24

7.9K 385 74
                                    

De volgende morgen werd ik wakker gemaakt door Nisrine. "Opstaan schatje" Ik ging rechtop zitten. "Sbah elgheer" zei ik terwijl ik in mijn ogen wreef. "Goed geslapen?" vroeg ik. "Ja heerlijk" Amel kwam naar boven om te zeggen dat het ontbijt klaarstond.

We liepen naar beneden en gaven onze moeder een kus. "Goeiemorgen" zei ze. We namen plaats aan tafel en begonnen te ontbijten. "Goed geslapen?" vroeg me ma. "Ja galto shokran" zei Nis.

Ik kreeg een berichtje binnen. Amel en ik keken tegelijk naar mijn scherm. 'Youssef' stond er. Amel keek me aan en begon luidop te lachen. "Yoeyoeyoey!" riep ze. Ik schopte haar onder tafel. Zo meteen zet ze me voorschut naast me ma. "Wat is er?" vroeg Nis. "Niks niks" zei ik terwijl ik Amel onder de tafel kneep zodat ze zou zwijgen.

Na het ontbijt, ruimden we alles op en liepen terug naar boven. "Wat zei Youssef?" vroeg Amel meteen toen we de kamer inliepen. "Gewoon gm" "Awww cute" Ik rolde met mijn ogen en liet mezelf vallen op bed. "Youssef?" "Ja hij had haar deze morgen berichtje gestuurd" "Oww daarmee dat je riep" "Haha ja" "Wollah ik snap jou echt niet Ilham" zei Nis en kwam naast mij zitten. "Ssshht! Heb al genoeg preken van jullie gehad" Ze zweeg en nam haar gsm erbij.

Youssef belde me. "HIJ BELT!" riep Amel. Ik nam op.

Ik : Salam

Y : Walikoum salam goed geslapen?

Ik : Ja jij? 

Y : Jup, kom je straks ook naar pleintje met ons?

Ik : Uh ja hoe laat?

Y : Rond 18u, in de avond

Ik : Ja perfect

Y : Safe dan zie ik je straks

Ik : Ja beslema

Hij legde af en de meiden keken me afwachtend aan. "Ennn?" vroegen ze. "Vanavond gaan we pleintje" zei ik en ging terug liggen. "Heeft hij je gevraagd om te komen?" Ik knikte. "Awww hij wil je bij hem" Ik zuchtte. Ik zal die grapjes maar gewoon worden zekers.

De hele dag hebben we zitten luieren in mijn bed, daarna hebben we boodschappen gedaan met mijn ma en samen eten gemaakt. Het was best wel gezellig. Nisrine houd van mijn moeder. Meer dan van mij, denk ik. Ze zegt dat ze de meest chille moeder is die ze kent. Ik geef toe, mijn moeder is echt chill.

18u00 :

"Gaan we? Het is al 18 uur" zei Nisrine. "Ja wacht" Ik trok snel mijn stan smiths aan en we gingen de deur uit. "Niet te laat he dames!" riep me ma. "Nee nee" Ik sloot de deur achter me dicht en we liepen richting pleintje.

"Ik vind molenbeek echt leuk, maar hoe die mannen hier kijken is echt m3ayaka, Marokko 2.0" zei Nisrine. "Hahaha ja he, daarom haat ik het om alleen te lopen hier" "Ik snap je volledig meid" zei ze.

We liepen het pleintje in en we zagen de jongens al zitten. "Je hlel zit daar" zei Amel. Ik sloeg haar op haar rug.

"Salam" zei Amel en gaf iedereen een box. Ik en Nis deden net hetzelfde en gingen zitten. "Wollah je trainingspak is echt leuk!" zei Mo tegen mij. "Maghrib united!" riep ik. Hij begon te lachen en gaf me een box.

"Eerste keer dat je geen chenklas aan hebt" zei Youssef. Ik begon te lachen. "Wollahila"

Amel :

We zaten gezellig met de jongens lekker lachen en praten. Ik hou echt van ze. Ik zie ze als broers, ook al ken ik ze niet zolang. Bovendien zijn ze allemaal knapperds, dus dat is in mijn voordeel haha.

