XXXIII| falling snowflake

1.6K 130 36
                                    

Ramin Djawadi • Kingslayer

KILLIAN

Gustavo Fringe olduğunu iddia eden adam Jolly Roger' a bindiğinden beri, gürültü yapmayı bir huy haline getirmiş olan tayfa sessizce işlerini yapıyor, işi olmayan ise ıssız denizi izliyormuş gibi yaparken Gustavo' nun hareketlerini gözlemliyordu. Adamın gözleri öyle boştu ki içinde bir ruh yok gibiydi. Hiç konuşmuyor, konuştuğunda ise insanları ürkütüyordu. Hook, Gustavo Fringe hakkında ne düşünmesi gerektiğini bilmiyor olsa da, bu adamın tehlikeli olduğundan emindi. 

Sol elinin olması gereken yerde duran sivri kancasıyla saçının arkasını kaşıyarak Gustavo Fring' in karşısına oturduğunda adamın gökyüzünün kızıl renklerinde olan ifadesiz gözleri yavaşça Hook' a döndü. Hook yola çıktıklarından beri aklını kurcalayan o soruyu sordu.

"Gerçekten nasıl ve ne zaman öleceğimi biliyor musun?"

Gustavo ona bunu söylediğinde başta hiç inanmamıştı fakat Ulf şehrindeydiler. Ulf sihirbazların ve kara büyülerin şehriydi.

"Biliyorum."

"Bildiğini bana da anlat."

"Bunu kaldıramazsın." dedi adam duygusuz bir sesle. "Öleceği günü bilen insanlar yaşamaya devam edemez."

"Ben edebilirim."

"Senin diğer insanlardan farkın ne?"

"Kadere inanıyorum. Ve gerçekçiyim."

Hook' un söyledikleri Gustavo' nun umrunda değilmiş gibi görünüyordu. Baygın gözlerini yeniden gün batımının kızıllıklarına doğru çevirdiğinde Hook öfkeye kapıldı.

"Cevap ver bana piç."

"Saçların hala siyah ve kanın hala çok hızlı akıyorken, sevdiğin her şeyi kaybettikten sonra yaşamını feda edeceksin."

Midesi düğümlenir gibi oldu. Ürpermiş ve duydukları onu düşündüğünden de fazla sarsmıştı. Gençken mi ölecekti? Yani yakında? Yaşamını neye feda edecekti? Ya da kime?

"Yaşamımı ne uğruna feda edeceğim?"

"Sevgi." Gustavo Fring tekrar Hook' a baktı. "Hayatında değişimler olacak Killian Jones. Ve bunlar seni de değiştirecek. Şimdi beni yalnız bırak. Gün batımını izlemek bana huzur veriyor."

"Bana emir verme."

"Öldürür müsün?" Gustavo' nun yüzünden belli belirsiz bir tebessüm geçti. "Ölümüm senin elinden olmayacak. Beni korkutmuyorsun."

"Sen de kendine fazla güveniyorsun. Güvenme. Burada senin sihirlerinin gücü yok. Burada tanrın benim." Yaşlı adama ters bir bakış attıktan sonra ayağa kalktı ve doğruca kendi kamarasına indi. Biraz uyumak istiyordu sadece.


Sonraki gün Kaptan Xannon' un gemilerinden birisiyle karşılaştılar. Xannon' un tek dostu Ölmez Maeryn batıya doğru gidiyordu. "Xannon ejderhalarla uğraşıyor." demişti Maeryn eğlenerek.

"Hayatının hatasını yapıyor." diye karşılık vermişti Thomas. Hook, kardeşinin haklı olduğunu düşünmüştü.

fire and blood • malikHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin