51

6.2K 367 86
                                    

Een week later :

Ilham :

De examens zijn begonnen en ik heb me echt 100% ingezet, al is het wel moeilijk, ik doe me best. Ik moet dit jaar slagen, zodat ik mijn mamatje trots kan maken.

Soms springt Youssef wel in me gedachtes. Dan begin ik of wel te lachen of te huilen. Maar huilen doe ik minder en minder. Ik ben sterk. Ik heb ergere dingen meegemaakt. Maar een groot gemis, dat blijft altijd.

Mo :

Ik heb goed nieuws en slecht nieuws. Het goede is dat we weten waar sam en yous zijn, het slechte is dat ze er niet goed aan toegaan. Gelukkig is Naim met een goeie plan gekomen. Ik stres hier wel voor, maar ik doe het voor mijn beste vriend! Wat de plan precies is, lezen jullie zo meteen wel.

Ik zit nu midden in de examenperiode, wat het extra moeilijk voor me maakt. Maar Ilham helpt me gelukkig wel. Ze stuurt me elke dag haar samenvattingen door. Als zij er niet was, dan zou ik nog een jaar langer moeten blijven op die school.

Mohim laten we een paar daagjes doorspoelen, naar de dag van Naim zijn plan, die ik zal moeten uitvoeren...

Het was een zaterdag. Normaal studeert iedereen nu voor zijn eindexamen, maar ik, ik moet mijn vriend redden! Ik stond vroeg op en nam een lange douche. Ik kleedde me om en ging naar buiten zonder dat me ma ma zag. Anders kreeg ik nog een 4 minuten langdurige preek, dat ik moet gaan studeren net als alle anderen.

Ik ging richting Naim. Na 20 minuutjes kwam ik aan. Ben het hier zo gewoon geworden. Ben hier praktisch elke dag. We gingen zitten in zijn grote woonkamer en hij bood me een kopje thee aan. Ik nam die aan, aangezien ik nog niet had ontbeten.

"Ben je er klaar voor?" vroeg hij en ging rechtover me zitten. Ik knikte zenuwachtig. "Niet bang zijn, je moet gewoon sterk in je schoenen staan. Denk aan je beste vriend, doe dit voor hem, hij zou dit ook doen voor jou" zei hij. Ik knikte. Hij heeft gelijk. Youssef zou er alles voor doen, dus doe ik ook alles voor hem.

"Laten we voor te beginnen een pak voor je halen" "Een pak?" "Ja moet er wel geloofwaardig en deftig uitzien" Ik knikte en we liepen naar buiten. We stapten zijn amg in en reden weg.

We liepen een winkel in waar alleen maar pakken hingen. Ik paste een paar en koos er uiteindelijk 1. Na een pak gekozen te hebben, gingen we een auto huren. "Een auto serieus?" vroeg ik. Naim knikte. "Dat is het eerste waar ze naar kijken" Ik begon te lachen en schudde mijn hoofd.

"Staat je stoer" zei Naim toen ik uit de lambo stapte. Ik glimlachte en we huurden hem voor een dag. Erna gingen we naar huis. Hij leerde me hoe ik moest schieten, voor het geval dat en hoe ik rake klappen kon geven. Gelukkig heb ik vroeger paar jaar op kickbox gezeten en ben ik die technieken nog niet vergeten.

"Zoals het er nu uitziet, moet het wel lukken" zei Naim en gaf me een schouderklopje. Ik glimlachte. "Je hebt nog een uur om je klaar te maken. Ga" Ik knikte en kleedde me aan. Ik spoot een lekker geurtje die ik op Naim zijn kast zag staan en bekeek mezelf in de spiegel. Handek die mannen vallen op mij. Ik zie er echt fresh uit wejow. Effe picca trekken zodat ik kan laten zien aan Amel. Ze gaat helemaal locco worden.

22u00 :

Ik stond beneden in de hal samen met een paar mannen en Naim. "Je weet wat je moet doen?" Ik knikte. "Wees niet bang oke" Ik schudde mijn hoofd. "Je moet een strenge uitstraling hebben" Ik zette mijn serious face op. "Ja zo, mohim stel me niet teleur en red je vriend" Ik knikte en gaf hem een mannelijke handshake. Ik liep naar buiten en stapte mijn lambo in. Mohim mijn gehuurde lambo. Ik reed weg, richting Youssef en Samir. Laten we hopen dat dit allemaal goed komt.

Ik kwam aan in hun straat en stopte voor hun deur. Ik stapte af en nam een blok hasj gewikkeld in een plastiek mee. Ik belde aan en wachtte voor de deur. Ik snap niet waarom ze hun in een normale huis houden. Hier zijn buren en de politie kan elk moment komen.

Mohim back to the point. De deur werd geopend en ik ga niet liegen de stres begon te komen. "Salman Bouaicha" zei ik. De man keek me strak aan en deed dan teken dat ik mee naar binnen mocht. Ik liep naar binnen en scande snel het hele huis.

Ik liep met hem mee en ging zitten. "Jij had dus goeie hasj uit Marokko?" Ik knikte. "Hoeveel doe je per gram" "Dat kunnen we nu bespreken" zei ik met een serious face. Mohim we deden zehma zaken enshit.

"Mag ik wel even naar de wc voor ik weg ga? Ik kom van ver en heb nog een eindje te rijden" vroeg ik. "Ja naar boven 2de deur links" zei de man. Ik knikte en liep naar boven. Ik heb 1 minuut om uit te zoeken in welke kamer Samir en Youssef zitten en 3 minuten om hen hier uit te halen. Als dit me lukt, ben ik een legende!

Nieuwe stad, nieuw leven?Where stories live. Discover now