LVIII| fear

1.7K 175 53
                                    

AALIYAH

Yıldızların görülebileceği bir gecenin hüzünlü sessizliğinde uzanırken gökyüzünü izliyordu. Yıldızlar. Bir zamanlar yıldızları severdim.

Kuzey soğuktu. Gökyüzünü kaplayan bulutlar yüzünden çoğu zaman yıldızları görmek zor olurdu. Shawn her zaman "Kolayca ulaşamayacağımız şeylere değer veririz." derdi. Yıldızlara bu yüzden değer verirdi Aaliyah. Ama şimdi o karanlıktaki ışıltıların neden onun için bir anlamı yoktu? Aaliyah neden nefes almaya devam ediyordu? Küçük bedeni tüm bunları kaldırmak için küçüktü ve birkaç gün önce daha fazla buna dayanamadığı için ölmeyi denemiş, pes etmişti. Izel son anda onu ölümün elinden aldığında sert bir tokat geçirmişti yüzüne. Aaliyah' ın aptal olduğunu bağırmıştı.

"Yaşamak istemiyorum." dedi Aaliyah. "Ölmek için her şeyi yapacağım."

"Eğer ölürsen, ben de kendimi öldüreceğim."

Aaliyah, Izel' e bir hayat borçluydu. Ve yaşamaya bu sebeple devam ediyordu. Kardeşini kaybetmiş, küçük Ozzy' nin gri ve solgun bedenini birlikte gömmüşlerdi. Eskiden ölülerden korkardı Aaliyah. Fakat şimdi yanında hiç korkulmaması gereken kişilerin ölüler olduğunu anlayabiliyordu. "Yaşayanlar zarar verir." diyordu Izel.

"Erkekler neden kadınları incitir?" diye sordu yanında uzanan Izel' e. Çirkin kızın donuk gözleri, kendisi gibi yıldızları izliyordu.

"Güçlü olduklarını düşünürler." Bakışlarını Aaliyah' a çevirdi. "Ama sen erkeklerden daha güçlüsün."

"Onlar gibi yumruk atamam."

"Güç sadece kolların şişkinliği değildir Akira. Zamanla anlayacaksın."

Tekrar gökyüzüne döndüğünde Aaliyah devam etmişti.

"Ama-"

"Sus artık. Sessizliğe ihtiyacım olduğunu görmüyor musun?"

Aaliyah sustu ve düşüncelere daldı. Evinden ayrıldığı o korkunç geceden bu yana aylar geçmişti. Ancak hala kuzey topraklarından çıkabilmiş sayılmazlardı. Kış tüm nefreti ile gelmişti ve çoğu zaman bir yerde günlerce kalmak zorunda kalıyorlardı. Buradaki kamplarında bile bir hafta kalmışlardı ve bugün fırtına olmayacağı için yarın tekrar yola koyulacaklardı.

Çok yavaş ilerlemelerine rağmen Izel çok yakında güney topraklarına ulaşacaklarını söylediğinde Aaliyah Shawn' ı bulmak istediğini söylemişti ona. Shawn yaşıyordu. Shawn kuzeyin Kara Kurt' uydu ve Aaliyah eğer yaşayacaksa tüm yaşamını kardeşini aramakla geçirmeliydi. Lord Jeremy Bieber dışında intikam umrunda değildi. O sadece kardeşi ile birlikte hayatına devam etmek istiyordu. Izel buna karşı çıkmamış fakat onaylamamıştı da. Söylediği tek şey kuzeyin Aaliyah için tehlikeli olduğuydu.

Karnına dokundu. İçinin parçalar halinde olduğunu hala hissedebiliyor ve su akıttığında hala canı yanıyordu. Bu öyle büyük bir baskıydı ki kirli olduğunu düşünüyordu Aaliyah. Yılanlar tüm zehrini içine bırakmıştı. Annemin canını da mı bu kadar yaktılar?

Annesini canlandırdı gözlerinin önünde. Onunla ilgili en belirgin anısı onu gördüğü son andı zaten. Yılan annesini de zehirlenmişti, hemen gözlerinin önünde.

fire and blood • malikHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin