74

5.5K 350 56
                                    

*3 jaar later*

3 jaartjes zijn al voorbij. Ilham is dus al 22 jaar en een echte dame geworden. Ze werkt als organisatiemanager bij de expo. Ze doet haar werk graag en verdient er meer dan genoeg mee. Genoeg om haar moeder financieel bij te staan en allerlei leuke dingen voor haarzelf en zusje te kopen.

Dan hebben we Youssef die nog steeds in Frankrijk is met Samir. Ze wonen in een appartement in de buitenwijk van Marseille. Ze hebben daar elk hun baantje en komen hmdlh niks te kort. Af en toe bellen ze wel naar België om te zeggen dat alles goed met hun gaat.

Verder gaan we naar Amel en mo die nog allebei op de hoge school zitten. Omdat mo het zo druk had met Naim, had hij zijn jaar niet gehaald. Te beter want nu heeft hij Amel als steun en motiveert zij hem om verder te studeren.

Ilham :

9u00 :

Ik stond op zoals gewoonlijk en liep naar de badkamer. Ik poetste mijn tanden, waste mijn gezicht, etc... Daarna liep ik naar beneden om te ontbijten. Iedereen was al uit huis. Mijn ma naar haar werk toe en Amel naar school. Na mijn ontbijtje, ging ik terug naar mijn kamer om me klaar te maken.

Vandaag had ik een belangrijke meeting, dus koos ik ervoor om me deftig te kleden. Ik trok een zwarte spijkerbroek aan met een grijze sweater met daaronder een witte hemd. Mijn haren had ik gisteren al gestijlt, dus die krulde ik vanonder nog een beetje. Daarna maakte ik me lichtjes op en trok mijn zwarte pumps aan. Ik nam mijn tas, spoot nog een lekker geurtje en ging naar beneden.

Ik nam mijn autosleutels en liep naar buiten. Ja ja mensen, ik heb mijn rijbewijs. Al 2 jaartjes om precies te zijn. Ik stapte in en reed richting mijn werk.

20u39 :

Ik was in Hasselt voor een paar zaken en was nu weer op de terug weg naar Brussel. Mijn meeting vandaag is trouwens ook heel goed verlopen el hamdoulilah. Ik moet nu nog snel terug naar mijn kantoor om een paar papiertjes op te halen en dan kan ik eindelijk naar huis.

22u40 :

THUIS! Eindelijk. Na deze lange dag, kan ik eindelijk in mijn zetel ploffen. Mijn mamatjelief had eten voor me overgelaten, dus ging ik het opwarmen, want ik stierf van de honger. Vervolgens ging ik voor de tv zitten en vertelde me ma over mijn dag.

Ik hoorde Amel naar binnen komen en keek meteen naar het uur. Het was bijna half 12. "Waar was je?" vroeg ik. "Bij Yasmin" Ik zei niks want Yasmin woont hier maar een paar straten vandaan. Voor de mensen die vergeten zijn wie Yasmin is, dat is het zusje van Youssef...

Gesproken over Youssef... Ik weet niet of alles goed gaat met hem, of hij nog levend is of niet, of hij nog aan mij denkt of niet, maar in ieder geval, ik denk nog altijd veel aan hem. Ik draag zijn ketting nog altijd, sinds 4 jaar geleden. Het is een deel van mij geworden. Als ik het draag, voel ik zijn aanwezigheid, ook al is hij er niet meer...

Mohim ik stond op en liep naar boven om een douche te nemen en dan lekker in mijn bedje te kruipen. Want zoals altijd, ben ik weer kapot en heb ik weer mijn slaap nodig.

Youssef :

Ik was dus net klaar met werken en nam de bus om naar huis te gaan. Ik woon in een cité (ghettobuurt) waar er veel jongeren zitten. Voor elke appartementsgebouw, vind je wel een groep van 10 jongens voor de deur. Ik heb geen problemen met hun, zolang zij mij respecteren. 

Ik nam dus mijn bus en stapte af aan mijn halte. Ik wandelde naar mijn straat luisterend naar Djadja et Dinaz - maléfique. Sinds ik hier woon luister ik alleen maar naar Franse rap.

Ik kwam een paar jongens tegen van mijn blok en groette ze. Ik liep door naar mijn blok en gaf een hand aan de jongens voor de deur. Daarna liep ik verder naar mijn verdieping.

Ik plofte neer in de zetel en zuchtte. Ik ben kapot. Ik werk elke dag, behalve de zondag. Ik verdien wel goed, genoeg om de huur te betalen en alles wat erbij komt kijken. Binnenkort ga ik een auto kopen, maar daar moet ik nog eventjes voor sparen. Ik heb ook een aantal connecties gemaakt, die me later kunnen helpen bij het opbouwen van mijn toekomst. Maar eerst moet ik terug naar België...

Amel :

Bisshhhesss i'm back! Ja ja 3 jaar later! Snel dat het voorbij is gegaan he? Mohim ik heb jullie het een en het ander te vertellen. Ten eerste zit ik op de hoge school, maar misschien heeft Ilham het jullie al verteld. Verder werk ik bij de GB, waar mijn zus vroeger werkte. Nu is ze mashallah een echte zakenvrouw geworden. Elke keer is ze deftig gekleed en is alles goed gecombineerd. Niks te maken met Ilham die paar jaar geleden gewoon met pyjama en trainingspakken naar buiten liep haha. Ze is echt verknapt mashallah en ze heeft klasse. Weet je hoeveel jongens haar hand zijn komen vragen? Ayayayy ben zelf de tel kwijtgeraakt, maar zoals jullie Ilham kennen, kan het haar allemaal geen bal schelen.

Mohim genoeg over Ilham, nu eventjes over mij. Ik heb dus nog een jaartje te gaan en dan ben ik lekker afgestuurd. Ik ben echt helemaal done met deze shit, maar ja ik heb het al heel mijn leven volgehouden waarom nu niet nog een jaartje. Met mij en mo gaat het ook heel goed. Af en toe hebben we wel ruzie's, but we still cute together tho. Ik heb zelfs goed nieuws... Hij is van plan om binnenkort mijn hand te komen vragen!!!!



Nieuwe stad, nieuw leven?Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu