snel naar mijn kamer. ''Mo?!'' Ik hoor keihard geklop op de wc en meteen ben ik stil. Hij zit dus zijn blaas te lozen.. Ik pak een grote weekendtas waar ik mijn pyjama, een setje kleren en mijn toilettas in gooi. ''Wat is er?'' Ik draai me om en zie Mo bij de deuropening staan. ''Ewa, lekker gepoept?'' Ik gier het uit van het lachen, maar hij kijkt me droog aan.

''Zeg dan snel wat er is a zbel.'' ''Oké, oké, wacht HAHAHA.'' Ik haal diep adem en proest het dan weer uit. Hij loopt dreigend naar me toe en klapt me op m'n achterhoofd. ''Ik ga bij Ibtissam slapen man.'' Zeg ik als ik eindelijk ben bijgekomen. Zonder wat te zeggen draait hij zich weer om en loopt hij langzaam weg. 

Rare.. Ik gooi nog een laatste paar spulletjes in m'n tas en wandel naar de woonkamer. ''Yallah Ibi, kom.'' Ze springt op en we nemen afscheid van de tortelduifjes. 

''Weet je, Nora?'' Ik kijk haar vragend aan terwijl we naar de lift lopen. 

''Ik vertrouw die Nilab niet man..''



Verloren Liefde (VOLTOOID)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu