XXVII| the queen of love and beauty

2.1K 175 24
                                    

ZAYN

Küçük konseye yeni katılmış olan pezevenk Lord Kevin Ball, çoğu kişiyi memnun etmemişti. Ancak kimsenin ne düşündüğü önemli değildi çünkü Kral Yaser, Kevin' ın işini iyi yapan bir muhbir olduğunun farkındaydı. Doğal olarak kimsenin söz söyleme cesareti yoktu.

"Ekonomik olarak ne durumdayız?" dedi Kral Yaser oldukça ciddi bir şekilde. Birbirine kenetli elleri ahşap masanın üzerinde duruyor ve ejderha ateşi gibi ışıldayan irisleriyle kraliyet defterdarı olan Lord Stephen' a bakıyordu.

Lord Stephen önünde açık duran ciltli defteri bir kez daha incelerken yüzünde oluşan simanın pek iç açıcı olmadığını herkes anlayabilirdi.

"Elimden gelen her şeyi yapıyorum ancak harcamalar ciddi anlamda çok büyük Majesteleri. Üstelik henüz turnuvanın üçüncü günündeyiz. Bundan çok daha fazlası olacak."

"Hazinenimizin dolu olduğunu sanıyordum?" dedi Zayn. Sandalyesinde biraz daha yayıldı. Salondaki herkes gibi dik oturup kazık gibi rahatsızca durmak ona saçma geliyordu.

"Hazinemiz hala dolu prensim. Ama yapılan harcamalar ileri zamandaki kötü olasılıklar için sıkıntı doğurabilir."

"Ne gibi olasılıklar?" Zayn önündeki tabaktan leziz görünen üzüm salkımından bir tane alıp ağzına fırlattı.

"Örneğin ansızın çıkan bir savaş." Lord Stephen gergince arkasına geri yaslandı.

"Üzgünüm ama Lord Stephen' in verdiği örnek gerçekleşebilir Majesteleri." dedi Şehir Muhafızları Kumandanı Lord Reagan. "Doğu kıyılarımızın çevresinde görülen korsan kadırgalarının haberini aldım."

"Kaptan Hook' un kadırgası görülmüş mü?" diye soran Zayn meraklı bir şekilde dikleşmiş ve sonunda dikkatini çeken bir meseleye odaklanabilmişti.

Bugüne dek o kanca lakaplı piçi hiçbir zaman denizin dibine gömen olmamıştı. Zayn' in onun nasıl göründüğü hakkında hiçbir fikri yoktu. Ama onun genç, güçlü ve sahte tanrıları olan Boğulmuş Tanrı' nın kanını taşıdığına, denizlerin sahibi olduğuna inanıyorlardı. Kaptan Hook, diğer aptal korsanlar gibi Greenland kıyıları ile uğraşmaz, onun çok, çok uzaklara, maceralara atıldığı söylenirdi. Ve Brownland' e hükmeden şu kraliçe bozutusuna bağlı olduğu... Kadının adını hatırlamıyordu.

"Tanrıya şükür ki Kaptan Hook görülmemiş. Bunlar adları pek ünlü olmayan korsan prensim."

"İyi. En ufak bir sorun gerçekleşirse ben hallederim."

"Tek başınıza bu tehlikeli olabilir." dedi Baş Üstat Walter White.

Lord Reagan da ekledi. "İki ya da üç tane görülen kadırgalar yok prensim. Bir filodan bahsediyorlar."

"Dediğim gibi: Benim için sorun değil."

"Aptallık etme." dedi kral. "Eğer böyle bir olasılık gerçekleşirse bunu birlikte halledeceğiz. Tek varisimi ölüme göndermek gibi bir merakım yok."

"Kralım nasıl isterse." dedi Zayn alay dolu bir sesle.

Kral Eli Lord Mark Tomlinson "Her ihtimale karşı bizim de bir donanma hazırlamamız iyi olacaktır diye düşünüyorum Majesteleri." dediğinde Lord Reagan onaylarcasına başını salladı.

fire and blood • malikHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin