5

10.9K 474 95
                                    

De volgende ochtend stond ik wat vroeger op en nam een douche.

Ik kleedde me om (omslag), trok mijn schoenen aan en ging voor de spiegel staan. Ik stak was mousse in mijn haren en deed wat mascara en highlight op.

Ik liep naar beneden waar ik mijn zwarte ledere vest aantrok en ontbeet samen met mijn moeder. "Schat ik ga ervandoor, maak het niet te laat zodat jullie jullie metro niet missen" zei ze en gaf me een kus. "Nee we vertrekken zo" zei ik. Ze ging de deur uit en ik riep Amel naar beneden. Niet veel later kwam ze naar beneden gehold. "Yallah zeed" zei ik. "Wacht" Ze nam snel iets te eten en we gingen de deur uit.

"Gaat mo komen?" vroeg ze. "Hij wacht ons op aan metrostation" "Inshallah is Youssef er ook" hoopte ze. Ik stak mijn oortjes in en luisterde naar boef, slapend rijk.

We kwamen aan in de metrostation en in de verte zag ik mo zitten. "Daar is hij" zei ik en liep naar hem toe. Naast hem zat Youssef, hij had een zwarte nike trainingspak aan wat hem echt wel stond. Ik gaf ze allebei een hand en ging naast mo zitten. Amel ging naast Youssef zitten.

De metro kwam aan en we gingen naar school. Ik had mijn oortjes in en luisterde nog steeds naar hetzelfde liedje. Ik vind die beat echt leuk.

Aangekomen op school, ging mo naar zijn vrienden en gingen Amel en ik zitten op een bankje. Zonder mijn weet, staarde ik naar Youssef. "Je vind hem knap he" zei Amel die me uit mijn gedachtes bracht. "Knap ja" zei ik snel. Ze begon te lachen. "Ik heb je nog nooit, in al die jaren, zo naar een jongen zien kijken" "Ja dus mag ik ook al niet kijken" "Jawel, maar je wilt niet toegeven" "Wat wil ik niet toegeven?" "Dat je geintreseert bent in hem" "Echt niet!" "Ja zie je, je geeft nooit toe" zei ze een beetje geiriteerd. "Er is niks om toe te geven oke" zei ik en stak mijn oortjes weer in.

Oke peeps, misschien heeft Amel gelijk. Misschien wil ik niet toegeven dat ik geintreseerd ben in hem en dat ik gisteren veel aan hem heb gedacht. Maar ik ken hem niet, ik kan hem toch niet leuk vinden of iets dergelijks? Hij is gewoon, qua uiterlijk dan, mijn type, meer niet! En trouwens, ik ben niet de enige meisje die aan hem denkt, want letterlijk hele school kijkt naar hem.

De bel ging en iedereen ging naar zijn lokaal. In de gang kwam ik mo tegen, dus liepen we samen naar de les. We namen plaats helemaal achteraan. Ik was bezig op mijn gsm terwijl mo sliep.

De docente kwam binnen. "Goeiemorgen, hebben jullie jullie brieven mee van de workshops?" vroeg ze. Ohja. Ik nam het uit mijn boekentas en bracht het naar voor. "Goed Ilham, wil jij ze ophalen en naar het onthaal brengen?" "Ja natuurlijk" zei ik lief en haalde ze op. "Weh diksak sta op en geef me je brief" zei ik tegen mo. "Welke brief" zei hij slaperig. Ik zuchtte, nam zijn boekentas en zocht die brief.

Ik liep naar het onthaal die zich helemaal aan de andere kant bevond. Ik keek naar wat de leerlingen van mijn klas hadden gekozen. De helft heet voor gym gekozen. Niemand voor acteren. Ik begon een beetje te twijfelen, nee ik blijf bij acteren, gym is niet mijn ding.

Ik liep het onthaal in. Ze was eerst bezig met andere leerlingen die daar ook stonden. Ik wachtte op mijn beurt. De deur ging open en ik draaide me om. Het was Youssef. Hij glimlachte naar me. Ik glimlachte terug en keek weer snel voor me.

"Ja" zei de secretaresse toen het mijn beurt was.. "Ik kom de brieven in verband met de workshops binnenbrengen" "Van welke klas?" "5OMC" "Ah, leg maar in het vakje van 5OMC" zei ze. Ik deed wat ze vroeg en liep naar het vakje van mijn klas. "Ik kom ook de brieven van workshops binnenbrengen" zei Youssef. "Welke klas?" "5OM" "Ja, leg ze maar in het vakje" Youssef kwam naast me staan en stak het in zijn vakje. Samen liepen we terug naar buiten.

"Wat heb je gekozen?" vroeg hij. "Acteren jij?" zei ik verlegen. "Gym" "Iedereen heeft gym gekozen" zei ik. "Ja, maar acteren vind ik ook wel leuk" "Waarom heb je het dan niet gekozen?" "Al mijn vrienden doen gym" "Je moet niet persee je vrienden volgen hoor, ik ken ook niemand bij acteren" zei ik. Hij lachte. "Nou ja, het is toch te laat nu" "Jup, maar ik moet die kant op dus laters" zei ik snel en ging weg. "Beslema" hoorde ik hem nog zeggen.

Ik heb officieel mijn eerste gesprek gehad met de knapste jongen van school. Hij heeft zo'n mooie zware stem. Damn it. Maar mohim ik uhh ben niet geintreseerd.

Na school :

We waren thuis aangekomen. Mijn ma was nog niet thuis. Ze heeft pas gedaan om 18 uur. Ik besloot om vandaag de voorbeeldige grote zus uit te hangen en maakte het avondeten klaar. Ik maakte gewoon spaghetti, maar mohim. Ik deed de tv aan, ging op youtube en stak chantaje van shakira op en begon erop te dansen. Amel kwam ook dansend naar beneden en samen als 2 gekken, gingen we los.

Mijn ma kwam thuis aan en gezellig gingen we eten. "Ik ruim wel op, gaan jullie maar naar boven" zei ze. "Ewa safeeeee" zeiden ik en Amel tegelijk en ruimden de tafel op. Ik deed de afwas en Amel droogde alles af en zette het op zijn plek. "Jullie zijn schatjes" zei me ma en gaf ons een kus.

~

Ik zat bij Amel op de kamer. "Weet je, ik heb vandaag voor het eerst met Youssef gesproken" zei ik. "Zeg wollah??!!" "Jup" zei ik lachend. "Aaaaa zie je! Je vind hem leuk" "Wollah meh, ik vind hem knap" "Ja dat is al een begin" "Mohim, hij heeft echt een sexy stem" "Tfoe heb hem nog nooit horen praten man, hij is altijd zo stil bij ons" "Ja he, vind ik ook" "Ewa is goeie jongen" "Ja wollah, heb hem nog nooit gezien met meisje" "Haaaa Ilham is in loveeeee" begon ze te zingen. Ik sloeg haar met een kussen en het werd een hele kussengevecht tussen ons.

Ik lag weer in mijn bedje. Morgen is het weer school. Dag 4. Ik dacht aan Youssef. Ik denk elke keer aan hem voor ik ga slapen. Ik ben niet verliefd nee! Maar ik denk wel vaak aan hem. Wat ik het leukst vind aan hem, is dat hij rustig is, dat vind ik echt aantrekkelijk. Beter dan die luidruchtige fuckboys die denken dat ze elke chick kunnen krijgen.




Nieuwe stad, nieuw leven?Where stories live. Discover now