Nisrine was een beetje verlegen, versta ik ook wel. Ilham had het lekker naar haar zin. Af en toe keek ik Youssef zijn kant op, die zijn ogen niet van haar kon afhouden. Zijn oogjes veranderen bijna in hartjes. Te cute dit. Wat ik ook opmerkte is dat Soufiane haar veel aankeek. Zou hij haar leuk vinden? Kom op iedereen weet dat Ilham van Youssef is, ook al is er helemaal niks en zijn ze gewoon 'goeie' vrienden, zoals ze beweren. Hmmm...

Ilham stond op. "Ik ga wat te eten halen, moet iemand iets hebben?" vroeg ze. "Ik ga met je mee" zei Youssef die ook opstond. "Moet iemand iets hebben?" vroeg Ilham. "Nee shokran" "Okey" Zij en Youssef liepen weg en oh wat zouden ze een mooie koppel vormen.

Ilham :

"Waar ga je eten halen?" vroeg Youssef. "Idk, genoeg winkels toch" Hij begon te lachen en we liepen het pleintje uit.

"Kom hier" zie hij en trok me dichter bij hem. Ik keek hem raar aan. "Die man daar is gek" zei hij. Ik keek recht voor me uit en zag een zatlap. "Ow hij, ik hoor hem zo vaak in mijn straat" zei ik. "Ja als je hem ziet, ga weg van hem" Ik knikte.

Als we langs hem liepen, trok hij me dichter bij hem. Ik ga niet liegen, het voelde goed aan. Het feit dat hij om me gaf.

We liepen langs de zatlap heen en hij liet me weer los. We liepen een winkel in en kochten snoep, chips en drank voor iedereen. Hij wou me niet laten betalen en betaalde uiteindelijk alles zelf.

"Pak tenminste het geld aan" zei ik als we de winkel uitliepen. Hij schudde koppig zijn hoofd. "Je bent wel koppig he jij" "Bwoa niet zo erg als jij" Ik gaf hem een speelse klap op zijn arm. "Yek ga je me nog slaan ook" zei hij en nam mijn armen vast. Ik begon te lachen en probeerde mezelf weg te trekken.

"Laat los" "Nee zeg eerst sorry" "Sorry" "En geef me een kusje" "Wollah mehhh" "Oke dan laat ik je niet los" "Oke dan niet" zei ik en we liepen zo terug.

Amel :

"Daar zijn ze" zei Imran. We keken allemaal Youssef en Ilham hun kant op. "Heeft hij nu haar arm vast of droom ik?" zei ik. "Hij heeft haar arm vast" "Whuuut" riep ik en begon te lachen. Ze kwamen dichterbij en ik zag Ilham me al waarschuwend aankijken.

"Kifesh armen vast enzooo" riep ik. Ze gingen zitten. "Omdat Ilham altijd zo koppig is, ga ik ook koppig doen" "Jij bent altijd al koppig geweest hoor" zei Ilham en keek hem bitchy aan. "Ga je zo doen oke" zei Youssef en verstrak zijn greep. "Mohim waar is het eten" zei ik en zocht de zak chips. "Hier a bolle" zei Imran en gooide het naar me.

"Safe laat los" zei Ilham. "Geef eerst kusje" Ze begon te lachen. "Haha awwww!" riep ik. "Haha Youssef grapt niet he" zei mo. "Laat los, je krijgt geen kus" "Dan laat ik je niet los" "Hou me vast en laat me, laat me niet meer loss ohh nanaaa" zong ik. Ilham keek me droog aan.

"Geef nou gewoon een kus is niet erg" zei Nisrine. "Voilaa zeg het is" zei Youssef. "Ik geef geen kus" zei Ilham koppig. Haar kennende, gaat dit nog lang duren.

Ilham :

Hij verstrak elke keer zijn greep, maar ik bleef erbij dat ik geen kus geef. "1 kusje op de wang" zei iedereen. Ik keek Youssef aan die zijn wang dichterbij zette. Ik begon te lachen en ging dichterbij hem.

Youssef :

Ze kwam dichterbij en beet in mijn wang. Ik nam haar vast bij haar nek. "Hahahahaha" lachte ze. "Ah mossiba!" zei ik. "Laat los amshom" "Nee man" "Oke oke ik geef kus" "Ik geloof je niet" "Jawel!" "Als je liegt, dan maak je het nog erger voor jezelf he" Ik liet haar los en ze ging normaal zitten. Ik hield haar pols vast. "Ja het is oke" zei ze en gaf me een kusje op mijn wang. Ik ga niet liegen, dit is het beste wat me ooit is overkomen.






Nieuwe stad, nieuw leven?Where stories live. Discover now