LIII| snake and black wolf

1.5K 144 105
                                    

CALUM

Üç gün önce gün doğduğunda kamp alanının yakınına bırakılmış olan kafa bulunmuştu. Beyaz Kale' ye gönderilen elçinin sadece kafasının döneceğini Calum en başından biliyordu zaten. O barbarlar elçi haklarından ne anlardı?

Bununla birlikte durumlar gittikçe karışıyordu. Vikinglerin arasından kaçtığını iddia eden Lestat birçok bilgi vermişti onlara. Hala vermeye de devam ediyordu. Ashton' un çadırına yakın bir çadırda yatıyor, rahat edilmesi için her şey yapılıyordu. Onun bilgilerine ihtiyaçları vardı çünkü.

"Yerinizde olsam kuşatmayı şu an yapmazdım prensim." demişti Lestat. "Vikingler saldırı için hazırlanıyorlar. Tıpkı sizin gibi onlar da beklemeyi sevmez."

"Planları hakkında bir fikrin var mı?" diye sordu Ashton. Bu haber onu ve diğer herkesi mutlu etmiş sayılırdı. Kimse yıllarca sürebilecek bir kuşatma istemiyordu.

"Sizin kuşatma yapmanızı bekliyorlardı normalde. Ve dışarıdaki Vikingler sizi arkadan vurduğunda kaledeki adamlar da gelip sizi sıkıştıracak, ordunuzu yok edeceklerdi. Planları tam olarak bu."

"Sikerler." dedi Ashton. Kadehine uzanarak şarabından koca yudumlar aldı. 

Lestat devam etti. "Dışarıdaki orduya beklemedikleri anda saldırabilirsiniz. Sonrası çok daha kolay. Vikingler öfkeli insanlardır ve bu kadar çok kayıptan sonra sakin kalarak asla kalelerinde oturmazlar."

"Bu şekilde sorunu tamamen çözebiliriz." demişti Calum. Lestat onaylar anlamda başını salladı.

Bu sırada Lord Kumandan Ramin gözleri ile haritayı işaret etti. "Diğerleri tam olarak nerede? Yerlerini bilmeden onlara saldıramayız."

Lestat kafası karışmış bir şekilde haritaya bakmış ve sonra elindeki bastona sarılmıştı.

"Ragnar' ın sözlerini aynen duydum. Planı çocuklarına anlatıyordu. Sözlerinde bir gölden bahsetmişti. Çevredeki tüm Vikingler o gölün batı tarafında toplanacak."

"Göl mü?" dedi şaşkınca diğer Lord Kumandan Cody. "Hiçbir asker gölün yanında toplanmaması gerektiğini bilir. Doğru duyduğundan şüpheleniyorum."

"Bizler askeri strateji nedir bilmeyiz lordum. Ragnar Lothbrok hayalleri fazla büyük olan bir çiftçi sadece. Gölden uzak durması gerektiğini nereden bilebilir?"

"Bunu kendi fırsatımıza çevirebiliriz." dedi Ashton hırsla. "Onlara beklenmedik bir anda saldıralım diyorum."

Kumandan Ramin başını onaylar anlamda salladı. "Bölgenin coğrafi özelliklerini bilirim prensim. Eğer Lestat' ın söyledikleri doğruysa bu işi kısa sürede kolayca halledebiliriz."

Calum, zavallı kambur adamın buz mavisi gözlerine baktı. Onu ilk gördüğünde başı keldi. Ama şimdi, diken gibi görünen saçları güneşin altında altın gibi ışıldıyordu. "Ordunun tam olarak ne zaman toplanacağını biliyor musun?"

"Ragnar sonraki dolunaya kadar dışarıdaki herkesin orada olması gerektiğini söylemişti."

Sonraki dolunay tam on beş gün sonra ve bu çevredeki tek göl ise iki günlük mesafe kadar uzaklıktaydı.

fire and blood • malikHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin