XXXV| cold death

1.6K 122 92
                                    

Goodbye Brother • Ramin Djawadi

LAURIE

Kuzey Krallığı adeta çalkalanıyordu ve Laurie son birkaç gündür öyle söylentiler duyuyordu ki bunlara inanmak çok zordu. Lord Irwin tahtı işgal etmişti ve bunu yaparken Laurie' nin bile hoşuna gitmeyecek yöntemler kullanmıştı.

Kral, sofrasında zalimce öldürülmüş, kendisinin kesilen başı kale duvarındaki kazıklara saplanarak alay edilmişti. Kurtlar öldürülmüş, onların kesilen başları da kralın yanındaki kazıklara saplanmıştı. Kraliçe ve kızı tecavüz edilerek öldürülmüştü. Bazı kişiler prensesin cesedinin bulanamadığını söylüyor fakat Laurie onun canlı bırakılacağını hiç sanmıyordu. Prensin ise kurdu ve yeni doğan prensesle kaçmayı başardığı ve her yerde arandığını duymuştu. Laurie' nin babası Lord Clifford, Shawn Mendes için hiç endişe duymadığından bahsetmişti. "Henüz kılıç tutmayı bilmeyen o yumuşak piç, cesaret edip de babasının tahtını kurtarmayı denemez bile." demişti geçen günlerde. Şimdi her şeye tepeden baktığında babasının Rhoslyn' i neden ısrarla Ashton' la evlendirmek istediğini anlayabiliyordu. Zeki adam. Lord Irwin artık kuzeyin kralıydı ve bu da Ashton' u prens, gelecekte de Rhoslyn' i kraliçe yapardı.

Gerizekalı Rhoslyn bunu bile istemezdi, diye düşündü. Ashton' un her gece ona tecavüz edip işkenceler yaptığını biliyor ve bunu bilmek ona tuhaf bir haz yaşatıyordu. Hayatı boyunca rahatlık ve keyif içinde yaşayan Rhoslyn belki de şimdi Laurie' nin durumunu anlayabilirdi.

Pelerininin yünlü başlığını biraz daha aşağıya çekti ve Bjorn' la buluşmak için belirledikleri yere daha hızlı yürüdü. Lord Clifford genel olarak kalede olmadığı için Laurie' yi kimse farkedemiyor ve böylece rahatlıkla dışarı çıkarak Vikingler ile çok sık buluşabiliyordu. Buluştuğu zamanlar Bjorn ile sevişiyor, kalan zamanda ise Ragnar' la konuşuyorlardı. Ragnar, Laurie' nin tanıdığı en özgür ruhlu ve özgür düşünen bir insandı şüphesiz. Ona saygı duyuyordu. Onun düşüncelerini önemsiyor ve Ragnar insanları büyülemeyi öyle iyi beceriyordu ki Laurie onun için her şeyi yapabileceğini düşünüyor, ona inanıyordu. Ragnar güçlüydü ve zamanı geldiğinde Irwin kralını indirebilecek kadar yükselecekti. "Kuzey adil bir yer olacak." diyordu. "Adalet hükmünü dağıtacak. Ve göreceksin Laurie, piç kelimesinin yakında hiçbir anlamı olmayacak."

"Yakaladım seni." Nereden çıktığını anlamadığı Bjorn onu belinden tutarak sert göğsüne bastırdığında Laurie gülmüştü.

"Orada olduğunu biliyordum."

"Yalan söyleme. Korktun."

"İlişkiniz midemi bulandırıyor." dedi yanlarına gelen Ivar. Mavi gözleri, olduğundan daha mavi ve cam gibi görünüyor, iğrenti ile karşısındaki çifti izliyordu.

"Laurie' yle yatmak istediğini mi söylüyorsun?" Bjorn' un bunu gülerek ve hiç rahatsızlık duymadan Ivar' a sorması Laurie' nin dikkatinden kaçmadı.

"O senin değil mi kardeşim?"

"Paylaşmayı severim, biliyorsun."

Sadece şaka yapıyor.

"Ragnar yok mu?" diye sordu Laurie.

Bjorn kardeşinin üzerindeki alaylı gözlerini Laurie' ye döndürdü ve başını sağ tarafa eğdi. "Ragnar gitti. Ne zaman döneceğini bilmiyorum. Ama sana bir mesaj yolladı. Bir istek."

"Ne isterse yaparım."

"Bunu yapabileceğini sanmıyorum." dedi Ivar. "Cesareti yok."

Laurie, Ivar' dan nefret ediyordu.

fire and blood • malikHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin