IX| the dragon prince

3.3K 266 39
                                    

ZAYN

Zayn' in kalbi artık umut kırıntılarının son parçalarını kullanıyor ve karanlık bir boşluğa doğru sürükleniyordu.

Rhoslyn yoktu.

Rhoslyn ölmüştü.

Bunu kabul etmeliydi belki de. Saatlerdir ormanın her karışını gezmişler ama küçücük bir işaret bile bulamamışlar, hiç durmadan aramaya devam eden askerleri ve atlar yorgunluktan hareket edemez bir hale gelmişlerdi. Gitmeleri gerektiğini biliyor ama bırakamıyordu. Sanki her an sarışın bir kızın ortaya çıkacağını düşünüyordu.

"Zayn." dedi Louis. Küçük bir mola vermişlerdi. Zayn ise bu sırada askerlerinden biraz uzakta, atının üzerinde karanlık ormanı izliyordu. Tıpkı kendisi gibi yanında atının üzerinde ormanı izleyen Louis' i yeni fark etti.

"Artık kaleye dönmemiz gerekiyor." Zayn cevap vermedi. Louis' in yüzüne bile bakmamıştı. "Güneş doğar doğmaz yeniden aramalara çıkabiliriz. Daha fazla dayanabileceklerini sanmıyorum."


"Gitmek isteyen kaleye dönebilir." dedi Zayn mırıltılarla.

"Kimsenin seni burada bırakmayacağını biliyorsun."

"Öyleyse sızlanmayı kessinler."

Louis pes edercesine derin bir iç çekerek mavi gözlerini tekrar korkunç görünen ormana çevirdi. "Onu neden bu kadar önemsiyorsun?"


"Çünkü onu koruyacağıma söz verdim."

"Ama kendisi gitmek istedi."

"Kendini mecbur hissettiği için gitmek zorunda kaldı. Aynı şey değil."

"Baban çok yakında geri dönecek. Tepkisini tahmin bile edemiyorum. Seni sürgün bile edebilir."

"Bunları düşünmediğimi mi sanıyorsun?" Karanlıkta simsiyah bir girdaba dönüşmüş gözlerini öfkeyle en yakın arkadaşına çevirdi. Elbette seçimlerinin getireceği sonuçları düşünmüştü. Her hareketini yapmadan önce bunu düşünüyordu!

"Babam beni sürgün edemez. Edecekse bile eminim ki uzun sürmeyecek."

Yıllar önce isminin ikincisi Kral Zasha Malik -Zayn' in büyükbabası oluyordu aynı zamanda- tarafından sürgün edilen Prens Zion' u hatırladı. Babasının kardeşi Zion... Zion' un, oldukça alt tabakalara ait bir çiftçi kızına aşık olup gizlice evlendiği ortaya çıktığında Kral Zasha varisi Zion' u bulundukları kıtadan, yani Greenland' den, okyanusun ötesindeki kıtaya, Brownland' a sürgün etmişti. Sadece bu ceza da yetmemiş, Zion' un gözleri önünde aşık olduğu çiftçi kızı Carlen' i ejderha ateşiyle yakarken izletmişti. Tüm hayatı dağılan Zion, Browland' in topraklarına ayak bastığında oradaki korsanlarla tanışmış ve aralarına katılarak korkunç bir başlangıç yapmıştı. Kısa sürede de korsanlar arasında ün salan Zion, inanılmaz bir zenginliğe ve güce kavuşmuştu. Ancak kalbindeki yara hiçbir zaman gitmemişti. Söylenenlere göre çoğu zaman tüm gücünü toplayarak Greenland' e dönüp güney krallığını ele geçirme düşüncesi aklını kurcalamış ama Zion asla bunu yapmamış. Ve bir gece ansızın, mürettebatı onu bir ağacın dalında boynundan asılı bir şekilde sallanırken bulmuştu. Halk bu hikayeden öyle etkilenip üzülmüştür ki Kral Zasha bundan böyle Zalim Kral Zasha olarak anılmaya başlamıştı.

fire and blood • malikHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin