3

12.2K 485 100
                                    

De volgende morgen :

7 uur :

Ik stond op en liep naar de badkamer waar ik in de douche sprong. Na een halfuurtje hoorde ik Amel al op de deur bonken. Ik stapte uit de douch en wikkelde een handdoek om mij heen. Ik deed de deur open voor haar en ging verder met mijn tanden poetsen, gezicht wassen, etc...

Ik liep terug naar mijn kamer en kleedde me om. Ik trok een jeans broek aan met scheuren aan die knie en een grijze cropped NIKE sweater. Ik deed wat arganolie in mijn krullen zodat ze er glanzend uitzagen en spoot nog een lekker geurtje. Ik ging voor de spiegel staan en bracht wat mascara aan. Ik heb vanzelf al lange wimpers, dus ik doe niet te veel. Daarna deed ik nog een beetje highlight en daar bleef het ook bij.

Ik liep Amel's kamer in. "Waar is mijn zwarte nike petje!" "In de kast" Ik trok de kast open en zocht mijn pet. Ik keek naar Amel die druk bezig was met haarzelf op te maken. Ik nam haar mac lippenstift en deed ook een beetje aan. Stond me wel leuk.

Ik liep terug naar mijn kamer en nam mijn eastpack boekentas. Ik keek nog een laatste keer in de spiegel en keurde mezelf goed. Gewoon simpel.

Ik ging naar beneden en groette me ma met een kusje. "Goeiemorgen" zei ik. "Goeiemorgen schat, zijn jullie klaar?" vroeg ze. "Ikke wel" "En Amel?" "Ze komt zo" zei ik en nam een hapje van de croissant die op tafel lag.

Ik trok mijn zwarte nike schoenen aan en mijn petje. Ja vandaag ben ik in die nike modus. Ik liep de woonkamer in en nam allerlei koekjes en drank, want mij kennende, ik heb elk uur honger.

"AMEL 3AYEKTIHA KOM NAAR BENEDEN DAN!" riep ik van beneden. Sowieso komen we te laat. Over 10 minuten moeten we daar zijn en we zijn nog niet eens vertrokken. Nice, eerste dag en al te laar.

Amel kwam ein-de-lijk naar beneden en we stapten de auto in omw naar school. Ik ga niet liegen, ik stres voor dood. Ik weet niet wat ik moet verwachten van die school en van die mensen. Ik hoop dat ze meevallen en dat er geen bitches.

8u40 :

Ja zoals ik al zei, we zijn dus te laat. "VEEL SUCCES DAMES!" riep me ma nog voor ze wegreed. Ik glimlachte en liep naar binnen.

We liepen naar het onthaal en vroegen waar we precies les hadden. "Wat is jullie naam?" vroeg de secretaresse. "Ilham Saoudi en Amel Saoudi" zei ik. "Een momentje" zei ze en zocht het op op de pc. "Jullie zijn nieuw hier als ik het goed heb?" We knikten tegelijk. "Hmmm"

"Ilham, 5OMC?" zei ze. Ik knikte. "Verdieping 2, lokaal 2.22" "En waar is dat precies?" vroeg ik. "Hier links heb je de trappen, je loopt gewoon door naar het 2de verdiep en je zal het wel zien staan" zei ze. "Oke bedankt" zei ik en ging weg.

Ik kwam een jongen tegen in de gang. Hij was lang, bruin haar, blauwe ogen en was nogal getint. Hij liep de zelfde kant op als mij. Misschien zit hij in mijn klas? Hij keek mijn kant op. Ik voelde dat hij aan het staren was en voelde me kk ongemakkelijk. Ik versnelde mijn pas en liep naar lokaal 2.22. Toevallig moest hij daar ook zijn. Hij zit dus in mijn klas.

We liepen naar binnen. "Ja mensen, ik heb iemand mee voor jullie" zei hij opeens. Iedereen keek mijn kant op. "Hallo, ik ben Ilham en ben nieuw op deze school" zei ik een beetje verlegen. "Welkom in onze klas, neemt u maar plaats" zei de docent. Ik glimlachte en ging zitten. "Mag ik u wel vragen om uw pet af te doen?" "Oh ja natuurlijk" zei ik en deed hem af.

~

"Ja ruim maar jullie boeken op, het belt zo meteen" zei de docent. Ik stopte mijn boeken in mijn tas en nam mijn gsm eruit. 'Kom speelplaats' stuurde ik naar Amel. De bel ging en ik stond op.

Ik liep door de gangen, naar buiten. "Ilham!" hoorde ik iemand roepen. Ik draaide me om en zag die jongen van mijn klas. Hij versnelde zijn pas en kwam naast me lopen. "Ik ken jou" zei hij. "Mij? Ik ben nieuw" "Ja, maar ik heb je al eens eerder gezien" "Kan niet, woon maar een paar dagen in Brussel" "Ik zag je zaterdag met een ander meisje" zei hij. Zaterdag? Ik dacht na.

Oh ja, toen ging ik snack halen met Amel. Maar ik heb hem niet gezien? "Ja kan" zei ik snel. "Je was verlegen, je durfde niet kijken" "Normaal toch" zei ik. Hij lachte. "Ik ben mohamed, maar noem me maar mo" zei hij en reikte zijn hand uit. Ik schudde die en ging naar Amel die ik zag zitten op een bankje.

"Wie is die jongen? Hayhay al vrienden gemaakt wella" zei Amel. Ik begon te lachen. "Nee man, is gewoon klasgenoot" "Hij is knap, maar hoe is je klas?" "Valt wel mee denk ik, die van jou?" "Ja ook cava" "Maar die jongen? Wat zei hij tegen je?" "Hij zei dat hij me al eerder heeft gezien" "Huh wanneer?" "Weet je nog zaterdag toen we snack gingen halen?" Ze knikten. "Ja toen" "Ohhhh toen er een groepje jongens langs ons passeerde?" Ik knikte. "Hij rook lekker he!" Ik begon te lachen. "Hij heeft je dus herkend?" vroeg ze. "Uhu" "Nice nice, hoe heet hij?" "Mo" "Mo" herhaalde ze en keek zijn kant op.

"Heel die groep jongens is naar jou aan het kijken" zei ze opeens. "Wat?" "Ja zie je ze kijken" "Omg zo awkward dit" zei ik en keek weg. "ILHAM HEEFT TOUCHEEE!" riep Amel. "Hou je bek! Wollah meh" Ze begon te lachen en plaagde me.

"WEJOOOOO!" riep ze opeens. "Wat?!" "Kijk kijk! Zijn vriend!" Ik keek onopvallend weer naar het groepje van mo. "Welke?" "Daar! Met zijn zwarte training. Hij is kapottttknap!" zei ze. Ik bestudeerde hem even. Ja inderdaad, hij was wel knap, dat geef ik toe. "Wejo kan me ogen niet weghalen van hem" zei ze dromerig. "Hij kijkt 3adek jou kant op he" zei ze jaloers. Ik hief mijn schouders op, kan me echt niet schelen.

De bel ging en we moesten terug naar de les. "Waar zie ik je straks?" vroeg Amel. "Buiten? Voor de poort" "Okey" Ze gaf me een kusje en liep naar haar lokaal. Shit man, ik weet niet eens waar ik les heb. Ik keek rond en zag 2 meisjes die in mijn klas zaten. Ik vraag wel aan hun.

"Ilham!" hoorde ik weer. Ik wist dat het mo was, maar nu hoop ik dat hij niet met zijn vrienden is. Ik draaide me om en jawel hij was wel met zijn vrienden. "Weetje waar we les hebben?" vroeg hij. Ik schudde mijn hoofd. "Volg me" zei hij. Ik volgde hem op een afstandje want zijn vrienden waren nog steeds bij hem. Zijn ene knappe vriend, wierp af en toe een blik naar mij. Hij was echt knap mashallah. Dit is de eerste keer dat ik zo iets heb van wauw.

We kwamen aan in de klaslokaal. De leerkracht was er nog niet. Ik liep naar achter en wou net zitten, toen mo me riep. "Pssst kom naast mij zitten" zei hij en tikte op de stoel naast hem. Ik aarzelde even, maar ging uiteindelijk wel naast hem zitten.

"Sooo dus je bent nieuw in Brussel?" vroeg hij. Ik knikte. "En je woont in molenbeek toch?" Ik knikte alweer. "Sinds zaterdag woon je er he?" "Creep hoe weet je dit allemaal" zei ik. "Ja ja, heb connecties" Ik keek hem raar aan. "Nee haha mijn vrienden hebben je meegeholpen met dozen naar binnen brengen ofsoiets?" "Said en Soulaymane?" "Juist!" "Wahaa jullie praatjes gaan nog sneller dan tgv" zei ik. Hij begon te lachen. "We zijn allemaal 1 groepje snapje, we vertellen alles aan elkaar" "Ja dat zie ik" "Hoe oud ben je eigenlijk?" "17" "Hmmm mooie leeftijd"






Nieuwe stad, nieuw leven?Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu