XIII| love is weakness

3.4K 189 43
                                    

ZAYN

"Ben, Güney Krallığı' nın koruyucu lordu ve kralı, isminin birincisi Zasha Malik' ten olma, Horan Hanedanı' ndan Leydi Peeta' dan doğma, isminin birincisi Kral Yaser Malik' im. Siz, Kuzey Krallığı' ndan Kral Manuel Mendes' i, sancak beyliklerinin lordlarını ve asil şövalyelerinizi yapılan yanlış anlaşılmalar adına düzenlenen turnuvama davet etmekteyim. Hiçbir kötü niyetimin bulunmadığını göstermek için her lordumun bir erkek evladını, erkek çocuğu olmayanlar için ise bir kız evladını, yolculuk boyunca sizlere eşlik etmek amacıyla kuzeye yollayacağım. Clifford Hanedanı' ndan Lord Daryl Clifford' un kızı Leydi Rhoslyn Clifford' un sağlıklı bir şekilde ailesine geri verileceğine ve tüm insanlarımın adına medeni bir şekilde ağırlanacağınıza şerefim üzerine söz veririm. Cevap verdiğiniz takdirde lordlarımın çocukları yola çıkacaktır."

"Mühürle." dedi Yaser Malik kesin bir sesle. Küçük konseyin üyesi, aynı zamanda Ejderha Kalesi' nin baş üstadı olan Üstat Walter White tereddüt ederek az önce okuduğu elindeki kağıda baktı. Küçük konsey'deki herkes gibi o da kralın bu isteğini desteklemiyordu.

Zayn parmakları arasındaki kadehin içindeki şarabı üçüncü defa bitirdi. Ancak öfkesi geçmiyor, her an ayağa fırlayıp buradaki herkesi öldürecekmiş gibi hissediyordu. Babası gerçekten bunu yapacak, tüm o kuzey piçlerini güvenli topraklarına alacaktı. Kuzey kralı ve lordlarının daha zeki olmasını umuyordu. Bir tuzak olduğunu düşünmelerini... Ama Yaser Malik lordların çocuklarını kuzeye göndererek gerçekten samimi olduğunu kanıtlamış olacak olması kuzeylilerin kafasını karıştırabilirdi.

Kral Eli Lord Mark Tomlinson sıkıntılı bir nefes verdi. "Majesteleri bu gerçekten çok riskli bir durum." dediğinde Üstat Walter White da ekleme yaptı.

"Üstelik lordlarınızın, biricik çocuklarını kuzeye göndermek isteyeceklerini hiç sanmıyorum."

Yaser Malik koyu renkli gözlerini masadaki herkesin yüzünde gezdirdiğinde babasının yüzündeki ifadeyi okuyamıyordu. Zaten hiçbir zaman onu tam olarak anlayamamıştı.

"Aptallık yaptığımı düşünüyorsunuz, biliyorum." dedi kral masanın üzerindeki ellerini birleştirerek.

Lord Desmond Styles "Kral ne emrederse biz onu yaparız, Majesteleri." dediğinde Yaser Malik başını iki yana salladı.

"Bir krallığı sadece tek bir kişi yönettiğinde olanları biliyorsunuz lordum. Burada hepimiz güneyi yönetiyoruz, mütevazi olmanıza gerek yok. Konumuza dönecek olursak; evet. Büyük bir risk aldığımın farkındayım. Ancak böyle olmak zorunda. Hangimiz savaşın yeniden başlamasını ister?"

Rhoslyn için tüm dünyayı karşıma alıp savaşırdım, demek istedi Zayn. Sadece sustu.

"Hepimizin babası bizlere savaş hikayelerini anlatmıştır. Bizler barış döneminde yaşayan insanlarız ve barışı sürdürmesi gereken de bizleriz. Kral Manuel kötü bir adam değildir. Teklifimi kabul edeceğini ve lordlarımın çocuklarını sağlıklı bir halde getireceğine eminim. Üstelik bu turnuva ile daha barışçıl bir döneme de girebiliriz. Eğer gönderdiğimiz çocukların birinin bile saç teline zarar verirlerse ateş ve kan üzerine yemin ederim ki Greenland tek bir krallığa dönüşür."

fire and blood • malikHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin